måndag 30 november 2009

1a advent

Vi adventade oss ordentligt igår. Pyntning, lussebullar, lite julig markand osv. Maken tyckte att Kiddet skulle få en riktig första advent så vi gjorde hela grejen med fika, tända ett ljus och läsa dikt...... Haha, det var Maken som improviserade en "När första ljuset brinner grej", jag blev full i fniss och Kiddet såg storögt på sin diktande far, när han var klar sa hon -äta gul bulle nu? Haha, så mycket för goda intentioner om en riktig advent. Men mysigt hade vi det, så det förslog.
Stallet är ett mycket fint och mysigt place som ligger alldeles nära oss. Där kunde man värma sig på en utomhuseld, dricka bjudglögg och köpa grillad krov. Ett toppen event för oss med barn, helt utan pretentioner och köphysteri.
Dekorerat juligt hade de också gjort.
Även jag pysslade på lite, sand från sandlådan och buxbom fr rabatten, plus två köpeshyacinter. Hepp.
Hoppas ni också hade det mysigt och fint på det sätt som ni ville. Hoppas även på att det inte blir skottpengar på mig nu för att jag har en tomte framme redan ;-)

en kväll på operan

Trollflöjten hade premiär på Göteborgsoperan i lördags och vi var där. Tillsammans med rara vänner som fått kvällen i bröllopspresent av oss. Det blev så otroligt trevlig kväll. En fantastisk föreställning för både öra och öga, häng i cocktailbaren innan och i pausen, uppstassade människor överallt och såklart, för oss underbart sällskap. Efteråt drog vi till favoriten Elite Aveny och festade på musslor i vitt vin. Gott liv.
Jag festade till med min gröna sidenklänning fr InWear, hårgrej fr www.byjahren.no , en liten väska fr Sisters och skor fr VOX.
Operan var verkligen imponerande, både mäktig och rolig, plus att scendekoren alltid är så bra på Göteborgsoperan, det är en njutning bara det.
Bilderna fr föreställningen är tagna av duktiga Malin Arnesson.

Konferens


Just det, jag var ju iväg på en rolig jobbgrej i slutet av förra veckan. Till min gamla studiestad Umé, till en konferens packad med intressanta föreläsningar i dagarna två. Vi lyssnade, åt så vi storknade på vackra Sävaregården och jag sussade som en prinsessa i min sköna hotellsäng.
Vi hann även med ett besök på byggplatsen för det nya Bildmuseet, som också ska hysa en arkitektutbildning mm. Coolt hus blir det nog allt, som ett lapptäcke av fönster, precis vid älven.
I Umé var det visst stört omöjligt att få till någon bra outfitbild, detta var det närmaste som jag kom. Men ni har iaf sett det förut så det gör inte så mycket. Myströjan fr H&M och mammas gamla stövlar var iaf perfekta att sitta och lyssna i, ätvänlig är den också ;-)
Det är faktiskt så fint att man svimmar lite när man kommer in på Sävaregården.


onsdag 25 november 2009

so serious, not so serious

Lååång dag som innehållit allt möjligt och slutade med ett välbesökt konstsamtal. Intressant och även bra för vårt kollektiva ego när vi ordnar populära evenemang. 
Jag måste skynda mig att somna för kl 05:10 blir jag hämtad av taxi och körd till flygplatsen. Jag ska flyga norröver på konferens.
Idag har jag min flaxiga klänning med fint mönster fr Jackpot, jag ska visa er mönstret i närbild någon gång. Det ser ut som om det är gjort med akvarellfärg, superfint. Till mina gamla kängor fr DinSko.
Sov Gott

skoj

Internet, love it! För någon vecka sedan så skrev jag ju om tapeten Waldemar fr Sandberg. En tapet som jag för övrigt förälskat mig i totalt och planerar att sova omgiven av i vårt sommarhus. Så döm om min förvåning när jag idag klickade mig in på bloggen för att kolla kommentarer och hittar en från tapetens designer, Hanna Wendelbo-Hansson. !!! Hon gillar min blogg! Va, hur kul är inte det då. Jag blir allt lite star struck och väldigt glad.

tisdag 24 november 2009

kul har jag på jobbet

Lite vampig idag eller. Hallå Jerry Hall liksom ;-) 
Idag har jag pysslat med roliga saker. Urval av bilder till framtida projekt, både till en publikation (bok) och en stor utställning. Arty så det förslår, det är skoj när jobbet handlar om det som alla andra tror att det handlar om.
Jag såg på Sommarpratarna i kväll, gillar ju som bekant människor som pratar om livet. Det slog mig när jag tittade att Amelia Adamo påminner mycket om min Svärmor. Kul! Båda är ju coola kvinnor.
Imorgon väntar en lång dag med möten, mer planering och ett kvälls-event som jag håller i. 

Jag kör bredaxlat idag. Tröja fr H&M, vit skjorta fr FilippaK, jeans och skor båda fr Acne 

fint och långt

Det är ju riktigt fint med långklänning. Se bara! Vore roligt att få gå på något galej som tarvade ett plagg av dylikt snitt. Den svarta tjusiga kommer från Erdem och damerna nedan har båda klätt sig i J.Mendel. Vad frk Bilson och hennes polare har på sig vet jag inte men fint är det iaf. Så tjusigt, speciellt när det är lite (el mycket) ärm på klänningen så att man är lite mer klädd, det ser så vansinnigt elegant ut.

måndag 23 november 2009

ett trött väder och slappa kläder

Ett aldrig försvinnande kallt regn, det tar ju musten ur den allra piggaste så mig besegrar det lätt. En alldeles vanlig måndag i ett mörkt november har det varit. Just nu tittar jag på Vem tror du att du är på svt1. Intressant. Men snart blir det täcken och kuddar tillsammans med senaste Damernas Värld. Jag huserar själv ikväll så det är bäst att passa på ;-)
Idag är jag slapp i chinos fr H&M, blus fr att. och grå knytskor fr Whyred

söndag 22 november 2009

massage och frasiga våfflor

Det var ju en alldeles underbar dag att spendera på ett lyxigt place som Hagabadet, regnet har öst ner. Skönt då att svassa runt i en tjock badrock, sippa gurkvatten och vänta på behandling i en skön vilstol med min nya bok som sällskap. När massören hällde varm tistelolja på mina kalla fötter smällde jag nästan av, så underbart härligt. 
Bada lite här och där, sitta länge i bastun och sedan styra kosan mot restaurangen och den ljuvliga brunchen. Jag åt så många våfflor att jag knappt ville ha middag. Life is good ;-)
På mig idag; Tröjklänning, mysigast i stan, fr H&M, skor VOX.

snart

Snart drar jag på spa för en förmiddag de luxe. Bad, behandlingar och brunch. Jiho!

igår, ett litet vernissage

Glömde bort bloggen lite igår. Det var jobbarlördag, lite sådär lagom bara. Ett litet vernissage, lagomt mycket folk och en trevlig fika på Stadsteatern som avslutning innan jag drog hem till Kid och Make igen. Maken lagade önskemiddag till mig, lamracks m minisparris och rosmarinsmör, till det kronärtskocka och sallad. Yes! Kiddet däckade i soffan vid 19 så vi hade en lång och härlig kväll, Maken och jag. 
Klänning fr Acne och kängor fr DinSko

fredag 20 november 2009

Födelsedag

Trist till en början men roligare allt eftersom. En underbar grej var när bästa kollegan och hennes två kids hoppade in på min kontor med sång, rosor, teckningar och pärlplattemagneter. Det ni! Men höjdpunkten är ändå att Maken är hemma och att vi har firat ihop. Båda tårta och paket har jag fått, bland annat de underbara hängande pärlorna som nu dinglar i snibbarna och på söndag är det jag som checkar in mig på Hagabadet för lite lyxig ensamtid. Aaahhhhhh! Sedan har det kommit en massa fint från både här och där, tack sötisar alla.
Jag använde ett av mina gamla fynd från Garderob-Mamma för första gången idag. En blus av märket Jenkins, min gissning är att hon hade den i början av 80-talet. I tunt tyg med båtringning och stora bäck och bölja plus en knytrosett i sidan, its just lovely. Till blusen mina kalasiga röda jeans fr CheapMonday och skor fr VOX. Senilsnören i guld som smycke.
Tjenixen på er, nu måste jag sova. Imorgon är det faktiskt jobbarlördag.....igen.


Kung!

Idag är  min dag, hurra för mig! Världens kungligaste tjej!

Ni som inte ser Bollibompa fattar inte riktigt denna referens men ni får helt enkelt nöja er med att jag är Kung....och saknar självdistans ;-)

torsdag 19 november 2009

dan före dan

Japp, sista självande timmarna av mitt 32:a år. I morgon sällar jag mig till 33-åringarnas skara. Surar lite över att behöva vakna utan Maken, morr morr gruff gruff, men som tur är kommer han hem till kvällen och kan gottgöra mig. 
Idag har det varit precis hur pressat och stressigt som helst. På lördag öppnar vi en ny liten utställning och vi ligger lite back. Inte värre än att det borde ordna sig dock. 
Min blus är i det allra skönaste siden och kommer från Minimarket, jeansen fr Acne och dojorna fr VOX.

tisdag 17 november 2009

en ickedag

Hon blev sjuk, min lilla unge. Hosta som höll oss båda vakna hela natten och nu även feber. Håll en tumme för att vi får sova lite bättre natt. 

måndag 16 november 2009

arga Kids och trötta mammor

Hon har väldigt mycket humör just nu den där dottern. Herreminje så arg hon kan bli. Jag blir helt matt på allt skrikande. För mycket dagis och snor tror jag är vad som felar henne. Jag väntar mig en natt utan sömn, hon hostar och snörvlar så till den milda grad, det vore ett litet mirakel om hon sov dig lugnt genom denna natt. På jobbet har det varit administrativt och inte så värst inspirerande idag men nu speedar vi upp lite för på lördag har vi ett litet men viktigt vernissage. 
Jag fyndade en fin klänning/tröja på H&M i fredags, kan nog bli höstens mysigaste plagg. Riktigt superstor men så tunt stickad att den faller snyggt och känns riktigt lyxig. Till den mina gamla vanliga kängor fr DinDSko. 
Klockan är 22:17 och jag släcker lyset. Good night Maken, where ever you are.

söndag 15 november 2009

en ofixad söndag

Jag i mitt allra mest ofixade och osminkade tillstånd. Kittad med Makens mössa, för en dag på gården med Kid och grannar.
Imorgon ny vecka, måndag, nya outfits och oanade möjligheter......hahaha.
God natt vänner.

en önske - sharp arty

Japp, jag blev sugen på att leka "klippdocka". Handlingen till outfiten är ett vernissage, på ett galleri, med betonggolv ;-) Jag hittar något underbart, som jag har råd att köpa och plats att hänga upp. Efteråt firar vi mitt köp med bubbel och ostron på ngt skönt ställe med fina vänner.
Klänningen, den underbara, kommer fr TopShop, armbandet fr David och Martin, väskan fr Acne och stövletterna fr Scorett.

en weekend

Outfiten är fr i fredags, resten av bilderna är blandad kompott från den gångna helgen. I fredags tog vi vårt pick, pack och Kiddet och flyttade in hos två bästisar. De har köpt ett hus, ett grymt fint hus och vi fick bo i det nytapetserade fågelrummet. Jag älskar tapeten, kanske är det den perfekta till vårt sovrum i sommarhuset. Vi får se. Just denna fredag skulle den nyfixade bastun invigas, de som bastade fick var sin lykta att lysa sin väg med på väg till bastun. Hur mysigt är inte det! Jag och Kiddet hoppade över bastandet denna gång men vi hade det toppen ändå. 
Tyvärr hann vi inte stanna så länge hos vännerna dagen efter, efter en överdådig frukost fick vi snällt åka hem och sälla oss till våra grannar, allmän städdag i föreningen. I regn. Eftermiddagen spenderade vi ömsom sovande ömsom mysades i soffan med filt och tjocka sockar. På kvällskvisten hann vi med en kort visit hos grannarna som bjöd på gott vin mm. Sedan middag för endast lilla familjen och åter tillbaka till soffan. Idag har det varit en utedag, trots grått väder och kall blåst. Kaffe med grannar på gården, promenad vid vattnet och som avslutning gladde jag familjen med att laga mina utsökta köttbullar, gräddsås och stekt lök. Jag längtar redan till morgondagens lunch. 
Tapeten heter Waldemar och kommer fr sandbergab.se. Min klänning och tröja kommer fr Monki och skorna fr Whyred.

torsdag 12 november 2009

lite sjuk bara

Det blev inget äventyr för mig. Istället lite feber och sängliggande i två dagar. Bättre nu, lite blek om nosen kanske men iaf tillbaka på jobbet.
Hörs senare.

måndag 9 november 2009

Hope

Det ser så enkelt ut när Hope gör det. Tusan så fina grejer. Slappt och dressat, mitt bästa.

måndag, trött

Det är väl hösten som gör det, tröttar ut mig. Tur att jag kan åka hem till en mysig liten familj, tända ljus och kura skymning. Det är liksom det enda som hjälper, det och glammiga tillställningar men de är ju inte så väldigt vanligt förekommande....jaja, jag vet, jag minglar då och då. hur som, idag är det måndag och glamouren har lyst med sin frånvaro. Jag har myst runt i mitt fynd fr FreePort, en stor vit college-tröja fr Acne, jeans fr Cheap Monday och skor (ZZzzzzz) fr VOX. Jag behöver minst ett par skoletter, pronto.

Imorgon ska jag ut på lite äventyr.
Bye!

söndag 8 november 2009

en helg i vårt liv

I går tog vi en tur til FreePort och shoppade lite, det var mest svärmorom fyndade men även jag hittade lite fint. Idag har Maken har fyllt år och det har firats farsdag, den vita prinsesstårtan var superb. 
Jag invigde mitt fynd fr FreePort, en klänning fr det otippade märket Jackpot, ett varuprov. Till det mina blanka tights fr Åhlens och kängor fr DinSko.

I present av Svärföräldrarna fick vi (jo jag fyller också år snart) biljetter och sällskap till Cirque de Soleils Saltimbanco. 
Det är svårt att beskriva Cirque de Soleil, 
sagolikt känns som det enda rätta. 
Jag har sett en av deras föreställningar
tidigare, i San Francisco. Det är som att släppa 
sitt vuxna logiska tänkande och bara ta in alla 
underbara vackra varelser som dyker upp överallt ifrån.
Scenkonster som tar andan ur en, kostymering som 
överträffar det mesta och komedienner (ny-cirkusens clowner) 
som gör att man viker sig av skratt. 
Kan som sagt inte beskriva det så bra men jag 
rekommenderar er starkt att se dem om tillfälle ges.

lördag 7 november 2009

mycket kläder blir det

Jobbig men lyckad dag. Presskonferensen avlöpte utan större problem och lunchen som serverades efteråt var superb. Sedan följde en dag av förberedelser innan det var dax för venissage och fest. Smockfullt med glada människor som glatt tittade på konsten och hällde i sig det vi bjöd på. Sedan vippade vi oss på kontoret och åt ännu mer god mat.
Jag och kollegan valde båda svart på dagen och färgglatt på kvällen. Den fantastiska blå klänningen kommer från Bruns Bazar. Jag var klädd i en ny svart grej från Monki, typ en skjort-volang-klänning. Den är i siden och bomull och helt underbar att ha på sig, till den ett halsband fr urban Outfitters, gamla jeans fr Cheap Monday och pumps fr H&M. På kvällen hopade jag i min knallröda Minimarket och skor fr Acne, skärpet fr H&M.


fredag 6 november 2009

igår

Dagen igår rymde inget bloggande så denna stass kommer till er en aning försenat. Körde på min favorit helsvart igår, testade även blanka ben och jag gillar det verkligen, tightsen kommer fr Åhlens, precis som t-shirtklänningen, stövlarna är mammas gamla.

Idag är det en dubbel-outfitsdag. Snart har vi presskonferens och ikväll är det vernissage. Kul! Men det bästa är att efter vernissagen är det helg och det kommer jag att njuta mer av än vilka festligheter som helst. Svärföräldrarna är här och det betyder god mat, roliga aktiviteter OCH gemensam sovmorgon för Maken och mig. Life is good. Tack.

onsdag 4 november 2009

in action

Just det, hängt konst, hela dagen lång. Det bästa som finns faktiskt. När lokalen är färdigpreppad, verken är någorlunda platsbestämda och man får börja mäta ut, spika (el egentligen borra men spika låter på ngt sätt bättre) och sedan hänga. Så kul! 
Jag orkade inta vara grå en dag till så jag gjorde en räd i garderoben och återupptäckte mina röda jeans fr Cheap Monday, till dem har jag en tisha fr Monki och Makens tjyvlånade slipover. Skorna är mina trotjänare fr VOX. Tänk att jag en gång köpte dem på skoj för typ 50 spänn hos Skopunkten. 
Idag kom min käre svärfar hit, härligt. Kiddet har njutit hela kvällen tills hon slocknade i hans armar. 
Nu sömn.

ljuvaste vintervitt

Ända sedan jag gifte mig och lät sy upp min underbara brudklänning så har jag velat ordna/bli bjuden på en riktig black&white ball. Alltså en bal där alla är klädda i endast svart och vitt. Det finns ett avsnitt i Sex and the City där Carrie är overkligt vacker på just en sådan tillställning. Jag vill gå för då kan jag använda "underklänningen" i min brudklänning igen. Den är en riktig aftonblåsa i det ljuvligaste siden och med riktigt djup ryggringning. Det vore sagolikt att få svepa runt ett dansgolv i den, igen. Jag gissar att jag nog får ordna den här festen själv....hhm, om ngt år är det dax att fira 35. På min 30årsfest var jag ju synnerligen gravid så kanske tar jag igen det till 35 årsdagen. En bal, till min ära. Hör ni trumpeterna? ;-) Hur som helst, jag kom att tänka på allt detta när jag snubblade över en bild av prinsessan Mary i sagolik vintervit kreation. Efter lite mer surafde (på net-a-porter.com) hittade jag en mängd skapelser som alla skulle passa på min? fest. Visst ser det underbart ut. Vita klänningar på vintern kan vara så otroligt fint, matchat med gamla, tunga smycken, sammet, pärlor, päls och tjusiga hår blir det oslagbart, plus svarta strumpbyxor som blir pricken över i´t.
Klänningarna nedan var så fina att jag tog med dem också i inspirationsmappen, i vardags-kontors-delen. Alla tre på sitt sätt perfekta jobb-outfits.
Kläderna i översta kollaget kommer från: lager på lager fr Marchesa, pälsjacka fr 3:1 Phillip Lim, den långa underbara fr Rachel Gilbert och den korta draperade fr Fendi.
Mina vardags-stassar ;-) kommer fr Temperley London, Lover och By Malene Birger.

tisdag 3 november 2009

åååhh

Tråkigt, tråkigt, tråkigt. Jeans å tröja, jeans å tröja.........aaarghhh. På fredagkväll tänker jag vara knallröd med höga klackar. Så det så!
Tröja - Monki, jeans - H&M, skor - Whyred, scarf - H&M
Idag har jag monterat bilder hela dagen, thats it. Imorgon kommer svärfar, det är great!
Jag tar Läckbergen och kryper till kojs.

måndag 2 november 2009

november

Japp, november på klassiskt västkustskt maner. Regntunga grå skyar och blås, det är väl bra tur att man inte är byggarbetare el vägarbetare....el dagisfröken under dagar som dessa. Jag har kurat på kontoret, surade bara lite när jag var tvungen att gå ut och handla lunch men det gick över snabbt. Det är hängningsvecka hos oss och kläderna är reducerade till enklast möjliga. Kofta fr Rodebjer, tisha fr H&M och jeans fr Acne, skor VOX. 

Imorgon ska jag hänga upp konst!

en lista

Hittade en lista att knycka och fylla i.

Frukost:
 Blåbärs-smothie, ett glas fil och en kopp te (2 h senare ostfrallor vid 10-fikat)
Dagens Outfit: slapp, mycket slapp
Humör: Glad, lite stressad och trött
Gjort: hur mycket som helst. 
Planer: tidigt sängående, ev lite Läckberg innan dess?
Lunch: grillad kyckling med tomat&mozarellasallad
Läser: Just nu ligger senaste knallröda Vogue UK uppslagen på soffan, tidigare idag senaste numret av Art Lover och på sängbordet väntar senaste fr Läckberg
Bästa: Att vi får besök av svärföräldrarna i helgen
Middag: rostbiff och sallad
Barn: Hur fin som helst
Väder: Grått, tungt, regnigt och allmänt trist
TV-program: Fashion på SVT1 med fantastiska Karin Winther
Tänkvärda: Det anstår mig inte att göra mig mindre än jag är - the one and only Edith Södergran (hahaha, I love it!)
Kom-i-håg: Maken fyller år på Fars-dag