lördag 30 januari 2010

Trevlig lördag!!

Nu drar vi på äventyr med vännerna.
Ha en fin dag hörni!

fredag 29 januari 2010

på min önskelista

Både länge och väl har denna tingest stått på min mentala önskelista, en pälskrage. Den ska vara lös och med hyskor el knytband fram så att man kan fästa ihop den. Helst ska den vara lite korthårigare och nättare än denna. Gärna också brun...men det går även bra med en svart. Japp, det vill jag ha.

FREDAG!!!!!!!

Ååhhh ljuvliga härliga helg, I löööv You. Efter denna vecka behöver jag verkligen en skön helg, det har varit en smula energikrävande. I morgonbitti är det jag som har sovmorgon och sedan drar vi ut till ut till kusten för mys med vännerna. Maken och jag började dagen idag med att ta en titt på vår ofödda bebbe, via ultraljud såklart! Så fin och pyttig. Stilla glädjetårar och ett skönt lugn som la sig som bomull i mitt sinne. Bebisen ska komma i början av juli visade det sig, inte vid midsommar som vi trodde. Sedan fick jag semelfika på jobbet och sedan en hel massa jobb. Nu nattas Kiddet av Maken och jag väntar på att Kristian och Fredrik ska tuffa in. 

Paisleymönstrad klänning och tights fr H&M, skor fr Whyred.

torsdag 28 januari 2010

pour moi?

Kanske till mig, sent i sommar, när huden blivit en annan nyans än den just nu och bebismagen dragit sig undan någorlunda. Fin iaf, fr FilippaK.

Uppdate; hahahahahahah, Gunilla tycker att detta blir toppen, speciellt praktiskt om jag ska amma, aaahahahaahahaha. Föreställ er det!

på agendan

tack allra raraste LindaK!

torsdag

Idag var himlen blå och solen sken. När jag gick från jobbet vid fem så var det inte helt mörkt, månen sken och luften hintade om att någon gång där framme så ligger våren och väntar på oss trötta nordbor. Tänk att det kan svänga så från dag till dag. Hemma blev det pizza och när Maken och Kiddet hade brottningsmatch på golvet slocknade jag på soffan. Vaknade förvirrat när en mobil ringde, då satt resten av familjen i badkaret och lagade mat med skum ;-) Hjärtat i halsgropen när jag såg att det var Makens bror i mobilen. Det väntas nämligen bebis i dagarna och börjar man tänka på det så blir det nästan för spännande. Det var inget sånt samtal idag men oohhhh, de ska få en egen liten bebbe, det kommer att bli så fint. En dansande, aktiv, liten filosof med världens största hjärta. Tillåt en gravid kvinna att gråta några små glädjetårar i smyg. 

Måne och Milles vackra vingar.
Gammal jeansskjorta fr H&M, mammatights fr H&M och skor fr Wera.

onsdag 27 januari 2010

Garderoben Min

Were the magic happens, hahahaha. Skämt å sido, så här har jag det i garderoben.
Jag har ingen klädkammare, ingen walk in closet. Skulle gärna ha det dock, en annan dag en annan bostad. Men jag gillar att ha det fint i de garderober som jag faktiskt har. Jag kan bara inte låta bli att göra stilleben av allt, den är fin bredvid den osv. Det kräver städning ofta, min garderob blir fixad oftare än lägenheten ;-) Speciellt nu när jag har rensat ut alla kläder som inte kommer att användas under graviditeten, nu har jag mycket mer plats för min styling. Men jag behöver mer inspiration nu också, när det känns lite begränsat på klädfronten.

Skor mitt bland kläderna, jag kan ju inte vara klok ;-) Men o så fint det känns i magen varje gång som jag ser mina hop-plock. 
Klänningarna och alla smycken har en egen garderob.
Jag känner mig lite som min farmor Anna när jag lägger i askar, stoppar i fack, grejar och har mig. Visst pappa.
När jag väl får min klädkammare ska jag ha en bokhylla där, för alla moderelaterade böcker, kanske lite foto och konstlitteratur också ....och helst en liten fåtölj. En liten emma kanske. Bara för mig.

protesterar mot snön å allt trist

Det är lätt att tappa perspektivet, lätt att hemfalla åt gnäll på snö å slask, tycka synd om sig själv för, ja rent ut sagt, skitsaker. Men så ringer telefonen och nån man känner finns inte längre. Det hände idag. En jobb-bekant (det låter oberört att kalla honom det, han var i allra högsta grad viktig för mig och kollegorna, och glad, och hjälpsam och alldeles härligt levande och engagerad) har gått bort. Sorgen är inte personlig men det ligger en klump av obehag kvar i magen, eller är det kanske i hjärtat. Han åkte in på sjukhuset för en vecka sedan, magen full med cancer. En vecka senare finns han inte mer. Perspektiv, det är skönt att få rakt i plytet ibland. Befriande. Jag köpte vårblommor, skyndade mig hem för att krama på fina familjen, kände en puff i magen och tänker somna tillfreds med livet ikväll. 

helt slut på

Näe nu är jag helt slut på. Ventilationen på kontoret har pajat så det är lite snålt med syre. Kan ju göra den piggaste slö och jag är ju inte den piggaste just nu.... I Göteborg har det snöat hela dagen, det känns helt fel verkligen. Nu ska ju snön smälta och gatorna bli torra...eller är det bara en stackars gravid kvinnas förvirrade hjärna som tror att detta kan ske redan? Nä, i Götet kan man få vårkänsla så här tidigt.....det ska då i alla fall inte snöa NU. Nej, nu är det jag som går och köper tulpaner hos min bästa mesta florist. Så det så!

Idag är jag bekväm så det förslår. Skön (ny) tunn-stickad 100% bomullströja fr H&M (ett fynd, 149:-), mammatights fr samma ställe och klackar fr Wera

tisdag 26 januari 2010

i gammal blus och nya skor

Fortfarande skriver jag lika intensivt. Men i slutet av dagen tryter fokus och då är det bara att ge upp. Ta en paus, gulla med Kid och Make och finns sedan ork kanske jag kör ett varv till. Där är jag nu, vid andra varvet. Phu, ett kort pass får det nog bli. 

Idag känner jag mig rätt fin faktiskt. Äntligen ett par jeans som känns bra, gravid-jeans fr H&M, i stuprörsmodell, inköpta i hysteri igår :-) Blusen köpte jag under förra gravidvändan, då bodde jag i England och handlade mammakläder på TopShop, skorna är det också premiär på, fr Wera. Jag vet att de är en aning för inspirerade av ett visst annat märke,men det struntar jag i. Inte en på superrea har jag råd med dem just nu. Wera duger gott, snygga, i skinn och hur bekväma som helst.

måndag 25 januari 2010

Grattis Grattis min kära M

Ett fyrfaldigt leve för Kära Svägerskan i norr som firar bemärkelsedag. Hoppas att du haft en fin dag!

Kram.

suddig med mobilen

Haha, det ser lite ut som om jag ska på boot-camp. Putet gullar till det lite iaf. En tendens just nu är att jag när jag klär mig tänker "hhm, detta är nog sista gången jag får på mig denna innan bebisen kommer". Idag tänker jag så om tröjan. Blå byxor fr H&M, tröja fr Monki, kängor fr Wera. Fotat är det med Makens mobilkamera, därav dimmigheten. 
Idag har det skrivits i vild frenesi, jag har varit så uppe i varv att jag rusade ut på lunchen och våldsshoppade till Kiddet och mig själv. Hej vad det gick! Kiddet är nu kittad i Lindex Mumin-kollektion och jag har uppdaterat både sko och vänta barn-garderoben. Sedan tillbaka till skrivbordet. Jobba, jobba, jobba.
Nu slappar jag lite välförtjänt, om ni frågar mig alltså, framför Guldbagge-galan. Riktigt riktigt bra i år tycker jag. Roligt och inte alls så pinsamt krystat som man är van vid. Duktigt! Lena Endre är som vanligt så snygg att man tappar andan.

lunchshopping i raketfart

Köpte skor på lunchen. Kittlar dödsskönt i kistan ;-)

söndag 24 januari 2010

abstinens

Jo, jag lider svårt av att inte ha en kamera. Inte bara för bloggen utan livet i stort, jag gillar ju bilder. Måste fixas pronto. I brist på annat klämmer jag in så mycket av mig själv som det går i ett photoboth-foto. Haha. Vår helg har lunkat på i ett skönt tempo. Jag har visserligen jobbat både lördag och söndag, men hemifrån. Maken och Kiddet har ägnat sig åt diverse utflykter för att erbjuda mig en stunds lugn. Jag skriver texter till en  bok som hör till vår nästa utställning och vi har en galen tidspress på oss just nu. Tur att Maken är på plats nästa vecka så att jag kan hänge mig åt skrivandet. Det är ganska befriande att sitta på jobbet och veta att man kan stanna om det behövs. I kväll har vi ätit middag hos goda grannar, ljuvligt att bara ta på sig ett par skor och sladda över gatan för lite god mat och umgänge.
Kläderna som ni nästan ser är en randig tröja fr Indiska, en tröja/tunika fr Soaked in Luxury och tights fr H&M-maternity.

fredag 22 januari 2010

i platta skor

Pjuhh, helg. Tur! Maken är äntligen hemma, jag är avlöst ;-) De myser just nu i sängen, jag bloggar och ska snart rulla en batch med chokladbollar.
Idag har jag visat putet i min cashmere-klänning fr Acne och haft mina nya kängor på fötterba, fr Wera. Halsband fr Indiska.
Ha en fin kväll hörni!


torsdag 21 januari 2010

ljuset

En liten glädjande rapport bara. Det är ljust ute och klockan är 16:06!
Uppdate; Jag tog en bild också. Med ufon och allt ;-)



onsdag 20 januari 2010

en tvåstassars-dag

En sådan tur, jag kom på att mitt jobb har en kamera el två. En fullproppad dag som inte hade gått ihop om det inte varit för min räddande ängel till granne som hämtade Kiddet på dagis. Snälla människor, vad gjorde vi utan dem. Vi har invigt två nya utställningar ikväll, innan dess har det pysslats med texter, haft akut snabbmöte om viktiga grejer, haft en arbetsintervju (det är visst någon som skall vara mammaledig ;-) plus joxat med en hel massa annat. Nu vräker jag i mig en perfekt mogen mango, tittar på ett gammalt Morden i Midsommer och bloggar. Snart blir det sänggående. 
Under dagen var jag bekväm i t-shirtklänning fr H&M, blus fr Acne och skor fr Whyred.
Till aftonen svidade jag om till 

mitt superreafynd fr Rodebjer, köpt på ca 85% rea, till det de nya present-klackarna fr Whyred och ett skärp fr Monki. Klänningen är så fin, i mjukaste bomull med kråsdetaljer och fickor, det finaste är den höga kragen med en liten kråsig volang. 

pysselplaner på lunchrasten

Lite lunchbloggning. 
LindaK (http://iabloggar.blogspot.com) är sugen på att pyssla med spets och det påminde mig om en gammal idé som jag haft liggande i en "jag vill pyssla ihop detta mapp". Koftan på bilden kommer fr Manush men jag vill ha en liten annan modell och färg. Har letat länge efter en beige, tunn, lite gubbig kofta ända sedan jag fick idén om att försöka mig på något som detta själv. Har inte hittat ngt bra ännu men jag tror att det kan bli väldigt fint med spetsapplikationer på blekbeige kofta, lite oregelbundet påsydd tantig spets. Jakten fortsätter ;-)

http://www.gravidlooken.se

Jag hittade det själv!

http://www.gravidlooken.se/

tisdag 19 januari 2010

Efterlysning

Jag behöver hjälp med en grej. För ett tag sedan kommer jag ihåg att jag läste om el såg ett reportage om ett par tjejer som startat någon slags websida som fokuserade på gravida och mode. Man kunde visa outfits, få tips och inspiration mm mm. Kan för mitt liv inte komma på vad detta fenomen hette. Är det någon som vet vad jag menar? Hjälp mig minnas please.

en beige besatthet

Eftersom jag inte har någon kamera får det bli bilder ur mina inspirationsmappar istället. Något som jag känner mig smått besatt av just nu är färgen beige, eller kanske snarare nude-hyrosa-blekbeige. Här är några av bilderna jag fastnat för på senare tid.
Två bilder ur ett modejobb i Chic plus den lovely thecherryblossomgirl.com
Byxor jag vill ha.
http://hotspot.webblogg.se/ senast inlagda stass, en alldeles underbar kofta fr Commes Des Garcons Play, jag skulle gärna matcha den precis som hon 
så talangfullt gjort. Elegant och utan krussiduller.
Drew är cool men Chloe är överjordiskt snygg i alla dessa volanger.

måndag 18 januari 2010

trist grej

Min kamera har gått sönder. Hjälp! Verkligen riktigt riktigt tråkigt. Jag känner mig en smula handikappad utan den måste jag säga. Ska kolla med en kameraaffär imorgon och se om de kan göra ngt, annars blir det riktigt dyrt. Jag måste ju ha en kamera. Fortsättning följer. May the force be with me.

söndag 17 januari 2010

på Island?

Nä inte Island utan Göteborg. Mysig kväll hos vännerna, utsökt mat som alltid och härligt häng. Lugn morgon idag tack vare ett Kid som hade vänligheten att sova ända till 8, lite Lotta på det och sedan var alla andra i huset ikapp. Frukost deluxe dukades upp och den följdes av ett dopp i den 41 gradiga poolen. Sämre kan man starta en dag. Ibland har vi det onödigt härligt ;-)

lördag 16 januari 2010

shopping

Sköna Lördag! Jag sov till halv tio, familjen åt gemensam frukost och sedan hade vi enskilda aktiviteter i grupp. Maken satt som vanligt klistrad framför Vinter Studion, Kiddet lekte någon slags badlek med sin nya playmobil-bondgård inne på sitt rum (fråga inte), jag ägnade mig med liv och lust åt att fixa i min garderob, tvätta och organisera klädsituationen. Sedan bytte vi pyamas mot andra paltor och drog in till stan. Jag shoppade skor och superfynadade en Rodebjerklänning av bara farten. Snart väntar middag hos några bästisar, jag har hört hur någon viskade skaldjur......,vi ska bada utomhus och ha det allmänt trevligt. Det bästa är att deras hus, förutom att vara helt fantastiskt fint, är väldigt stort. Det finns massor av plats att sova över på, passar en småbarnsfamilj helt perfekt. Kiddet får somna i lugn och ro och modern och fadern kan fortsätta att roa sig. Jihoo!
Hej hopp, ha en fin kväll hörni!

Jag har haft på mig Makens polotröja fr H&M, tights fr H&M, stövlar fr Whyred och halsband fr Indiska

spontanskor

Han är fin den där Maken. När jag kom hem efter jobbet igår stod det ett par sprillans Whyred och väntade på mig. Han hade åkt förbi en outlet och hittat dessa till mig. Den uppmärksamme vet att jag har ett likadant par fast i ljust grått skinn, som jag älskar. Men jag tror att till våren kommer dessa att bli perfekta till alla mina svarta outfits. 
Puss & kärlek å allt det där känner man ju när man blir spontanpresentad bara så där.

fredag 15 januari 2010

sliter hårt

Ok, barnmorskan försäkrar mig om att det bara är ett kid där inne så då får jag väl helt enkelt tro på det. ;-) Ultraljudet får komma med sanningen.

Vi sliter hund på jobbet just nu. Jag jobbar som en galning och försöker tränga undan tankarna på min helt galet onda hals och hostiga lungor. Tur att det är fredagkväll och att jag redan ligger till kojs. Det som tidigt i höstas var en klänning till bara ben och höga klackar är nu en tröja som smiter åt över magen, så det kan gå. Fr H&M, så även mamma-tightsen, herriga skor fr VOX.

Go natt

tisdag 12 januari 2010

i pyjamas

Bäst idag - spontanlunch på NK med Maken
Sämst idag - att jag glömde att jag skulle handla på vägen hem, missade min vanliga affär (där jag har kort med insatta pengar för mat) och fick handla på FEL affär, inne i NORDSTAN under rusningen. Sedan fick jag står ihoptryckt som en sardin i bussen hela vägen hem, hela handlingen och datorn i en hand, den andra var rakt ovanför huvudet, krampaktigt hållande ett snöre. Tur att man har det så bra, annars vore det lätt att deppa ihop ;-)
Nu ska jag skriva två utställningstexter, minst. 
Jag har gått i nattlinnet hela dagen ;-) Nattlinne/tunika i siden fr Sonia Rikiel för H&M, polo fr Indiska, jeans Acne åsså kängorna. Runt halsen stenkol och pärlor, secondhand.

kände mig finast

I dessa stassar har jag känt mig finast under det gångna året. Det första kollaget är jan-juli, det andra således aug-dec. Det är lättare att hittafavoriter när man ser lite fräsch och solkysst ut än mitt i smällkalla vintern ;-)
Det första kollagets stassar har ju aldrig synts i denna blogg utan på min förra adr. Jag ids inte lista vart ngt kommer från, om någon av er undrar kan ni ju fråga i kommentarsfältet.

till mig tack


Denna anorak ämnar jag lägga beslag på och glida runt med i sommar. Så fin och perfekt, bara den inte är stor som ett tält. Det räcker med tältkläder nu Monki. I´m really tini tiny.

måndag 11 januari 2010

tillbaka med större bulle


Just det, tillbaka. Hur var det nu man gjorde när man...vad heter det....hhm, jo just det, jobbade. Det löser sig nog. Vi öppnar nytt nästa vecka så det måste liksom lösa sig. Imorgon, precis, imorgon löser det sig ;-)
Men nu till något helt annat, kolla in min mage.... Är den inte sjukt stor för att vara en 16veckors mage? Är den? 
Idag är magen och jag klädd i mammajeans fr H&M, tröja med spets fr Ida Sjöstedt för Monki och skor fr Whyred.

vernissage i huvudstaden

På vägen hem från norr stannade vi i Stockholm för ett vernissage jag behövde gå på. Fint och mycket folk. Jag skippade bjudningen efteråt och istället hängde vi hemma hos fina vännerna i Vasastan. När vi var lagom trötta och mätta och Kiddet var så speedat och trött som hon kunde bli tog vi en taxi till mitt mesta bästa Story-hotel. Jag älskar att bo där. Rummet vi egentligen skulle bo i var sönderfuset (?) så vi blev uppgraderade till ett 10kvm större. Fabulous. Har jag sagt att jag gillar hotel ;-)

På vernissagen hade jag på mig en sidenblus med asymmetrisk skärning fr Stockh Lm, jeans fr Acne och samma gamla jävla kängor

sista kvällen i norr

Det var ett värdigt avslut på vår julsemester, blinier m löjrom, "hemfiskad" havsaborre m musslor och räkor och hembakta, uuuunderbara chokladbiskvier till dessert. Himlen var vackrare än vilket fyrverkeri som helst och blommorna inne i huset lovade mer om vår än vad de sa om jul.
Det mörkaste är över nu och ljuset kommer sakta men säkert. Tänk på det när humöret tryter pga snömodd och annat läbbigt.

fredag 8 januari 2010

knyckt en lista

Har knyckt den hos LindaK.

DAGENS VILL HA: Byxor, anpassade efter en putande mage.
DAGENS KLÄDSEL: Röd t-shirtklänning med lång ärm, dubbla strumpbyxor varav ett par i ull, tjocksockar och handledsvärmare. 
DAGENS SMINK: Clarins beauty flash balm, rouge och mascara
DAGENS FRISYR: Stram knut

DAGENS HÄNDELSE: Vi ska våga oss ut på promenad......-20.
DAGENS LÅT: Du käre lille snickerboa & Ledmusiken till SATC (Det bästa av två världar)
DAGENS PLANER: Lunch med lillebror och lyxmumsig middag hos Svärisarna (Samt packning för start av hemfärd i morgon)
DAGENS SAKNAD: Egen härd är guld värd, borta bra å allt det där ni vet.
DAGENS DUMMASTE: Kluvenheten med att åka hemifrån när man ska hem.
DAGENS SJUKA: Ingen alls! 
DAGENS DROG: Svärfars espresso

DAGENS ROLIGASTE: Kiddet, alltid Kiddet. Kan du vara tyst mamma, jag ska prata.
DAGENS FAVORIT: Svärfar lagar mat ikväll
DAGENS KÖP: Inte ett nå
DAGENS GODIS: en läckerol

DAGENS HUMÖR: Latledig och lite "inför-jobb-sterssig"
DAGENS ORD: Kyla.

på museum

Jag fortsätter vara nöjd med Härnösand. Den senaste utflykten gick till stadens fina museum, det är ett länsmuseum som består båda av ett stort friluftsmuseum med massor av vackra byggnader och ett stort museum med gigantisk konsthall och fina permanenta utställningar. De har även Bengt Lindströms 7 imponerande målningar av asagudar. På bilden ser ni mig framför Balder. Jag är slapp i en reafyndad tisha fr Monki, jeans fr Acne, kofta fr H&Mherr och kängor fr DinSko.
Frluftsmuseets ena del, typ. I mitten ser ni Härnösands gamla rådus, byggt på 17oo-talet och flyttat till museet på 1900-talet.
Blandat fr en av de permanenta utställningarna.
Ett sista julpynt?

torsdag 7 januari 2010

orimligt?

Just idag känner jag för att vara slappt och smalt snygg på ett sånt där otvunget t-shirt och jeans sätt. Hhm, det går ju inte riktigt ihop med hur jag ska utvecklas de närmaste månaderna. Hello big belly liksom....fast det är ju oxå fint. Dock, idag känns det som om jag vill annorlunda. Som dessa tjusiga donnor tex.