onsdag 31 mars 2010

fint med kavaj

Snygga stilar. Mest gillar jag pösig byxa och slapp kavaj, svårt men very nice.

tisdag 30 mars 2010

Kvinnor

Kavaj fr Whyred, top (Samma som igår!!!) och jeans fr H&M, halsband fr TopShop och skor fr Whyred.
Som vanligt innan en ledighet så blir det lite extra hektiskt. För mig är dagarna såhär innan påskäggen fyllda med planeringsmöten inför nästa projekt. Kul! Sedan kommer andra spännande saker och överaskar. Som idag. På morgonen ser vi att det stora avckra stenhuset bredvid vårt kontor fylls av folk, teknisk utrustning och annat som väcker vår nyfikenhet. Starx innan 10 ringer det på dörren. Det visar sig vara en inspelningsledare för typ VästFilm. De håller på att filma Simon och Ekarna i huset bredvid och undrar vi vi kan låna ut lite tidstypisk konst. De har precis byggt upp bokhandlare Ruben Lentovs arbetsrum inne i det stora stenhuset och behöver konst som speglar Lentovs person och intressen. Det var verkligen spännande att få gå in och se inspelningsplatsen, jag blev allt lite fnissig när jag hörde "tyyystnad tagning, kameran rullar". Kul oväntad grej.
Till lunch mötte jag och BästisKollegan upp några andra härliga kvinns för en lyxig och mysig lunch på Avalon. Mer tjejluncher, ni är ju så härliga. 
Efter lunch hann jag med både fler planeringsmöten och en visning för en grupp VIPiga kostymer. Nu har jag packat och tvättat hela kvällen, imorgon börjar påsklovet med en liten flygresa norrut. Tjoho.

igår

nu så.

Tröja och klänning som kjol fr H&M, skor Wera, smalt nitarmband fr Lindex.

Igår var jag en trött och sliten liten dam. På MVC försäkrade mig bästa Lena om att bebben mår bra och växer, den har tydligen mycket fostervatten att skvalpa runt i, därav stor mage. Kul för dig bebben. Tyvärr var jag s trött att jag ställde in syjuntan. Gruvligt trist men oundvikligt. Vid 22 låg jag i sängen och denna natt hat varit riktigt bra, både rygg och mage har skött sig någorlunda. Idag väntar härlig väninnelunch. Upp och ner, ner och upp...

måndag 29 mars 2010

morr

Grrr. Det går inte att ladda upp bild. Blir galen men besinnar mig. En annan dag, ett annat inlägg.

söndag 28 mars 2010

easy rider

Japp, nu är den invigd, Kiddets coola hjälm. Hon älskar den, trots det så vägrar hon att testa den på sin tvåhjuliga cykel. Hon har en helt underbar träcykel, utan trampor, som man sparkar med benen mor marken på. Perfekt för att lära sig att balansera sig själv på en cykel. Hur som helst, hon är en tuffing även på tre hjul.
Vi har haft en skön dag som rundades av helt perfekt med en tidig söndagsmiddag i sällskap av fina fina vänner. Jag hoppas på tidig sömn, vi får se om det lyckas.
A-formad jacka fr Whyred, scarf fr H&Ms Garden Collection, Makens mössa, H&Ms jeans, handskar fr Acne och skor fr Whyred.

en gravid-craving?

Överallt ser jag fina bilder på kvinns i långa kjolar och det är så fint, jag vill också ha. Jag har en hel inspirationsmapp fylld med fina damer i svepande kjolar. I sommar, när magen inte längre ser ut som en badboll då tänker jag också minsann svischa runt i lång kjol. Det blir nog perfekt till hösten också. 

mys i en regnig stad

Vi hade en skön dag igår, aktiv men slapp. Som vanligt på lördagar hade jag sovmorgon följt av en skön frulle med mina Darlings, aka Maken och Kiddet. Sedan drog vi till stan, Kiddet fick sin första cykelhjälm. Världens tuffaste (och sötaste) skate-hjälm, rosa med "cool" text på. Hyfsat stolt unge. Jag uppdaterade mig på div underkläder....behövde liksom gå upp i storlek på överdelarna ;-) Sedan hade vi även lite presentköp att stå i, det vankas bla dop i påsk. Vi ska bli gudföräldrar, jag och Maken. Sedan fikade vi på vårt stammisställe och efter fikat drog vi hem för lite eftermiddagsvila.


















Förutom vilan så målade vi väldigt mycket hemmavid igår. Det är Kiddets absolut bästa grej just nu, måla vattenfärg. En av köksväggarna är nu hennes alldeles egna galleri. På andra plats i hennes favogrejer att göra kommer "göra smet", dvs baka. Igår hjälpte hon mig att förbereda kvällens dessert, ungnsbakad chokladbakelse deluxe. 
Efter hemma-aktiviteterna piffade vi oss lite och mötte upp goa vänner på vår kvarterskrog. Hur mysigt som helst. Desserten hade jag ju redan fixat så den åt vi nygräddad med god aptit i stearinljusens sken under Earth Hour. Lite senare på kvällen åkte ett gäng ostar fram. Kvällen blev både sen och god....proppmätt, så nu är jag allt lite trött. Snart vaknar Malen hoppas jag, då lägger sig undertecknat på soffan en liiten liten stund. Ikväll väntar söndagsmiddag med andra goa vänner. Bra liv!

Kläder på dan: Min vida vintage-trench fr Jensen,scarf fr Lindex och stövlar fr Blomsterlandet. Svart stickad stortröja fr H&M, lång tishaklänning fr Gina Tricot, mammatights fr H&M.
På kvällen: Samma trench, klänningströja fr H&M, halsband fr TopShop och klackar fr Wera.

fredag 26 mars 2010

fixad
























En fredag. Började med ett fint reseföredrag fr SriLanka, en fd kollega, fotograf, var nyligen där. Helt fantastiska bilder av vad som verkar vara ett härligt och vackert land. Mysig frukostaktivitet. Sedan väntade personalmöte som avslutades med påskägg, fyllda med lyxiga tryfflar. Thanks. Lunch vid datorn för att vinna tid, jag spenderade slutet av dagen i frisörstolen. Så skönt med en uppfräschning och ny färg. 

Jag har varit fredagsfin i min klänning som passar mig oavsett kropp. Köpte den på H&M innan jag blev gravid med Kiddet, använde den under graviditeten, har haft den efter och nu är den på igen under grav nr 2. Det är en riktig gladklänning, speciellt med en basketbolls-stor mage under. Kul-snygg tror jag det kallas ;-) Nåja, på fötterna kilklackarna fr Wera.  

torsdag 25 mars 2010

vår, vår, vår

Vilket vansinnigt skönt och härligt väder vi haft idag. När jag och Kollegan smet ut på lunchen för att kolla in H&Ms Garden Collection kändes luften för en kort stund nästan ljummen. Så klart bara i jämförelse med hur det varit denna vinter men ändå, skön skön vårluft. Idag har jag tittat på en uppsjö av bilder, jag håller på med urvalet inför vår nästa utställning. Kul när man känner att det börjar ta form i huvudet. Jag har som sagt även försökt att shoppa lite Garden Collection, gick ju sådär, allt var slut. Bokat en rolig lunchdate inför nästa vecka och insett att jag har en Danmarks-semester att se fram emot inom en snar framtid.
När jag gick till jobbet i morse hade jag min fina vida trench över kavajen men när arbetsdagen var slut behövdes bara min kavaj. Enormt skönt att slippa packa in magen i vinterkläder. Och ja, det fashionabla som hänger på min axel är min alldeles egna Kånken.






















Min trench är vintage, köpt på Mint&Vintage och kommer från Danska Jensen, min ryttaraktiga kavaj är en gammal favorit från H&M, tröjan fr Velvet och jeansen är avklippta gravidjeans fr H&M. Skorna har en helt egen historia och säkerligen ca 60 år på nacken. Tillverkade av kungliga hovleverantören Hästen i Uppsala. Min svärmor hittade ett gäng små skor i en butik i norrland som skulle stänga, typ i början av 80-talet. Hon har också pyttiga fötter och köpte flera par i olika modeller. Långt senare plockar hon fram dem till mig, dessa och ett par till. I hur fint skick som helst. Lycka. Jag har haft dem länge och nu känns de helt rätt.



Handskarna köpte jag på Weekday i höstas och de smala nitarmbanden som flyller gipan mellan ärm och handske fyndade jag på Lindex igår, så även fallet med den blommiga scarfsen med bollfrans.

inspiration

Jag ser på nästan inga sätt ut så här idag men jag känner mig ändå insirerad av detta. Dock har jag iaf kavaj och uppvikta jeans, alltid ngt.
Bilden har underbara www.garancedore.fr/en tagit, i Aspen. Där trodde jag man bara gick i täckjacka och slalompjäxor...typ.

onsdag 24 mars 2010

onsdag

Jag vill ha påsklov....och lite mer energi om jag ändå håller på och vill saker.
Klänning i linne fr H&M-maternity, samma med jeansen, skor fr Wera, Makens klocka.

tisdag 23 mars 2010

Ute i solen

Bra dag!
Dagen började med ett riktigt ösigt vårregn, oftast bara ett aber men just i morse var det riktigt trevligt. Rediga stövlar på fötterna och regnjacka som jag faktiskt fick igen hjälpte mig på traven med en positiv inställning. Men bäst var nog att det gick att känna hur vintern smälte bort och våren fick näring. Sedan kom solen och jag kunde hämta Kiddet  med solen i ansiktet. Inte dumt alls. Innan dess blev det en dagens utomhus. Klänning, kofta och skor - Acne.

min illbatting till älskade unge

I morse på dagis.
Kan du stå lite fint och titta på mamma? Eehhh, nähä. Ok då gör vi väl så här då.
OBS, detta är de två sista bilderna i en svit av 20? som jag tog. I början hade hon surläpp och var ganska ilsken ;-) Dokumenterat för att det är min gamla kjol. Jag och Bästisen hade lika tror jag, tror att hennes mamma sytt dem. Eller så står min mormor bakom underverket. Hur som helst, nu är den Kiddets kjolklänning. Det enda som gäller just nu är kjolklänning, bara så ni vet.

måndag 22 mars 2010

just nu idag

Missförstå mig rätt jag gillar min kula väldigt mycket, känner mig allt som oftast fin i den. Men, idag saknar jag faktiskt;
en midja
våren
en långkjol som sveper runt bara ben så fint som de gör på Karla 
(karlascloset.blogspot.com)

Nighty night.

den eviga magen

Jag hade en portfoliogranskning med en fotograf idag, fina bilder. Till materialet fanns en text av en svensk poet och författare, den handlade om allt möjligt men jag fastnade för en grej. Hon skerv om "den eviga magen". Antar att hon menade att en graviditet kan kännas som ett helt litet liv men jag tolkade den som att den också kan kännas oändelig. Den eviga magen, så känns min, stor direkt men en lång, låång tid kvar för den att växa. Lite pustig idag bara.
Annars har jag brottats och stångats med mina siffror idag. Så där kul.
Blus och byxor fr HM, skor fr Whyred

söndag 21 mars 2010

söndag - massor med barn överallt

Lekdate på fm, 1 barn extra här hemma, välbehövlig vila, badhusbesök på em, 1 miljon barn, vissa störiga som bara den, phu. Gäster till middag, 2 barn extra här hemma. Trevligt och kaotiskt. Vi gjorde en "enkelhetsmiddag", dvs hämt-sushi. Ibland är det viktigaste att bara få umgås.
Klänning och tisha fr Monki, tights fr H&M och skor fr Wera.

lördag 20 mars 2010

lördag

Sovmorgon, städdag på gården, en massa utelek med Kiddet, familjevila, lördagshandling, middag, bad med Kiddet, nedsövning av tidigare nämnda Kid, filmtajm för föräldrarna - The Hangover. Hahaha, jga skrattar fortfarande. Faktiskt en riktigt skitrolig film. 
Helt odramatisk klädsel, makens polo, mammas gamla supercoola Tenson-jacka, gravidjeans och skor fr Whyred

fredag 19 mars 2010

hon har blommor runt sin hals

Näe, banne mig, jag slutar tidigare idag. Nu är det jag som loggar ut och säger tack å hej till jobb för denna vecka. Fredags-feelingen har lagt sig över kontoret, fast inte på ett sånt där fnissigt och kul sätt, näe här är det liksom dött denna fredag. Kul då att jag fick lyxluncha med min käre Make. Bästa Elite Park Aveney fick besök igen. Mitt mesta och bästa tror jag, iaf ligger det på topp 3.

Jag har lagt rabarber på en sjal ur H&Ms fina Garden Collection. 
Fint mönster med valmo och 
blåklint, skön tunn bomull, ekologisk och kostar endast 98 kr. Fynd tycker jag. Vårar till den allra mest svarta kulturstass ;-) För övrigt svansar jag runt i ett tight trikåfordral, oxå fr H&M och mina kilklackar fr Wera. Ni får bara ta att jag envisas med dubbelbilder. Anledningen är enkel, jag gillar min helfestliga perfekt runda kula så mycket att jag vill visa den lite extra. 
Tiden kommer nog då den 
inte känns lika kul och inte är lika lätthanterlig som nu.
Over and out.


Fredagsfint till er

En superstajlad donna i Paris, fin kombo på Karla och visningarnas vackraste blus fr Celine. (Klicka upp bilden större så ser ni verkligen hur underbar den är.)
Just nu öser regnet ner och äter bort all äcklig snö. Heja heja!

torsdag 18 mars 2010

i korthet

trött så in i bänken.
Blus i siden fr MQ, tror att märket heter Stockholm, tisha fr Lager 157, gravidjeans fr H&M och kilklackar fr Wera. 

Glömsk

Igår glömde jag datorn på jobbet, inte konstigt att min Kånken kändes lätt på hemvägen. Således ingen dagens igår, nu blir det en gårdagens idag istället. Jag har turen att ha två barndomsvänner boende i samma stad som mig, vi har alla tre vuxit upp i samma lilla by och även följts åt från lekis till 9an. Tillsammans med några andra damer som tyvärr bor långt från oss var vi ett riktigt järngäng som alltså i princip känt varandra sedan vaggan. Lyx tror jag allt att det kallas att få ha så långa vänskaper som fortfarande är aktiva (och nästan lika fnissiga som förr:-). Hur som, vi tre som bor här har betsämt oss för ett schema-lagt umgänge som vi väljer att kalla syjunta. Känner man oss väl så gissar jag att detta förvånar en smula, ytterligare förvånad kommer ni då att bli om jag säger att BästisKollegan valde att virka på sin första junta. Det var fnissigt att beskåda (och lyssna på), men efter lite tragglande fick hon till det, mycket tack vare den andra kompisen, inte ett dugg pga av mig. Vi ligger liksom på samma nivå, rent symässigt, jag och BästisKollegan. Jag hade mer ett smyckespyssel förberett men det visade sig att jag inte hade rätt grejor. Då nödpärlade jag några armband....inte avancerad alltså. Men till nästa gång ska jag nog hitta på ngt syigare. Brodera......är det svårt?.....aahahahahaha. Stay tuned!
Innan juntan, på jobbet, hade jag bland annat en privat visning för några för oss väldigt viktiga människor. Verkligen trevligt var det, det var första visningen på denna utställning och det är alltid skönt när den är gjord. Då vet jag liksom hur mycket jag egentligen kunde. Denna gång kunde jag massor visade det sig. 
Jag var snajdig och tight i min klänning fr att. och skor fr Acne.

onsdag 17 mars 2010

ett önske-scenario;

Vive la France.
Det hade varit nice.

note to self;

Gå och lägg dig i tid ikväll, dumma dumma kvinna.

tisdag 16 mars 2010

glada besked

Det är kul att få lämna glada besked, idag ligger jag bakom 11 st. Jag blir nästan lika glad jag när jag får se deras sprudlande svar. Härligt.
Tröja med fina spetsdetaljer fr H&M, jeans fr samma ställe (mamma såklart), skor fr Whyred, såklart ;-)
Fina grejer ihop, Spets, pärlor och ljust brunt skinn.

måndag 15 mars 2010

effektiv

Medvetslöst trött fram till tio på kvällen men så precis innan jag nästan går och lägger mig i tid så slår det om och jag blir sugen på att vara vaken ett tag till. Inget lär jag mig heller, jag kommer att svära i morgon bitti. Dessutom tittar jag på Medium (ensam) som för övrigt har blivit riktigt mycket mer läskigt och faktiskt mycket bättre. Läbbe läbbigt är det, tur att Maken snart är hemma.
På dagen idag har jag varit riktigt effektiv. Ni vet en sån dag då man betar av en massa "småsaker" som legat och väntat. Det är underbart när man har ett sånt flyt. Fix, fix, fix liksom. 
Randig tröja fr Weekday, gravidjeans fr H&M och klackar fr Whyred.
Nu, säng, bums!

glajer

Solen i helgen påminde mig om att det är dax att se över solglasögonsförrådet. Jag vill ha ett par som är slipade så att jag inte blis så bäng (bängare) i huvudet när jag är ute och promenixar med min dåliga syn. 

Glasögonmärket Oliver Peoples har en väldigt fin kampanjvideo som jag snubblade över igår. Elijah Wood är en av två medverkande. Kolla in den här! http://www.youtube.com/watch?v=olHj2WxbYUE Snygg, retro och det bästa av allt, humoristiskt.

söndag 14 mars 2010

rulla hatt

Två donnor som varit coola i hatt under helgen....eller kanske coola trots sina hattar ;-) 
Båda har jag hittat på style.com

med solsken i blick

Skön dag i strålande sol. vi har inte åstadkommit mycket alls annat än lite tvättning, "plock i hop", en skön vila och en underbar promenad i solen. Inga planer alls och mycket sömn är nog en mycket bra medicin för min mage.

lördag 13 mars 2010

strike a pose

Japp, uppe på benen iaf. 
Ser nu hur jag försöker få till en snygg pose bara för att upptäcka att Kiddet sopar mattan med mig i bakgrunden. Som en liten fransk pantomim utan att ens försöka ;-) 
Vi har kittat upp Kiddet idag, nya stövlar, blommiga sneakers, pärlor och nya vattenfärger. En heldag för henne alltså. Nu på kvällen ahr vi haft ett gäng fina kvinns här, libanesiskt plock till förrätt, pizza och sedan glass med min läskigt goda chokladsås igen. Inget för mig dock, av något. Jag  åt kokt ris och drack mineralvatten. Eehhh..... DUMMA MAGE. 

Tröja fr H&M, klänning fr Monki och skor fr Whyred. 

fredag 12 mars 2010

mer uppmuntran

Fortsätter att muntra upp mig själv med fina inspirerande bilder av moderiktiga donnor ute i världen. Själv sitter jag i soffan och ska snart dirigera om till sängläge. Vila står på schemat idag, vila och trist mat. Kanske måste jag släpa mig till affären någon gång under dagen. 
Hoppas att ni har en rolig och mysig fredag.

torsdag 11 mars 2010

i väntan på vår

I väntan på våren (och ork att ta mig ur mysbrallorna och själ producera ngn form av outfit) lägger jag upp en underbar inspirationsbild fr Karlas blogg (karlascloset.blogspot.com). Så underbart vårig och fin. Den vår mig att längta efter fötter utan strumpor i klackiga öppna skor.

en dag lite si och sådär

Min mage funkar inte så bra sedan min lilla sjuka förra veckan. Jag kräks typ var annan dag, troligtvis av för mycket magsyra, och mår illa mest hela tiden. Nåja, i morse fick jag nog och drog till vårdcentralen. Mitt första besök på just denna, ingen höjade kan jag säga. De upprepade min redan självställda diagnos, sa att det nog skulle gå till sig, rekommenderade några andra piller och lite provtagningar. 
Det kändes inte som sjukvården idag låg på någon hög nivå direkt. När jag kom in för provtagning ( 1a gången) tittade sköterskan på datorn för att se vad min läkare skrivit. Vände sig mot mig och sa Jaha, du skall alltså göra ett graviditets test. Eehhh, näe. Just den grejen är vi rätt säkra på.....
Test nummer två var blodprov för att kolla sockernivå i blodet för att utesluta graviditetsdiabetes. Föga överraskande hade jag för lågt värde och sköterskan säger. Ja, det var lite lågt. Du borde nog försöka äta något..... Tack för den, det är ju det jag försökt i två veckor men liksom inte lyckas med och varför jag nu är här för att få hjälp. Sedan fick jag gå. Tack och bock. Har nu nya tabletter och mår lite mindre illa. Håll en tumme för mig att all blir bättre med sömn i natt och vila imorgon. På lördag tänker nämligen jag och Kiddet ha tjej-schlagerparty hos oss. Så det så.

onsdag 10 mars 2010

McQueens sista

En bildkavalkad ur Alexander McQueens sista kollektion. Kan bara inte låta bli att visa er, det är så vackert. Som dåtid och framtid i en och samma vision. Kläder för en rymdprinsessa från medeltiden liksom. Mycket av inspirationen hittade McQueen i medeltiden, den bysantinska konsten, kyrkoänglar och ikoner, Hieronymus Bosch mm. Mörkt, religiöst och vackert. 
Att gömma håret i strama huvudbonader framhäver verkligen de överdådiga kläderna.



Qumodo

Klipp&Färg, Klipp&Färg, Klipp&Färg, Klipp&Färg......... Snart på ett rufs nära mig!

gravid, 04:33

Vill bara dela med mig av ett roligt fenomen för mig som gravid. Klockan är halv fem och jag är tvungen att kliva upp för att äta en skål med yohgurt för att jag höll på att förgås av hunger. Vet ni föresten hur gott det är med en lite skvätt lönnsirap på naturell yoghurt? Nu ska jag borsta tänderna igen och krypa ner hos Maken (som nog tror att hans fru blivit en aning knäpp).
Hoppas att alla sussar sött därute ;-)

tisdag 9 mars 2010

chokladsås

Vi hade som sagt kusiner på middag ikväll. Så mysigt att ha familj i stan eller som Kiddet sa -snart säger det plingpling. Varför då undrade Maken och jag. -jo, för snart kommer gästerna.... Haha, vilken unge va. Det var härligt med vardagsbjudning, Maken kockade och jag fixade den kanske godaste chokladsåsen ever. Grädde, 85% choklad, lite socker och en klick smör. Hela kostcirkeln ;-)
Min röda klänning kommer från Monki och kilklackskängorna fr Wera.