måndag 31 maj 2010

måndagsmöten

08:00 - möte. 10:00 - möte. 12:00 - snabb runda på stan, uppdatering av sminkväskan. 13:00 - möte, 13:30 - möte. 16:00 - möte. 17:00 - hem till Make och fina Kiddet. 23:00 - nighty night.

Tröja (en gång i tiden en klänning) fr Tiger, jeans fr H&M och skor fr Whyred.

antik blus

Dagen efter bröllopet njöt jag av lång frukost med Kiddet och svärföräldrarna medan Maken njöt av sovmorgon. Svärisarna mötte upp med oss i Dalarna för att vara med Kiddet medan vi firade bröllop- Snacka om fint, thanks.
I en antikaffär i Leksand la jag vantarna på en utsökt gammal blus i allra tunnaste linne med infällda spetsar. Det är en folkdräktsblus! Jag ska ha den som en tunn jack-blus, öppen, över linne i sommar. Kunde dock inte låta bli att testa den dagen efter inköp.
Den högt hoppande snubben på bilden är för övrigt min talangfulle dansande svåger.
Kolla! Så fina detaljer.

Jag i långt och boobs

Jag kände mig fin...och lite vågad, i min långa klänning fr Oasis, väskan är min gamla ärvda och halsbandet en vintage-present fr Maken.
Tips tips; Långa klänningar som är lite tajta men ändå ger med sig ger ju en riktigt snygg siluett för oss med mage.

details

Fin kyrka. Dalarna är fint!
Alla fantastiska folkdräkter gjorde dagen än mer perfekt.
Istället för placeringskort fanns det fina bilder av varje person. Min var väldigt glad! Snubben är en riktigt fining, dock inte Maken ;-)
Styvmors-Viol, faktiskt min landskapsblomma. Ångermanlands!

Bröllop

Bröllopet då. Något av det vackraste jag varit med om sedan mitt och Makens. Alla bröllop är fina men detta var något i hästväg. Jag grät, Maken grät...alla grät. Musiken var helt fantastisk, alla tänkbara instrument var med i kyrkan och solisterna, herreminje solisterna. Talanger som sjöng så hjärtan brast, tillsammans med brudparets vackra uppenbarelser och den påtagliga kärleken i kyrkan så var det inte så konstigt att flera av oss fick sminka om oss innan festen tog vid. Obeskrivligt vackert. Tack M&L.
Bruden var precis så fin som jag förväntat mig plus lite till.
Kungligt!

Leksand

I Leksand hade vi det hur toppen som helst. Dels för att det var mysigt men mest för att några av de allra bästa polarna också var där. På förmiddagen, innan bröllopet, hängde vi inne i Leksand, kollade in antikt, köpte jordgubbar och fikade på supermysigt fik.
Sedan kom det lite hagel....fel, stora hagel.

att bo bra

Det är ju viktigt att bo bra....men nä, motellet ovan bodde vi inte på ;-) Det såg bara så jädra läskigt ut att jag var tvungen att fota, ligger på en rastplats efter vägen och ser verkligen ut som ett skräckställe i en amerikansk b-rulle.

Nä, vi bodde ritkigt bra. Mycket bättre än vad vi tänkt på innan. Hotellet bokades av nödd för att sova några timmar innan fortsatt resa mot Dalarna. Men, när jag tittade ut genom fönstret möttes jag av en inte helt o-angenäm utsikt. Det är fint i Örebro.

Vernissage

Efter en lyckad presskonferens förtjänade jag visst ännu mer god mat på lyxigt ställe. Mitt bästa Fond, aldrig besviken där heller. Fint är det också. Risotton var som vanligt syndigt god och min lilla Mulberry såg så rätt ut på kanten av bordet ;-)
På kvällen var det dax för vårens vernissage. Massor med folk och glada utställare gjorde mig så glad, utställningen är så otroligt fin. Min sista öppning innan en lång ledighet.
Jag invigde min nya svarta långklänning, fr Oasis. I början av kvällen var jag lite mer formell och hade en kavaj fr Whyred över men det blev snabbt för varmt. På fingret min nya favorit fr Indiska, mitt på kroppen en mycket signifikant kula ;-)



Efter vernissage och igångsatt efterfest smög jag iväg och drog till Örebro, på väg till helgens bröllop i Dalarna.

God mat

Slutet av förra veckan var otroligt hektisk och helgen fortsatte i samma tecken. Idel trevligheter men dålig med tid och åtkomst till nät. Dock var ju kameran med hela tiden så här kommer en liten rapport.
Jag jobbade (och klättrade) bekvämt i min Acneklänning och sneakers fr DinSko, men gladast är jag över mina pilotisar i guld som äntligen blivit tillfixade så att jag kan använda dem.
På kvällen var det dax att svida om och dra iväg på restaurang de luxe med några VIPs. Sjömagasinet gör aldrig mig besviken och inte idag heller, trots att jag inte kunde dricka de utsökta viner som de andra fick till maten, men stort plus i kanten för att det fanns alkoholfria viner och cidrar av riktigt bra kvalité.
Just denna ljuvliga dryck var dock inte till mig men gjorde bordsgrannarna lyriska......
Maten kunde dock ingen bebbe i världen hindra mig att njuta (sluka) av. Bäst var deserten, rabarber-mousse med hallon och jordgubbssås. Ooh sweet lord.
Jag hade hoppat i min trista gamla trikåklänning, en liten svart fungerar ju alltid men ni behöver ju inte tvingas att titta på den varje gång för det. Dock gillar jag mitt nya halsband fr Indiska mycket. Det var en massa mer lull lull på från början men det har jag knipsat av. Haha!
Utsikten är inte illa och kvällen var vacker. Där borta på andra sidan vattnet bor jag, typ.

söndag 30 maj 2010

Puss

Puss och Kram Mamma!

fredag 28 maj 2010

hektiskt

Dagar fulla av allt mellan himmel och jord. Idag presskonf och vernissage, följt av bilresa uppåt mot Dalarna. Det vankas bröllop i helgen och för att hinna kör vi halva vägen i kväll. Återkommer med rapport om allt.

Have a nice one!

onsdag 26 maj 2010

tips

Ett tips för form. För att få lite snyggare siluett och att allt inte bara ska hänga som ett tält över magen har jag små knep som jag använder mig av. Tex detta, Denna tröja är slapp och hur skön som helst, men ganska stor. För att få lite mer form så snör jag ihop den lite i ryggen, den tajtar till sig lite över magen och det skapas en fin svank i ryggen. Jag har använt en gammeldags fin säkerhetsnål men det går ju att använda ett vackert brosch eller annat spänne om man vill det. Som sagt, ett tips.

oväntat


Det jobbas på hårt hos oss just nu, hängningar, monteringar, teknik som installeras, sker som krånglar och problem som vi löser. Kul är det och fint blir det, skönt också att det snart är klart. Sedan har jag bara några dagar kvar på jobbet, det är också skönt.
Jag har spatserat runt i klänning fr H&M, tunn sladdrig tisha fr Weekday och vita skor fr VOX.
Dagens mest oväntade; Calle H tittade in i utställningshallen och småpratade lite konst med mig, eller snarare jag pratade lite konst med honom. Han undrade och lyssnade. Han hade hatt och en fin liten tant med sig. Jag gillar honom, har jag gjort sedan jag var typ 14 år och såg honom uppträda på Folkets Park i Kramfors. Vi hade nog aldrig sett något liknande, jag och två bästisar, skrattade så vi inte kunde andas. "Träd kan inte växa för höga.....å det tycker jag är bra...." Kommer ni ihåg det tjejer? Hahahahaha. Hur som, fint att han ville kolla in vad vi gjorde.
Kvällens mest oväntade; den helt underbara present som en ganska ny vän gav mig, out of the blue, kan man säga. Titta bara, en Mulberry-plånka. Jag blev skrik och hopp glad. Tänk att på en alldeles vanlig onsdag, middag med nya vänner, få en liten påse fr NK med ett svart paket i, sidensnören och allt, och inuti ligger en underbar liten skapelse i skinn. Åååg, skrik och hopp. Hon ville ge mig något fint som tack för mitt stöd. Snälla söta rara, det får hon ju helt gratis, men å så glad jag blev av omtanken....och det vackra värdsliga tinget.

tisdag 25 maj 2010

mycket

Jobb och efter det en snabb visit till en ateljé där det vankades bokrelease. Ett snabbt varv innan jag hoppade in i en taxi och drog hem. Nu slut på. Inte några speciellt spännande saker att komma med klädmässigt. Klänning fr Weekday, skor VOX och jacka Tenson. Stor ring Indiska.

webben för gravida

Det finns faktiskt ganska många ställen att botanisera bland gravidkläder på nätet. Här är några av dem som har gravid-avd och jag tycker är ok. Väldigt varierat utbud, vissa har massor, andra bara lite och det är alla prisklasser.
www.polarnopyret.se
www.hm.se
www.laredoute.com
www.proud.se
www.boobdesign.com
www.asos.com
www.topshop.com

När jag väntade Kiddet så hade jag ingen blogg, dock hade jag en stildagbok på webben. I allra största hemlighet ;-) Den finns kvar med alla outfits. Modet är lite äldre och bilderna inte så bra men lite inspiration kanske man kan hitta ändå. Kolla om ni vill.
http://mystylediary.stylehive.com/Default.aspx?user=itsme

hej och hå, nu väntar en bok-release!

Mode för gravida - avslappnad i sommar

Ett kollage för att liva upp tisdagskvällen. Hur sköna ser inte dessa paltor ut då! Brallorna verkar ju underbara å blusen med för den delen. Jeansen har jag hittat på lardeoute.com´s mamma avd och blusen kommer fr TopShops dito, även ryggan är TopShop men scarfsen är la Redoute. Så här skulle jag gärna trampa runt i sommar, i skogen runt mitt sommarhus...om jag inte var så långt in i min graviditet dvs. Jag kommer nog inte att trampa så mycket alls i skog och mark innan det är.....iiiiii dax.

apropå

SATC 2 hade premiär i NY i går. De negativa recensionerna lät naturligtvis inte vänta på sig. Jag säger som jag sa förra gången. Ingen kommentar. Jag har inget behov att att försvara el diskutera bu och bä med detta fenomen. Vad mig anbelangar så är SATC mitt, mitt eget eye candy, min egen uppmuntran och skulle jag bli irriterad för att det är för ytligt, tramsigt eller what ever så är även irritationen min. Försvara sig får de göra själva, jag ska titta, för mig själv. Eye candy är ordet. Inspiration en masse, klädmässigt. Jiho.

måndag 24 maj 2010

Mode för gravida - strictly office

Jag har en vän, en riktig fining. Där hon jobbar har de en ganska strikt klädkod. Lite trixigare att få till det med en kula, men inte omöjligt. Sina gamla kavajer kan man ju oftast använda trots en bebismage, resten får kanske anpassa sig lite. Jag har satt ihop denna stass med henne i åtanke. Kavajen är en vanlig fr TopShop. Byxorna är fr H&M-maternity och den underbara knytblusen med fjärilar kommer fr TopShop-maternity. Skorna kommer fr Churchs, väskan TopShop och glasögonen heter Piteå och kommer fr Kii.se

Krångel

Ok, idag var det en krånglig dag med en massa besvär. Ids inte tänka på det nu men imorgon måste de lösas, besvären alltså. Nu är jag så trött att jag hoppar i säng med både Patti och Robert.
Kavaj fr Acne, linneklänning fr H&M Jag har fixat lite med den, sytt en söm längst ner och dragit i en resår. Tips tips till för oss gravida. Istället för att tyget hänger som en lampskärm över magen så smalnar det av lite och ger en finare siluett.
Tightsen är mina gamla vanliga fr H&M-maternity och skorna fr VOX, på fingret min nya stora ring i trä och sten fr Indiska.

Mode för gravida - sommar

Slänger in ett till kollage innan arbetsdagen drar igång. Sommarinspiration för oss med magar. Trikåkläder har verkligen varit min räddning denna graviditet, på något sätt känns det bra att inte bara behöva köpa "riktiga" mammakläder. Hittar man kläder med riktigt bra och stretchig trikå så är det guld värt. Men den måste vara riktigt stretchig trikå som smiter snyggt om magen. Jag har hittat de bästa och billigaste varianterna på H&M. Trikåklänningen här kommer också fr H&M, matchad med en mer arbetad kavaj/jacka fr TopShops gravidlinje, och gravid-tights fr H&M. Till det budget-sandaler fr DinSko och en väska fr H&M.

söndag 23 maj 2010

Mode för gravida - office

Jag har knepat och knåpat lite med några kollage som inspiration för oss i välsignat tillstånd där ute. Detta med en avslappnad jobb/kontors inriktning.
Byxor är svårt att använda något annat än riktiga gravidbrallor, de sitter liksom inte fast, annat än i början kanske. Dessa kommer fr Polarn&Pyret, jag har dem och de är väldigt sköna. Här är de ihop-parade med en blå kavaj fr Acne som går att knyta precis över magen. Unden den en mammatröja fr H&M, till kilklackar fr Chloé, halsband fr H&M och en väska fr TopShop. Accessoarerna är för övrigt ett fiffigt sätt att variera kläderna när man är knocked up, ett iögonfallande halsband kan ju helt ändra en enkel tröja tex.
Imorgon kommer fler kollage. Ett med striktare jobbstil och några sommarinspirationer.

Old time glamour

Som tidigare påpekat tycker jag att det kan bli en smula trist med galaklänningar, speciellt i amerikanska sammanhang. Men ibland kommer det tillfällen och klänningar som sticker ut och känns personligare. När filmfesten i Cannes pågår så tycker jag att det blir en smula tjusigare och roligare än annars. Lite mer gammeldags glamour. Här är de dressar som jag sparade denna gång.
Kate Beckinsale stassad i Armani
Klädd i Armani, min favo Giovanna Battaglia i fr Italienska Vogue (har bla sagt "the lower I feel, the higher the heel") och världens duktigaste och tjusigaste Christin Scott Thomas också i Armani, arm i arm med upphovsmannen.
Selma Hayek i rött fr Gucci och Camilla Belle i blått....vet dock inte i vilket dyrt märke hon är kittad.

06:50

Morning!
Strax innan 7 satt Kiddet i soffan och ropade -mamma, morgon, det är ju morgon! Japp, bara att gilla läget. Solen skiner och det verkar ska vara sommar idag också. Lovely life!

lördag 22 maj 2010

en kvälls-stass

Nästan just hemkomna från kvällens happening. Bästisen hade inflyttningsfest, hur trevligt som helst. Massor med folk, god mat och ca 3000 ungar. Härligt!
Jag kände mig skitsnygg i min nya klänning fr Indiska och mitt finblonda hår. Nu ska jag sova för imorgonbitti är det min tur att kliva upp med Kiddet.

Svårnavigerat


Bra dag, skönt att sitta hos frisören och bli ompysslad en stund. Synd bara att Göteborg var som en ockuperad idag. Jävla Varv! Ingenstans kom jag, överallt var allting bara inställt och omdirigerat. Jag fick åka längre hemifrån för att kunna ta mig hem. Svettig, kissnödig och svullen om fötterna och kanske möjligtvis liiite lite irriterad.
Men stunden hos frisören var guld värd, fick tom en liten "före" bild. Dassblonda hår, snart puts väck.
De har tjusiga lokaler, Qumodo, och min frisör är guld värd. Thanks.
Linne och kavaj fr H&M, chinos fr Polarn&Pyret, sandaler fr Dinsko, halsband fr Indiska och väska fr Palmgrens.

LÖRDAG!!

Godmorgon till er på denna strålande dag!
Snart väntar en flitig frisör på mig på fina Qumodo. Jiho! Resten av Göteborg ska kuta runt runt stan och ställa till med trafikkaos. Spring väl!
Bästis, vi ses ikväll!
Azalean fångade jag på bild på väg hem från jobbet igår. Vi har mycket av den varan i Götet.

Ha en fin dag!

fredag 21 maj 2010

Bra dag, fullspäckad, springig, men bra. Vi har börjat hänga inför öppningen nästa fredag, jag har grejat med texter, ringt hundra samtal och mailat ännu mer och som grädde på moset fick jag luncha med Maken på Stadsteaterns uteservering. Lovely!
Imorgon väntar en massa kul. Soligt väder (dear god I hope), ett efterlängtat och långt besök hos min frisör, inflyttningsfest hos en bästis och allmänt lediga aktiviteter med Kid och Make. Men nu, säng och kanske ett kapitel ur Just Kids.
Min gröna tunika kommer fr Zara, skorna fr Vox och kavajen fr Acne. Halsbandet är en ny favorit fr H&M.

Fredagsfint


Inspirerande bild från alltid lika inspirerande bloggare. http://karlascloset.blogspot.com/
Gud vad jag längtar efter byxor som hänger som ett schlör, ni fattar va. ;-)

till alla preggos


Förhandstips! I helgen kommer några inspirations-kollage för gravida.
Så här ligger det till med min graviditet, enligt standardmallen alltså. Innebär säkert att mitt mini-Kid är lite mindre.

Är detta ditt första barn, så kanske barnet nu lägger sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen. För omföderskor kan det ibland dröja ytterligare några veckor. När barnet väl lagt sig tillrätta så brukar det bli lättare att andas och har du haft magbesvär bör även det lätta nu. Däremot ökar trycket nedåt och symtom som stickande känslor i bäckenet kan uppträda.

Ditt barn är
ungefär 30 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,2 kg. Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. Rörelserna i magen känns nu mer som rullningar än sparkar då det inte finns så mycket svängrum längre. Äntligen slipper du de där hårda träffarna mot revbenen.