onsdag 29 september 2010

upplägg

Blev lite till mig när jag avslutade förra inlägget med att skriva om mitt husmorsdygn och måste därför skriva lite mer.

Mitt dygn (plus några timmar) kommer att disponeras på följande sätt;
Efter lunch - Tåg till Sthlm, ett antal ljuvliga timmar ensam på tåg, jag gillar att åka tåg.
18ish - Vernissage 1
19ish - Vernissage 2
Sen kväll - förhoppningsvis en bit mat
Tidig natt - somna i skön hotellsäng på mitt bästa Story
På morgonkvisten - hotellfrukost på Story med finaste bästa S-Fab
Efter frukost - blixtvisit på Fotografiska
Strax efter lunch - tåg hem mot norr och underbara familjen


----

Så här ljuvlig var morgonen utanför mitt fönster, vilken höstsol va. Vackert så det förslår. Efter en rask promenad styrde jag och Kid2 kosan mot vår babyrytmik, gitarrspel, sång och kaffe till pratglada föräldrar. Mysigt och välbehövligt umgänge med vuxna.
Idag har jag varit mycket slapp och skön i mina gamla nyfunna haremsbyxor. Jag klurade lite på när jag köpt dem och kom fram till att de är typ 7-8 år. När jag köpte dem kändes det verkligen som om jag köpt världens knäppaste klädesplagg. De är från H&M, precis som linnet, koftan är en gammal Rodebjer som är helt ljuvligt mjuk, kängorna är Wera.
I morgon, då drar jag iväg på ett husmorsdygn. Igen!

att kombinera

Den klänningen till de skorna! Det var coolt det! Hon är en modefavorit, Giovanna Battaglia. Fint.

tisdag 28 september 2010

en ny grej

Jag har haft en skön dag och en ännu bättre kväll. Middag hos vänner, god mat som jag slapp laga, umgänge av bästa sort, ni vet, då man får skratta mycket. I like! Jag har en ny kavaj/koft-grej. Svår att fota bra. Den är iaf kortare bak el snarare lång fram. Tunn och skön. Jag såg den som minst tre varianter på H&M, lägger nog kanske rabarber på en variant till tror jag, en mönstrad. Typiskt bra plagg att känna sig lite stylish i utan att behöva försöka så mycket. Bara slänga på sig liksom. Snittet gör att det känns genomtänkt. Jag kan tänka mig ett par av er vänner där ute som skulle passa bra i en sån här och nej, jag har inte sett ngn i svart ;-) Oops, för snabb. Den finns i svart, på webben.
Kavaj-grej fr H&M, tisha fr Weekday, jeans fr Acne och sneakers fr DinSko

ibland så

Någon gång då och då önskar man (jag) ju att man (jag) var en tjusig liten italienska som glassade runt i Milano på höga klackar, med egen chaufför och ett jobb som innefattade att just glassa och kolla mode. Igår var en sån dag, igår var en sån dag då jag behövde tro att det existerade sådana jobb och liv och jag behövde önska mig ett sånt jobb och liv. Idag gör jag det inte, varken önskar eller behöver tro på glassiga liv. Idag skiner solen, både ute och inne, idag har jag varit på öppna förskolan och fikat med andra fina mammor, idag har jag hunnit städa i lägenheten, idag har en bästis ringt och bjudit oss på vardagsmiddag, jag å kidsen blir tom hämtade i bil. Snacka om glassigt ;-) Natten som gick var ganska lång och relativt ostörd, Kiddet var en gullunge (relativt;-) hela morgonen plus att jag har ett husmorsdygn att se fram emot igen. Tor till fre drar jag till huvudstaden på typ jobb igen. Mitt jobb innefattar nämligen ibland att glassa runt och kolla konst....eehh, oops. I´l be shutting up now.

söndag 26 september 2010

Den höga kusten

Ok, jag kanske inte susar runt med brunbrända ben i tjusiga kläder på helgerna men vi har det rätt fint ändå vid vårt semester-viste. Sa någon utsikt? Fint va! Klicka på mig så får ni en bättre känsla.

fredag 24 september 2010

så här

Uppdate; Kolla, tom de moderitkiga donnorna i Milano gillar tröjan med armbågslapp ;-)

Så här ska den se ut föresten, tröjan jag ska ha till en kort tight kjol. Lite ruff, lite vid fast ganska kort. Armbågslapp är alltid ett plus.

Pippi

Fredag! Tjiho! Klockan är snart 17 och maken väntas hem any time. Om några timmar drar vi till stugan. Ååh så ruggigt det kommer att vara där, vi måste elda som galningar. Det gillar jag. Mysigt. Resten av helgen förväntar jag mig höstsol, vi börjar äntligen känna oss friska och jag längtar efter att vara utomhus.
Idag har jag vinkat hej då till Dalkullan, nu får det inte dröja ett år till nästa gång. Så härligt det varit att verkligen få umgås ordentligt. Innan hon hoppade på tåget lunchade vi på det fina biblioteket här i stan. Verkligen ett bra häng, fika och lunchställe. Kiddet fick låna nya böcker, jag fick kaffe och kaka. Win win liksom. Jag invigde en ny klänning, grå, lång och enkel. 90talet kunde inte gjort det bättre själv. fr Lindex, med Wera-kängor.
På caféet hade de pippi...hehe. Hur många som helst stod överallt.

en idé

Skall testas någon gång. Vända koftan bak och fram...fast gärna till en mindre genomskinlig nederdel. Bilderna är från Paul Smiths vårkollektion 2011.

torsdag 23 september 2010

en dag

Fin dag med fina vänner. Vi har varit på konsthallen och sett den senaste utställningen och efteråt blev det fika på klassisk lokal. Sedan promenerade vi bara runt och njöt av en skön höstdag. Jag klädd i bara Monki och Wera på fötterna.
På Rutiga Duken är porslinet omatchat och fint, kakorna "hembakta" och möblerna har loppisstil. I like!
Härnösand är höstpiffat.

fullt upp

HInner ju inte ens redovisa det jag lyckas dokumentera.
Bästa raraste Dalkullan är här och umgås med mig några dagar. Jag har en grupp tjejer som likosm fanns runt mig när jag blev ganska mycket av den jag är, under universtitetsåren då mycket liksom föll på plats...eller vi iaf testade hur pusselbitarna i livet skulle sitta samman. Hur som, de är de bästa av kvinnor och jag saknar dem ofta och nu är en av hjärtevännerna här. Det var ett år sedan sist så vi har ju en del att prata om....;-)

Men jag ligger som sagt lite efter i min rapportering. I förrgår trotsade jag min förkylning, piffade mig lite och följde med Maken på lokal, i egenskap av fru. ;-) Det är alltid lika fnissigt. Men det var en härlig kväll med underbar, UNDERBAR mat. Hör här bara, kantarellsoppa med svart trumpetsvamp och klämma med rökt renhjärta, hjortytterfilét med kantarellkräm och chokladbakelse med youghurtsorbet. Restaurangen är en annan grej som jag varm rekommenderar i Härnösand, Vägg i Vägg. Ypperlig restaurang, helt makalös mat och väldigt härlig stämning. Härnösandare, gå dit! På fredagarna kör de Casual Friday, en varm rätt för 149 kr tom inkl ett glas vin tror jag.
Jag blev inspirerad av Carlas blåjeans och rotade runt i garderoben efter ett par. Till det tog jag min nödblus, den jag alltiod plockar fram när jag inte har något att ha på mig. Köpt på superrea på H&M för typ 12 år sedan. På fötterna stövletter fr Whyred.

tisdag 21 september 2010

packråd till FruA

Jag har klurat lite på några pack-råd till FruA som bloggar här; entillanna.blogspot.com Hon åker till NY i dagarna (lucky!) och ville ha tips på vad som skulle med i väskan. Kommer således här. FruA, jag har tänkt ut basen, såklart behövs mer än så här men jag tror att du klarar dig långt med något liknande. Lägg till ett gäng smycken, glajer, tishor/linnen och en snygg spets bh att ha under skira kläder så är du hemma...el borta haha.
En kavaj! Såklart. Över jeans, kostymbralla, klänning. Denna fr TopShop.
Klassiska jeans - oumbärligt. Dessa fr Acne.

Toppar. En vardags som du ändå kan känna dig fin i. För mig är det en klassisk randig top, gärna med trekvarts ärm. Då kan man tex lägga till fina armband, till svarta byxor och klackar så blir det resturangfint. Denna fr H&M.
En fin, skir, bekväm blus. Funkar på museet, restaurangen och klubben. Denna fr Rodebjer.
Svarta byxor med skräddad look. Förklaring överflödig. Dessa fr TopShop
En svart klänning som med olika styling kan funka både på dagen och kvällen. Denna fr H&M.
En scarf. För mig mycket nödvändigt. Kan användas för att klä ner en outfit eller klä upp. Denna fr H&M
Klackar. Inte för höga, kan funka på dagen men ändå lite party. Dessa fr Hope.
Sneakers, spara fötterna!

Jag väljer herriga promenadskor snarare än ballerinas om man ska gå mycket. för mig är ballerinas för platta för sightseeing. Dessa fr TopShop

Mark Levengood hos Malou just nu

Jag kan inte se vart jag slutar och Jonas börjar.
Så glad jag blir i hjärtat när Mark Levengood säger så om sin partner Jonas Gardell.
Heja kärleken!

Sedan fnissar man ju så gott åt hans familjehistorier, som tex hans mammas tips för att gå ner i vikt. Ät mindre, skit mer. Haha, underbart!

Måste absolut kolla in hans senaste bok.

Organic by John Patrick = fint

Hög midja, söt krage, perfekt längd på ärm och lång kjol. Dreamy.
Jag vet att ingen av oss kanske vill tänka på hur långt det är tills vi har sommaren här igen plus att jag faktiskt gillar årstiderna, speciellt hösten. Trots det måste jag bara visa er ngt fint som jag just hittat och stoppat in i inspirationsmappen för nästa sommar. Organic by John Patrick. Så fint och ljuvt, skulle gärna ha denna stil nästa sommar, gärna kombinerat med en tripp till franska rivieran eller italienska Amalfikusten. Tyvärr har jag aldrig besökt något av dessa platser men jag tror att jag skulle vara snygg där....;-)
Outfitens storhet - lite för stor kavaj till plisserad kjol och platta skor. Som om hon bara råkat hamna i kläderna som låg framme.

Slapp tröja till damig kjol!
Byxorna!

måndag 20 september 2010

tröstar mig med glada minnen

Det kom ett mail fr NY med bilder från festival i sommras. Det lilla byltet är Kid2 som begår festivalpremiär, hyfsat stora peltors ;-)
Minnen muntrar upp när man går här och snörvlar och sjukar sig. Dock mår jag bättre än tidigare så jag hoppas att ett tidigt sänggående ska påskynda tillfrisknandet. Håll en tumme hörni för att Kid2 bara får en liten släng av det som vi andra brottas med nu. Hon har börjat nysa.....

Nighty night till er och lite extra love till vännerna V&D over there.

ännu en helg

Med fokus på mat, så får det bli. Skön helg då vi både fått kura inne när regnet öst ner och suttit ute i skön höstsol och ätit gott.
Innan vi drog ut till stugan gjorde jag mitt premiärbesök i en av Härnösands riktiga guldkorn. Hör nu upp Härnösandsbor! I denna ljuvliga lilla butik ryms allsköns goda grejer, inte bara ost alltså. Jag lämnade Ost & Delikatessbutiken med en grönmögelost fr Ånge och en tryffelbrie (oh my lord så god) samt ekologiska praliner från Docksta i en gemytlig liten påse. Som sagt, Ni (jag vet vart ni bor ;-) som inte testat denna pärla ännu, gör det! Maken och jag blev så till oss över ostarna att vi åt dem till middag, inget annat. ja ok då, en halvflaska rött också ;-)

Vi kom till stugan på em, kände mig lite blek om nosen utan att riktigt veta varför. Nu ligger jag här med feber och snuva. Tristare än trist. Tack och lov för käre Svärfar som underhåller Kiddet några timmar medan Maken behöver vara annorstädes. Ett barn att ta hand om räcker till när man är sjuk. Dessutom måste jag bli frisk för jag har en rolig grej imorgon som jag vill orka gå på. Just så! Hur som det är nu det och detta var i fredags. Jag kände mig lite Eley Kishimoto i min fluffiga gamla parkas fr H&M och prickiga! strumpor i Wera kängorna. Fint, kul liksom.
På lördagen var Kiddet riktigt under isen med feber och en riktigt besvärlig hosta och vi fick ställa in umgänge med bästisar. Trist, men med tanke på hur dagen var, helt nödvändigt. Maken och jag njöt själva av lamytterfilét och jag svängde ihop chokladmousse med hjortron som tröst. Det är för övrigt en löjligt enkel och god mousse. 3 ingredienser! Choklad, grädde och ägg + valfri garnityr.
Igår orkade vi med lite umgänge....trodde vi. Vänner kopm på lunch, årets första surströmming. Ohh my lord så gott det är. Efter kaffe och chokladkaka i höstsolen kändes livet rätt gott. 6 timmar senare hade jag feberfrossa och stop i näsan ;-( Då hade vi även hunnit med en ypperligt trevlig val-middag med många gapskratt hos goda vänner. Ok, jag erkänner. Jag ör inte bra på att lyssna till min kropp när den säger till mig att vila. Men nu sover Kid2 och jag lägger mig på soffan. Live it, learn it.
Tack å hej, surströmming är min grej!

ett försök

Glömde att visa ett försök på kort kjol-stickad tröja looken som jag skrev om förra veckan. Detta är ett steg på vägen, inte den perfekta känslan som jag var ute efter, kljolen som egentligen är en klänning fr H&M är inte rätt och Makens fr Acne tröjan är lite för lång men som sagt ett steg på vägen. Kängorna är Wera.

fredag 17 september 2010

djur

Om jag skulle tillbringa helgen i ngn cool stad så skulle jag gärna vira runt i något djurmönstrat, tex som dessa donnor. Skulle faktiskt gärna ha någon stor fest att se fram emot då jag kunde låta detta inspirera, men det har jag inte.
Istället för storstad ska jag ut till stugan vid kusten och leva loppan där. Mat, frisk luft och familj står på agendan. På lördagen kommer några vänner och förhöjer stämningen. Topp!

Trevlig helg hörni!

onsdag 15 september 2010

Vardagsfint!

Två vardagsfina stilar! Den nedan har jag redan gjort till min men den ovan känns också spännande. Jag ska minsann hålla utkik efter en tajt kort kjol, men i trikå tror jag, inte i skinn. Trikå passar mitt mamma-liv bättre.....även om skinn är snyggare. Men det kommer att bi fint att matcha en kort tajt kjol med en mysig och fluffig tröja, kanske till svarta kängor fr Wera.
Inspirationsbilderna kommer fr nya favoriten afashiontale.dk och Sartorialisten.