fredag 29 oktober 2010

på vift igen

Det känns som om jag inte gjort annat den sista tiden än att dra iväg från hem och barn, så och denna helg. Jag ska till Göteborg, på arty party och det ska bli mäktigt kul. Stor pompös ceremoni på stadsteatern, vernissage och sedan den årliga banketten. Smolket i bägaren är väl att Maken inte följer med iår, han får allt sitta hemme med Kidsen. Synd, för vi har alltid så kul just denna kväll. Men som sagt, jag får hålla fanan högt. Det var dock nära att allt frös inne, Kiddo fick feber och var riktigt ömklig och skör. Som tur är repar de sig ju snabbt de där små och idag är hon mycket piggare, en blödigare mor än jag skulle väl ha stannat hemma men jag litar helt och fullt på att det finns andra (Maken) som tar minst lika bra hand om mina barn. Så ego-mor drar nyfrissad på weekend. Vad gillar ni min uppfräshning? Radikal förändring va! ;-)
Ha en hjärtligt ;-) trevlig helg kära ni!

onsdag 27 oktober 2010

den våta filten

Idag höstruskar det här uppe i norr där jag befinner mig. Grått, tungt och regnigt. Kiddo föddes i juni och jag har varit så förvånad över all min ork, hela sommaren och in på hösten, inte kännt mig så sliten. Det enda jag mins av Kiddets första tid var hur medvetslöst trött jag var, sömn var prio ett och allt kändes som en ständig kamp mot tröttan. Men som sagt, inte denna gång, sommaren och lyckan över att faktiskt leva har hjälpt orken. Visst har jag varit trött men inte så där hemsk som förra gången. Att kliva upp och mata en bebbe kl fyra på morgonen är inte så jobbigt om solen lyser på vattnet och man vet att det inte ens varit mörkt den natten. Jag fattar nu att det var därför jag inte blev trött för nu.....åh nu kommer tröttan. Jag känner den komma, jag känner hur det sliter på mig att kliva upp och mata varje natt, att brottas med hostande Kiddet i dubbelsängen och allt annat som tröttar ut. Hösten har lagt sig som en våt filt över orken, så är det bara. Inget gnäll, bara ett konstaterande, dax att sänka ambitionerna på vad som orkas och hinns med. Tiden varje dag som orken finns är mycket kortare, resten av dygnet får gå på lågvarv. Jag kan nog vara pigg mellan 10 och 16, sedan om jag har tur får jag en liten boost mellan 21 och 23 men då gäller det att ha is i magen och ändå gå och lägga sig. Jag har ett sovtåg som passerar vid 22 som det är väldigt vettigt att ta. Därför lyder jag min egen rekommendation och hoppar i säng nu. Ska bara.....
Kläder; klänning fr H&M, kofta fr Rodebjer, kängor docMartens, benvärmare har fina Svärmor stickat, kappa fr H&M, hatt fr Lindex och handskar fr Acne

tisdag 26 oktober 2010

Vad svart kan göra

för att fånga mitt intresse.
Christina Hendriks är en tjusig donna, 50-tals-mumsig, bystig och kvinnlig. Jag kan inte relatera, alltså jag älskar den stilen på andra, som bär den fint, men jag min lilla pluttiga planka kommer nog aldrig att göra stilen till min. (Jag vet, säg aldrig aldrig, men ändå.) Jag har föresten en bästis (YesFriend) här i stan som klär ypperligt i stilen, en annan i Göteborg (FrkD). Kompisar som har både bröst och midja....jag har inte så mycket av dessa två attribut alls ;-) och dagarna då jag surade över det är för länge sedan över. Det var väl en issue någon gång back in 1991...eller vad säger du Flash? Hehe. Numera sitter jag nöjd med min hand och gillar den faktiskt mycket. Ja men hej och hå vad jag babblar, jag skulle ju egentligen visa en bild på just Christina H då jag verkligen gillar hennes stil, helsvart och höstig, helt olik som hon brukar se ut.

COS

Jag har aldrig besökt en COS-butik, har förstått att detta är ngt att sukta efter men har som sagt aldrig haft nöjet, inte suktat speciellt heller. Men nu, såg hos Elinor (ytligheter.com) att hon fastnat för några svarta looks som de har upplagda. Svart är ju alltid svart så jag tog en titt. Oh my oh my, det var fint. Svart på svart kan verkligen få mig att gå i spinn. Dottern och jag har här vår största meningsskiljaktighet. Enligt henne är "fart fult, rjosa fint". Nåja, det får stå för henne, själv är jag såld. Jag menar, kolla bara. Look nr 2, kan den vara mer jag? Nä! Hhm, jag skulle nog behöva åka till Köpenhamn....
Eventuellt den perfekta svarta stickade tröjan.
I ett nötskal, jag alltså.

måndag 25 oktober 2010

Lager på lager och vida brallor

Idag har jag promenerat både hit och dit. Kallt och klart ute och solen i ansiktet är en omedelbar humörhöjare. Lunch hos Svärfar med Svåger mfl är en annan.
När det blir kallare ute gillar jag att ha många tunna lager på mig, gärna toppar med riktigt långa ärmar, liksom lite för långa. Idag körde jag på en variant med en långärmad tunn tröja fr Indiska och över ett tunnt, långt och slappt linne fr H&M. Tycker att det blev en skön siluett till mina mörkblå manchester-jeans fr Acne och kängor fr Tiger. Över topparna har jag min sidenjacka fr Paris, siden är oslagbart, varm när det är kallt och tvärt om.
Blått till bruna skor! Ooh så fint.
Safirblått till blå brallor. Också fint!

söndag 24 oktober 2010

på vift i huvudstaden

Jag och Maken har varit på rymmen, ett dygn utan barn i Stockholm. Hotel, de finaste av vänner, god mat, tokrolig fest med både live-karaoke (jag uppträdde med en låt!!!) och disco, sovmorgon och hotelfrukost. Underbart att få vara bara två en stund men det var allt bra skönt att gosa med tjejerna när vi kom hem idag.
Jag reste i tighta brallor med skinnlappar på fr Åhlens, mammas gamla tröja, kängor fr Wera och scarf fr Zara herr.
På bloggarna har jag läst om Wagamama, ett nytt(?) place i Stockholm där man kan äta superb mat. På väg till incheckning på hotellet tog vi vägen om restaurangen och tog med oss take away till rummet. Fantastiska gyoza-dumplings, ååh det vill jag äta hela tiden.
Vår tradition trogen hade vi en halvflaska bubbel i bagaget, perfekt att smutta på när det piffas och doddas. Champagne är gott i alla sorts glas.
Piffad och klar mötte vi upp lite vänner i hotellbaren innan det var dags att hoppa in i taxin och dra på födelsedagskalas. Jag kopierade min egen outfit från några veckor tillbaka, fast med nya skor och leopardklädda ben. Klänningen kommer fr Monki och skorna fr Whyred.
På Story är det fint överallt.
I morse åt vi frukost med en annan kär vän innan det var dax att sova sig hem på tåget. Lite trött är man ju, inte helt van vid fest och sena nätter. Reste hem i samma brallor med skinnlappar, klackar fr Whyred och stor tröja fr Acne.

lördag 23 oktober 2010

On a getaway

back soon.

Trevlig helg!

Bild lånad fr Jakandjil.

fredag 22 oktober 2010

Mysdag för tjejerna i familjen. Öppna förskolan med sångstund och pyssel för Kiddet, mammahäng och kaffe för mig. Sedan korv på stan följt av fredagsglass, vår egen tradition. Imorgon lämnar vi alla två barn hos Svärisarna och drar mot huvudtaden för ett dygn av nöjen. Ett stort födelsedagskalas står på agendan och vi ser fram emot att träffa de goaste av vänner, bo på det bästa hotellet och äta lite gott också. Smolket i bägaren om det nu måste finnas något var väl smset från kära SJ tidigare idag. De meddelade (inte ursäktade) att vårt tåg ersatts med buss fr Sundsvall till Hudiksvall, mer än halva sträckan och att tåget från Hudiksvall redan beräknades lämna perrongen 20 minuter sent. Ja men se go dag då! Men, det är endast ett pyttesmolk för jag får ju åka buss själv med Maken, det var inte igår det. Jag ska sova, han ska lyssna på saker i lurar, just like yesteryear.
Idag var jag tight i en klänning fr H&M och kängor fr Wera.

torsdag 21 oktober 2010

mer mötesdagar

Nytt möte idag. Viktigt. Mycket bra, spännande, hade kunnat prata hur länge som helst. Helt oväntat går jag och lägger mig med ny kunskap om Shakespeare av alla figurer. Mötet skulle alltså inte handla om honom eller någon annan i litteraturhistorien för den delen. ;-)
Kjol från H&M, mjukaste tröjan med armbågslappar från Acne och klackar fr Wera.

Imorgon är det fredag!

onsdag 20 oktober 2010

dagens både det ena och det andra

Tog en lista av LindaK och sammanfattade dagen.

DAGENS VILLE HA: Leopardstrumpbyxor till helgens fest. Jojo.
DAGENS KLÄDSEL: Se separat info ;-)
DAGENS SMINK: mineral-rouge, ögonskugga, mascara
DAGENS FRISYR: hästsvans
DAGENS HÄNDELSE: ett bra möte
DAGENS LÅT: Just nu idag köpte jag en liten ros i en blomsteraffär... (Vi kollar Loranga, Masarin och Dartanjang här hemma)
DAGENS PLANER: Vinterkläder till Kiddet, check
DAGENS SAKNAD: sömnkontot är lite tomt
DAGENS DUMMASTE: Att jag aldrig lägger mig i tid
DAGENS SJUKA: Det snörvlas lite här och där men annars inget
DAGENS DROG: Kaffe
DAGENS ROLIGASTE: Kiddo (Kid2s nya namn), hon fnissar och är så gullig och rolig att jag smäller av. Kär!
DAGENS FAVORIT: Mina roliga ungar, att jag fick snabbhänga med Svägerskan och lilla MMN, att Svärfar hälsade på och lagade middag
DAGENS KÖP: Vinterkit till Kiddet, teddymössa med öron till Kiddo, div strumpor och strumpbyxor till mig, kaffepraliner på ostbutiken
DAGENS HUMÖR: Glad, trött, sjukt peppad inför lördagens tripp till Sthlm med Maken. Barnfritt!
DAGENS ORD: Det är en HALSTABLETT förklarade Kiddet allvarligt när hon visade upp sin fina bordstablett hon gjort på pysslet.

Randig på tvären

Alltså det var en kämpig natt där vi alla liksom väckte varandra om och om igen...eller egentligen var det barnen som väckte varandra och oss...inte för att man ska peka finger, men ändå. Bättre natt önskas tack! Jag matchade min sömnlösa natt med en späckad dag, min vana trogen. Har blan annat hunnit med att ordna en urtrevlig lunch för fem fina kvinnor, nya kompisar från öppna förskolan bland annat. Det är kul att hitta nya människor man trivs med, fint. Efter lunchen blev det öppna förskolan med samma mammor och några nya. Mer kaffe och mer prat, trevligt trots grötig skalle. Nu är middagsbestyren avklarade, kidsen sover, disken är orörd och jag orkar knappt röra mig. Efter disken....eeh och just det en jäveltvätt i tvättstugan blir det Greys, te och säng.
Idag har jag matchat snälla ränder fr Åhlens med tuffa (hehe) revärer från samma ställe. tRodde att tröjan endast skulle bli använd på sommaren men til svarta byxor blir den ju också fin vintertid.

alternativ för de som ammar

Tröjan som jag la upp igår kommer från H&M, men så fick jag en liten kommentar från en ammande kvinna. Jag fann på råd, här kommer två amningsbara alternativ, också från H&M. Speciellt den övre är ju väldigt lik, tom de snygga ärmsluten.

tisdag 19 oktober 2010

smula

Nu är jag så trött att jag nästan dukar under. Gå och lägg sig människa!
Dagen har knappats bjudit på några större modeutsvävningar men jag har en ny liten huvudbonad som jag vill delge er. Svärmor hittade en grå först och tipsade mig. Supersöt, i 100% ull, finns i både svart och grått, 149 pix på Lindex. Jag får en trevlig Systrarna Elliott feeling i den. Rar va!
Resten av min öppna förskolan anpassade stass är jeans fr Only och stor stickad tröja fr H&M, ankelhöga gummistövlar fr Tretorn, gudomligt sköna.
Imorgon ska jag ha mammalunch, det betyder upp i ottan och skura toalett. Hehe.
Sov sött damer.

när LindaK säger hoppa....

så shoppar jag.
Hon har köpt/beställt en och jag snabbade mig som tusan och gjorde sammalikadant. Jag tänker att den blir fin till tight nederdel, förmodligen strumpbyxor, anar nämligen att den kommer att vara en aningen längre på mig än på min inspiratör. Jag tänker att jag kan ha den med mina bruna stövlar och dem lyckas jag aldrig matcha med något alls these days. Vi får se. Fin är den iaf, ser ni hur snygga ärmsluten är?

säsongsavslutning

Japp, just det, i helgen stängde vi stugan för iår. Nu är det stan som gäller för hela slanten och även om det känns riktigt skönt så är det alltid lite vemodigt att stänga igen för vintern. Det var ett riktigt bärande, stuvande och fixande hela helgen. När jag krattade löv uppe vi huset hoppade en champagnekork upp ur räfset, jag vet inte vilken i raden det är, av korkar som poppats menar jag, men den bär säkert med sig fina minnen. Jag tog in den, till prylhyllan som jag fyller med högt och lågt.
Krispigt och soligt och alldeles alldeles underbart.
Kiddet och jag förrättade säsongens andra fågelbegravning och vips har vi en liten begravningsplats för fåglar som fallit offer för våra stora glasfönster.....eeh. Kiddet och jag funderade lite över fågeln som vi begravde och jag sa väl något i stil med att den har nog åkt till fågelhimlen. Jaa sa Kiddet allvarligt storögt, men när vi gick därifrån liksom mumlade hon för sig själv fast jag tror nog ändå att den ligger kvar i gropen. Fniss så underbara ungar är. Hur som helst här vilar Fågel och Pippin, bara så ni vet.
Den röda och svarta pricken är Kiddet och hennes Morfar som sitter på stenarna och filosoferar om livet, det är de bra på båda två. Rasande rara båda två, det är de också.
Ok, jag lovar, sista utsikten för iår ;-)
Tack å hej sommarhuset, vi kollar till dig någon gång i vinter.

fredag 15 oktober 2010

Kyla

Jag och tjejerna har haft mysdag idag. Öppna förskolan hos kyrkan på morgonen, sedan drog vi på stan, shoppade ost, byxor till kusinen och en mösshatt till mig, sedan lunchade vi fashionabelt - korv med bröd, festis och glass. Promenad hem och sedan div spel och pussel medan lillasyrran sov. Nu är middagen avklarad och kosan styrs mot sommarhuset. Sista helgen i stugan för i år.
Det har blivit riktigt kallt här, jag har städat undan flera höstjackor och plockat fram det tyngre artilleriet. Idag blev det uppvikta chinos fr H&M, tisha fr Monki, kofta fr Acne, kängor fr Tiger och omsydd vinterjacka fr Indiska.
Trevlig helg!

ibland undrar man ju....

Igår när jag la upp dagens och rapporterade om min dag så var jag en aning uppspelt. Hade just kommit hem från en mycket trevlig kväll med ett gäng fina kvinns. Några damer har startat en bokcirkel och jag är inbjuden att vara med, första mötet var igår. Med te, scones, hembakta muffins och massor av prat flög timmarna förbi och jag var som sagt ganska uppspelt av all konversation när jag vände åter till hemmet. Tänk vad en kväll med intelligenta och trevliga kvinnor kan göra för själen, skratt gör ju inte saken sämre. Det var det jag tänkte skriva om igår....uppenbarligen är mitt minne mycket kort för det gjorde jag ju inte. Nåja, nu har jag fått det ur mig. Tack för en härlig kväll, jag ser fram emot nästa!
Till nästa gång ska vi alla läsa var sin bok och sedan berätta om den för de andra. Nu hänger pressen tung över mig att hitta en bok som är lagom cool, intressant och rolig att läsa.....den skulle vara snygg också va, eller! Tips någon? Helst inte deckare för det är liksom allt jag läser i vanliga fall, och älskar, men jag behöver puttas ut ur min bekvämlighetshörna nu. Så som sagt, tips?

Önskningar

Tid i en fin stad med vackert höstväder så att jag kan få ha tjocka strumpor i öppna skor.
En fantabulous sidenblus med svarta detaljer, inte nödvändigtvis från Oscar de la Renta som denna.

Smala byxor med en liten mudd nertill. Mer som bilden ovan (den looken skulle jag gärna kapa rakt av faktiskt) även om Elin Klings nedan också skulle gå bra. Tack.
Bilder fr style.com, netaporter.com och Elin Kling

torsdag 14 oktober 2010

tårta på tårta eller grädden på moset

Rutor till rutor, är jag galen...tänkte jag när jag testade kombon. Men jag gillar det verkligen. Det passar på ngt konstigt sätt. Eller är jag blind?
Jag har haft ett viktigt lunchmöte idag. På riktigt liksom, inga barn, klackskor och väska ;-) Det var trevligt, givande. När man mötar vill man ju vara åtminstone lite proper, inte ett ord jag använder ofta, iaf lite genomtänkt. Idag blev det ngn slags engelsk höstig feeling över det hela. Rutig skjorta fr Saints&Mortals, grön slip over fr TopShop, rutiga byxor fr Monki och kavaj fr Dagmar.

onsdag 13 oktober 2010

till 16årigen i mig.

När jag var 16 var det grunge som gällde...klädmässigt alltså. Musiken låtsades jag bara gilla när jag egentligen bara ville lyssna på Lisa Ekdal å annan snäll musik. Hur som, högst på önskelistan stod ett par doctor martens. Tyvärr hade jag alldeles för små fötter för att kunna ha ett par. Jag skulle väl behövt special-beställa från London och hur man gjorde det hade jag då alls ingen aning om. Således blev det aldrig några doc martens för mig...för än nu alltså. En tjusig kvinna här i stan hade ett par som bara låg å skräpade i garderoben, för små. Först fick Svärmor prova men även hon gick bet. Nu har de landat hos mig och JAG ÄLSKAR DEM! Tack raraste FruF! 16åringen i mig jublar och har glatt sparkat vackra höstlöv hela dagen i dem.
Till kängorna har jag ett gammalt reafynd fr H&M och Makens raggsockar. Om ngn är sugen på en liknande klänning finns det en på hm.se, här http://shop.hm.com/se/shoppingwindow?dept=DAM_KLAKJ_KLA&shoptype=S
Ååh de är så fina!

Emil!



Ok, hör upp nu. Speciellt gänget i Gbg och div familj här i norr plus alla andra som känner sig manade. Jag känner en talangfull ung man, Emil. Han är en av alla som försöker bli webbjoker i melodifestivalen 2011, alla ni som känner/känner er bekanta med Emil och vet vilken rar ärta han är måste ge honom en röst. Kom igen nu!
Gå in här; http://svt.se/2.143186/emil_nystrom_-_millionaire?lid=puff_2184492&lpos=lasMer Lyssna och rösta...ni har råd med ett sms.
Heja Emil!

Vinnare i tävligen!


Johanna som bloggar med http://undertimmen.blogspot.com är min vinnare! Grattis till två biljetter till Dansfebers final på fredag. Klart att storebror ska få en andra chans att gå på galej. Malia mig din adr pronto! garderobenmin@gmail.com