tisdag 30 november 2010

burr

Att klä sig vettigt är helt plötsligt en heltidssysselsättning.....alltså jag menar så att jag fortfarande känner mig som mig men ändå håller värmen. Lager på lager tycks än så länge fungera väl, det och min ny-gamla päls. I den fryser jag inte alls. I morse när jag knatade till öppna förskolan var det -20 här, fatta, i november. Ujuj. Men dagarna är rasande vackra, snö är knarrig och iskall och himlen blå.
Efter öppna förskolan knarrade jag och Kiddo runt på stan och inhandlade div julklappar. Jag är mer än halvvägs klar med familjens paket.
Vit tröja med spets på axlarna fr H&M, byxor fr Monki, benvärmare i ull som Svärmor stickat och röd stickad ulltröja (Makens) fr Bruuns Bazaar

måndag 29 november 2010

Note to self;

Om Kylan ska fortsätta måste det inhandlas fler varma tröjor, det ska ju inte bara vara varmt, det ska vara snyggt också ;-)
Idag höll jag mig varm i ulltröja fr H&M och MC Hammer-byxor fr Monki, samma gamla skodon.

Julskyltning

Igår var det julskyltning i Härnösand. Isande kallt och väldigt mysigt. Kiddet fick fiska fiskedam och rida på ponny och hon var mäkta förvånad över tomtarna som simmade med facklor i kanalen. Fackelsim är en gammal tradition i Härnösand, lite konstig men väldigt fin.
Styvt att hoppa ner i kanalen när termometern visar -15. Efter promenaden på stan var vi helt genomfrusna, det passade perfekt med pepparkaksbak, middag och bastu hos svärföräldrarna.
Under alla lager av ytterkläder hade jag mina röda CheapMonday jeans, sidenblus fr MQ och skor fr Whyred. Det är lite knäppt att mina varmaste skor har en klack på typ 10 cm.

ganska fin ändå

Ganska fin ändå, som gravid. Inte bara svullen och sjuk som det känns när jag tänker tillbaka. Bästioskollegan skickade fin bild. Tack!

detaljer

Verkligen en fantastiskt fint kappa har hon hittat, Sofie Fahrman. Detaljen med skinnkrage gör hela grejen på en i övrigt rätt så enkel modell. Elegant!
Från märket Reiss (reissonline.com)
Bilder fr aftonbladet.se/sofismode och reissonline.com

lördag 27 november 2010

när fotografen jävlas

Först försöker man vara lite cool.....
men så driver någon med en och då ballar man ur å skriker lite.....
åsså lite fniss på det....
sedan cool igen. Blusen är ett kärt gammalt nummer fr VeroModa, brallorna fr Åhlens.
Nya pälsen fr Röda Korset med skärp fr H&M. Underbar när det är kallt på riktigt och snön yr.

Moppar

Vi lunchade på Länsmuseet på Murberget idag, lunchade och tittade på utställningarna. Speciellt moppe-utetällningen. Oj så fin! Spännande, snygg och glad. Förutom mopederna hade de byggt upp så fina miljöer med perfekta detaljer.
Bubbelgum liksom.

Igår i Lanvin

Japp, igår kom en bästis hit på besök från huvudstaden. Med sig hade hon en fin liten ask till mig, som det stod Lanvin på, med ett halsband i. Hur fint som helst. Kul att få presenter jag aldrig själv skulle tänkt på att köpa men som jag ändå gillar. Jag gick och tinglade med det hela dagen igår och kände att detta kan jag ha till väldigt mycket, tex en enkel tröja fr Weekday och helt plötsligt bli fredagsfin, bara så där. Det är liksom knasigt och kul, lite rockigt men ändå ganska vuxet och damigt.
Det går att trixa om lite hur man vill.

Lanvin-love

En av de bästa kom i går, hon hade med sig lite Lanvinkärlek till mig. Visar sedan, vi ska ut och vara lite kulturella nu....och fika.

thanksgiving


I amerikat firar man thanksgiving i helgen, det är en fin högtid tycker jag, kanske en av de få som jag skulle kunna tänka mig att plocka hem därifrån......åsså black friday då ;-) Nä, skämt å sido. Jag gillar ju alla helgons dag, när man ändå tänker på de man älskat och förlorat kanske man kan passa på att tänka på de man älskar och har kvar, och vara tacksam för det och allt annat man har. En liten utvidgning av en redan fin högtid. I USA verkar man vara snyggast i NY på thanksgiving, snyggast av alla, som vanligt, är Karla i sidenklänning, kavaj och killer heels.

fredag 26 november 2010

Igår

Igår ven vinden och snön yrde, då funkar bara ull...för mig alltså. För många andra går fleece mycket bra, jag har en smula svårt att hitta just fleeceplagg som känns som jag...;-) Hur som, jag har flyttat in i min sköna ulltröja fr H&M och den blir extra snygg om man matchar den med mörkblå strumpbyxor. Grått å blått är flott typ.
Efter en så kylig dag var det fint att få samlas med bokklubbsgänget för fika, diskussioner (högt och lågt) och boktips. Världens finaste fikabord väntade oss när vi kom, levande ljus och te. Vad mer kan man begära en torsdagskväll.

torsdag 25 november 2010

flaxig lång rock - check

Gårdagens bilder, redovisning av min nya rock. 100 pix på Röda Korset, för mig ett fynd.
Blus fr MiuMiu, jeans fr Acne och skor Whyred.
Rock fr Röda Korset. Flaxar fint.
Är stor, mysig och varm. Makens halsduk.
Faktiskt precis perfekt för mig.

en vision

Ok, om jag inte få ha något på mig som han gjort till the ladies så fr jag väl ha något som han nyttjar själv. Jag har minsann klickat hem ett stycke fluga el bow tie som det så mycket finare heter på engelska. Jag ämnar ha den till vita skjortor och blusar när jag känner mig extra tokig. Ni kommer att älskat! Hehe.
Bertie, you like?

onsdag 24 november 2010

flares

Jag anar att jag måste vara någon slags byx-galen person. Just nu behöver jag ett par kostym-gubb-brallor, ett par vanliga jeans och ett par utställda. Precis som på bilderna, vida hela vägen och inte bara en boot cut. Alltså typ mer raka än utsvängda.
Bilder fr Sofies Snapshots och Sartorialisten.

tisdag 23 november 2010

hm

Lite surt känns det ju när man (jag) kollar in på tradera och hittar mängder av annonser med H&M-Lanvin-kläder. Va fan, köp inte om ni redan i förväg vet att ni inte ska ha, nötter.

Mvh
bitter och helt utan Lanvin-love

söndag 21 november 2010

premiär!

Både jag och Kiddet fick nya skridskor i present igår. Ikväll testade vi dem, båda på ganska vingliga ben, hennes kanske lite mer än mina. Hon var en tapper liten soldat i minst 10 minuter, älskade unge.

min dag en bra dag

Sovmorgon. Frukost med tårta och presenter av Maken och tjejerna. Långsam morgon tillsammans. Ute och fingick lite på stan, valde kvällens viner, shoppade både flaxig rock och päls på Röda Korset. Fynd! Vernissage på Konsthallen och pannkakslunch med Svärisarna. Ösig och underbar middag med YesFriend&Co plus några till. Herreminje vad ungarna gick an! Underbart!
Födelsedag! Stickad stortröja fr H&M, benvärmare som Svärmor stickat, bruna skinnstövlar som jag tror kommer fr Nilssons, urgamla.
Födelsedagsmiddag; Linne fr Weekday, byxor fr Monki, blommiga strumpor fr Lindex och pumps fr H&M.
Raffig kombo va! Blommor och rutor - helt crazy ;-)

lördag 20 november 2010

To Me


HAPPY BRITHDAY TO ME, HAPPY BIRTHDAY TO ME,
HAPPY BIRTHDAY,
HAPPY BIRTHDAY TO ME

Let the celebration begin!

Hehe

måste bara kurera mig lite....

...sedan blir det flott!
Stod inte ut tillslut, har så in i vassen ont i halsen så nu sitter jag vaken 04:30 och häller i mig te med honung i....gillar inte honung men desperate times å allt det där. Tur att jag kan surfa, det blir mindre deppigt att vara vaken denna tid då. Stoppar in två inspirerande bilder av mästarna av streetfoto, Sartorialisten och Tommy Ton. Det känns fantastiskt fint att det någonstans i världen finns människor som faktiskt dekorerar och pryder världen på så ypperliga sätt som dessa, och att det finns fotografer som ser dem. Skönt att njuta av när livet på min kant känns...lite mindre färgglatt och uttrycksfullt.

Pics thesartorialist.blogspot.com och jakandjil.com/blog

fredag 19 november 2010

fint men inte riktigt jag idag

Jag har inte tillbringat fredagen på Ladurée i Milano klädd i Lanvin som italienska theblondesalad.com har. Hade ju varit kul kanske. Jag har ätit pizza, clementiner, halstabletter hinkat vatten och tittat på för mycket crime time tv. Men i morgon på min FÖÖÖDELSEDAG, då ni, då blir det flott ;-)
Nighty night darlings.

Pic theblondesalad.com

7 saker för att jag är fin


Jag har fått en award av Ha Det Gott som bloggar här; http://rubinen777.blogg.se/
Tack!

Som vinnare ska du kopiera in bilden i din blogg.
Tacka och länka den som du fått utmaningen av.
Skriv 7 saker om dig själv.
Skicka vidare awarden till sju personer.

sju saker om moi;
1: Jag har vuxit 1 meter och 1 cm i hela mitt liv faller således in i kategorin petité ;-)
2:Jag kan tydligen inte lära mig att hoppa i säng i tid för nu är klockan snart midnatt och jag har en bebbe
3: Jag älskar gamla ödehus men tycker att de är läskiga
4:Jag är en latmask och kommer inte igång med min träning
5:Jag blir gråtmild av bra kulturupplevelser
6: Jag tänker vara snygg hela dagen imorgon...
7:för Jag fyller år imorgon!


Jag skickar inte vidare, gör aldrig det, men tack rara Ha Det Gott för Awarden.

en gårdagens igen

Igår var en sannerligen förkyld och inne-sittande dag, så jag nästan blev tossig. Tur då att kvällen bjöd på röda mattan och underhållning av allra högsta klass i sällskap av finaste Svärisarna.
Här i Härnösand är vi otroligt stolta för vårt NorrDans, Sveriges nordligaste statliga dans-kompani, stationerat i just vår lilla stad. Ett dans-kompani i världsklass med dansare från hela världen, en riktig pärla för oss här i staden. Igår var det premiär på höstens nya föreställningar. "På Norrbotten" och "Kvart". Det var så jävla bra på ren svenska, verklig toppklass, faktiskt "det här är så bra att jag får tårar i ögonen" bra. Det var framförallt "På Norrbotten" som var så fantastisk. Original uppsättningen hade premiär 1985, med Nicklas Ek och Cullbergbaletten som dansare och Mats Ek som koreograf. Nu dansade alltså NorrDans men fortfarande var Mats Ek koreograf. Fantastisk koreografi, humoristisk, glädjefylld och imponerande. En stor del i den fantastiska upplevelsen kom också av musiken, framförd av legendariska JP Nyströms fr Gälivare-Malmberget. De bildades i mitten av 70talet och har sedan dess spelat folkmusik, Norrbotten egen folkmusik. Det var så vackert och härligt att mitt, i norrland nykära, blod kokade av glädje och patriotism, även om jag är Ångermanlänning. Så härligt.
I pusen bjöds det storstilat på snittar och minns jag inte helt fel smakades det lite rödvin också.
Om jag förstod saken rätt så är kostymerna original, inlånade från Cullbergbaletten.
Vissa dansade i näbbstövlar!

"Kvart" av Jo Strömgren gick heller inte av för hackor. En Alice i Underlandet version, fast mer som en våldsam rockig feberdröm än en saga. Grymt cool och med högt tempo.
Som sagt, en höjdarkväll av rang!
Föreställningarna går nu på turné. Kolla in och håll utkik! www.norrdans.se

Jag var premiärklädd i tisha fr Monki, kavajblus fr H&M och röda jeans fr Cheap Monday, skor Whyred.

torsdag 18 november 2010

Igår

Igår kväll var en härlig kväll. Kvinnor, det finns så många härliga kvinnor!

Stickad tröja från H&M, i superfina blå och beige toner, ska fota den i dagsljus nästa gång så att den kommer till sin rätt. Till det jeans fr Cheap Monday (som är så tajta att jag får ont på höftbenen när jag haft dem ;-), samma skor som alltid fr Whyred. De är varma och har rågummisula, den isolerar och är inte halkig.

Stor kram till alla som kan tänkas behöva en extra kram.