måndag 28 februari 2011

Avalon - mitt tips


Vårt rum!
Ett hotel som jag är mycket förtjust i är Avalon i Göteborg. Snyggt, fyllt med riktig konst men lyckas ändå ha en mysig känsla trots elegans och design.
Knasigt blir coolt på rätt ställe.
Frukosten är riktigt bra! Här fotar Kiddet mig och Kiddo.
Förutom cool design, konst och lyxiga badrumsprodukter är hotellet fyllt med fina små detaljer, vackra blommor och fantastiska rum.

helgens festliga outfit - mitt andra skinn

I en fuskig skinnklänning invigde jag alltså min sista utställning på gamla arbetet. Kvällen kändes så fin och speciell att jag inte ens fick upp kameran...förutom till en outfit. Klänningen är H&M, skorna Prada

Måndagsfint

En rar ärta att bli glad av denna måndagsmorgon! Solen skiner och temperaturen ligger på njutbara -4! Anar man en liiiten vårkänsla långt där under snön?

Pic; thesartorialist.com

Day 08 – Most overrated book

Ok, en överskattad bok. För mig innebär det en bok som man (jag) hade stora förhoppningar om men som inte infriades. Jag kollade runt lite på andra som gjort den här listan och andra som skriver om böcker i största allmänhet. Ofta nämns Dan Browns böcker i samband med överskattade, även Gynnings två? böcker os osv. Men alltså, var det verkligen så många som trodde att de skulle vara litterära mästerverk? Så till den milda grad att de överskattats. Jag har läst flera Dan Brown, inga storverk där inte men spännande underhållning för stunden. Nä mitt val på denna punkt blir (och jag är lite rädd för att skriva detta, den är ju en klassiker å vem är väl jag att yppa något om en av de i vår litterära kanon godkända böckerna. ) Svindlande höjder av Emily Brontë. Den hade jag väldigt höga förhoppningar om men jag var på så otroligt dåligt humör under hela läsningen. Samma känsla som jag får av Strindbergs Fröken Jolie. Jävla människor å krångla till det för sig. SLUTA. Jag kommer ihåg att jag nästan skällde på en av bästisarna för att jag ogillade boken så mycket. Stackars, var ju knappast hennes fel, kanske för att hon är bibliotekarie el nått...bidrar till att framhålla den. Den är ju en klassiker!!!!
Jo men såklart inser jag att jag borde se boken lite mer ur tidens kontext, att man/de var mer fångade i måsten och regler för hur man gjorde och betedde sig....men ändå. SLUTA. Jag trodde jag skulle gilla den, jag gjorde inte det. Överskattad.

söndag 27 februari 2011

Dagens outfit på dagen

Jag blev avtackad i en lite för skrynklig klänning fr Velour (Vi valde ju att åka SJ till Göteborg, detta innebar att vi anlände staden dagen efter vi hade tänkt komma fram...därför kände jag mig en smula tilltufsad och rufsad.) och skor fr Whyred. Här pustar jag ut på Hotel Avalon efter en påfrestande dag som snart skulle övergå i rolig kväll.
Den har så rar form Velouren.
Vilken matchning med det röda va!

Avtackad

Just det, åkte till Göteborg för att säga tack och hej. Möttes av en överraskande champagnelunch som innehöll både tårar och skratt. Fina kollegor som fixat så fint! Det är enklare att sluta sitt jobb om man inte behöver träffa sina toppenkamrater.
Chefen sa - så klart blir det champagne när Liten ska firas, vi vet väl vad hon gillar. Jag minns en gång i Paris.........
Present fick jag också fast den är för fin för att kallas present. Avskedsgåva. Jag grät en liten flod, både för att jag blev så glad för det vackra verket av Cooper&Gorfer men också för att det plötsligt blev så tydligt att jag lämnar dem. Man kan sörja beslut som man är helt nöjd med.
Fantastiska konstnärduon Copper&Gorfer...som jag senare på kvällen invigde min sista utställning, på detta jobb, av. Ser ni glöden? Jag ska visa bättre bild senare. Kanske ett "min konst-inlägg"?

Har det bra här nere, kommer snart!

torsdag 24 februari 2011

Presentation - done

Fyller på; Kavajen jag hade på min viktiga presentation sydde farmor på 30-talet, fatta nästan 80 år är den! Röd ull med ullgarnsbroderi, ett av mina mest älskade plagg och jag är så glad att jag fick den! Jeansen är CheapM, tishan Monki och kängorna DinSko
Nu har jag svidat om till ngt annat men så här såg det ut. Vi drar till götet! Ses där.
Torsdagens accessoar. Halsband med mammas gamla gulshjärta, Kiddets nya och mitt "fabrege"ägg köpt i Ryssland förra helgen.

onsdag 23 februari 2011

Bärbar accessoar - Sandkvist

Dagens accessoar får bli min nya väska Herr Judith från Sandkvist. Köpte den via Campadre. Fynd! Hade kollat på dem ganska länge. Mycket bra jobbväska.
Ponchon kommer fr H&M, blusen är gammal, minns inte just nu vilket märke, jeansen fr Acne och DinSko-kängor.
Jag gör en viktig presentation i morgon. Håll en tumme!

Teplo betyder värme - Resturangtips S;t Petersburg

Vi hann med en kväll på tu man hand i Ryssland, min käre Make och jag. Lyxigt att få klä upp sig lite och gå ut och vara romantisk med sin älskling. Jag gled i min sammetsklänning fr Indiska, secondhandjackan med päls fr WeekdayVintage och stövlarna fr Whyred. Halsbandet fr Lanvin loves H&M som jag fått av finaste S-Fab är perfekt att packa med på resa, fixar till den allra mest trista stass och gör sig både dag som kväll.
Restaurangen heter Teplo och jag skulle säga att den var en mix av Europa och ett modernare Ryssland. Hipp, skulle lika gärna kunnat ligga i Stockholm...på Söder ;-) eller i NY. Jag älskade den!
Vi drack drinkar innan maten! Jordgubbs-mojito! Jiho!
Mojito plain för Maken.
Menyerna såg ut som gamla fotoalbum.
Restaurangen låg i en källare som var vitmålad, ganska lågt i tak så allt kändes väldigt mysigt och intimt, lite som ett vardagsrum.
Maken är inte så mycket för dessert och körde på en till drink istället. En varm te och romdrink, hur god som helst.
Jag är mycket för dessert och tog en traditionell rysk kaka, helt fantastisk. Choklad med en slags gräddfilsfyllning...låter skumt kanske med det var himmelskt.
När vi gick fick vi med oss en liten påse med "hem"bakta kakor, till frukosten sa vår servitris. Fin grej va!

åsså gårdagens hela

Just det, igår på arbetet. Kavaj å jeans fr Acne, blus/klänning fr Velour, kängor fr DinSko å halsband fr TopShop.
Jag var på öppna förskolan med Kiddo på förmiddagen och vår vana trogen på tisdagar gick vi på Erikshjälpen efteråt, fyndade lite smått och gott. Behövde hitta lite grejer till ett pyssel jag tänker göra. På vägen hem sladdade vi in på en av Härnösands mysigaste butiker (de delar epitetet med Hemslöjden och ostbutiken om man frågar mig), Farbror Alice. Kläder, både nytt och gammalt och med ett ypperligt trevligt ägarpar. Jag gick därifrån med en kasse där bla Velourklänningen ovan låg inslagen i rosa silkespapper. Köpt på 50%, Ohh the joy!
Väl hemma byttes jag och Maken av och jag rusade till jobbet men först hann jag slänga på mig den nyshoppade trasan fr Velour. Ohh the joy!

tisdag 22 februari 2011

Dagens accessoar

Dagens accessoar fick bli mitt fina kulhalsband fr TopShop. Klänningen/toppen är ett nytt reafynd och kommer fr Velour. Hel outfit kommer i morgon. Orkar inge mer nu. Nighty night.

hej å hå ryska på

En samovar på frukostbuffén, så väldigt mycket finare än en termos. Fint te - godare te.
Jag har pälsat (höhö) på mig för att våga mig ut i den stränga ryska kylan.
Vårt hotel, Pushka In (Rekommenderas!), låg precis vid palatstorget, där över sneddade jag på väg mot Erimitaget....
som sagt, kallt men jag var så pirrig i magen av all konst som väntade att jag inte kännde kylan....
å kolla in världens vackraste musiebyggnad!
Jordantrappan är en av de första "rummen" man möter efter säkerhetskontroll och barska biljettkvinnor. Vackert så man får ont i ögonen, går inte att visa genom foto. Åk dit!
Andäktig.
Musei-stass. Ulljacka som jag sytt på en pälskrage på fr Weekday-Secondhand, under två trikåtröjor fr H&M, jeans CheapMonday och stövlar Whyred. Halsband Lanvin loves H&M.
I en totalt överdådig korridor. Konsten var ju helt magisk att se men huset i sig var nästan ännu häftigare, jag blev helt fixerad vid alla vackra tak. Tror att det blir ett separat tak-inlägg, haha, jag är en sån nörd.
Minimalismens antites!På den ganska undangömda tredje våningen visade det sig att de gömt my kind of art. Matisse tex, det är stort att få se målningar man läst och läst om men aldrig sett. Lite stum faktiskt...jag har här precis svävat igenom två salar med Picasso med flera verk ur hans blå period...jag älskar de tidiga Picasso. Å Matisse som ni ser mig framför var länge en slags husgud. Alltså det var en nästan övermäktig känsla att gå runt på Erimitaget, sal efter sal med den allra mest fantastiska konst, oräkneliga Rembrandt, flera Da Vinci och......ja allt ni kan tänka er.
Efter museet styrde vi kosan mot en marknad som jag läst om, suget efter dockor, sjalar och lackaskar var större än staden var kall....men den var verkligen farligt kall. Dock vansinnigt vacker, som en blandning mellan Stockholm och italienska städer.
Här, vid Kyrkan för spillt blod låg marknaden. Jag älskar kupoler, ju krulligare ju bättre ;-)
Efter avslutade affärer staplade vi den sista biten till vårt hotell och en varm vin med kryddor i hotellbaren.

måndag 21 februari 2011

Accessoar fr Ryssland

Frida (fraidi.blogspot.com) säger accessoar-tema, jag testar att hänga på! Först ut min nyaste accessoar. En underbar sjal fr S;t Petersburg, i tunnaste ull med silkesfrans, köpt på marknaden vid Kyrkan för spillt blod....den heter så. Varför i hela friden köpte jag inte på mig ett helt lager??? Det var för kallt för att stå ute å tänka, så in i he###e kallt.
I morgon - more Russia!

Middag med Ryssland

Svidade om, invigde brallor fr Monki, till kavaj fr H&M. Ser ni hur väl jag matchar bakgrunden! Sedan en vågad bilfärd till en restaurang vid motorvägen i en rysk förort....detta hamnar på listan över saker jag inte anade att jag skulle göra ;-)
Atmosfären var rysk och bandet likaså, smäktande ryska ballader. Första sidan av menyn innehöll bara vodka, what else.
Min lilling var inte så liten...
men when in russia, do as the russians. Skämt å sido, en väldigt bra vodka, väl kyld, är inte alls fel faktiskt. Maten var superb, fylld zuccini, lamm, ryska charkuterier mm mm.
Det avslutande goda teet var ändå enklare att bemästra.
Jag är svag för pressglas. En otrolig kväll som slutade med ännu en...snabb..bilfärd i månljus in till S;t Petersburg.