torsdag 31 mars 2011

i mintgrön pastell

Nu har jag tagit helg, lediga fredagen väntar mig och kidsen. Fast jag ska in en snabbis på jobbet i morgonbitti, på infomöte, ska få ny boss. Spännande!
Kiddet ville vara med och visa upp sitt finaste, sparkcykeln och ballerinas i silver.
Den är ganska ny, min ljuva top fr H&M. Gulligare än vad jag brukar bära. Fint med pärlor till spets.
H&M, Monki och Whyred

Grattis fina Svägerskan!

En av rikets raraste damer fyller 30 idag! Hurra, hurra, hurra för Svägerskan i huvudstaden! Önskar vi var närmare. Kram.

smyger in en torsdagsinspiration


Orange med besked! Monokromt, långt, avslappnat OCH fint. Om jag blir mörkare i håret snart så kanske jag även blir lite mer orange....dock inte i YSL tyvärr.


Pic; style.com

onsdag 30 mars 2011

släpp mänskorna ut det är vår!

Idag sken solen så det sjöng i hjärtat när jag knatade till jobbet, äntligen kommer våren (peppar peppar), det känns som om vi kan andas igen. Jag började dagen mammaledig och slutade arbetande, fick ett fint erbjudande som jag kanske ska skryta om senare och som fick mig på ännu bättre humör. På vägen hem köpte jag en fin present på Hemslöjden till guddottern nere i Stockholm, sånt blir jag också på bra humör av.
Hittade ett par byxor som jag glömt....eller egntligen trodde jag inte att jag kunde ha dem...men det kan jag ju! De är bara inte så slouchy längre...hehe. Brallorna kommer fr en av CheapMondays provkollektioner, blusen är Monki och skorna Whyred. Halsband fr Lanvin loves H&M

Day 25 – A character who you can relate to the most

Den litterära karaktär som jag bäst kan relatera till?

Lilla My? Hehe.
Här står hon å hänger med polarna i Kiddets hylla. Smurfen, Findus, Mumin, Grodan, T-Rex ja hela gänget.

Day 23 and 24

Day 23 – A book you wanted to read for a long time but still haven’t Day 24 – A book that you wish more people would’ve read

Alltså min boklista har stannat av lite, mest pga att nr 23 och 24 var svåra att svara på. På 23 säger jag.....många av klassikerna, böcker som inte går att slö el tröttläsa och således inte blir lästa, i min bokhylla står till exempel Virginia Woolfs Mrs Dalloway och väntar.

På 24 tänkte jag passa men istället är jag hemlighetsfull och säger att en god vän har skrivit och hoppas på utgivning, när det händer ska jag tipsa här.


Pjuh, så var de punkterna avklarade och vi kan gå vidare. ;-)

tisdag 29 mars 2011

Tand nummer 4 på Kiddo upptäcktes idag, den tillsammans med en ruskig hosta är väl orsaken till att hon...plus alla andra är vakna på nätterna. Håller en tumme för att natten som kommer blir bättre. Jag har iaf, trots den allmänna tröttan, haft en mysig dag med både öppna förskolan, kaffe här hemma med mamma-vänner och pyssel med Kiddet. Det vankas kalas för Kiddet i helgen, maskeradkalas, och vi har knåpat ihop inbjudningarna nu ikväll. Hur mysigt som helst.
Mammaledigt-klädd i blus fr Whyred, chinosaktiga jeans fr Lindex och lite blandade accessoarer av skojig kvalisort.

fortsätter smygpyntet

Jag köpte några fina påskägg på Hemslöjden igår och kan inte låta bli att låta ett ligga framme redan nu. Ännu ett pre-påskpynt i smyg.

uttryck på pricken

Sara på Korsika som har så vackra ord och bloggar här; frenchcreme.blogspot.com, har hittat det vackraste uttrycket som beskriver hur även jag har det med ork just nu. "Skör av trötthet"
Det var fint och på pricken. Jag känner mig ömtålig och lätt-tippad. Tack och lov att solen skiner idag, att bästa brollan hämtar Kiddet på dagis åt mig, att ungarna mina är ljuvliga även om de inte sover och att jag fått träffa några mammor över kaffe på förmiddagen. Thanks!

en sten i glaset

Må vara att jag kastar sten i glashuset nu och att det känns en smula gnälligt MEN jag irriterar mig något fruktansvärt på när (stor)bloggare gör inlägg på engelska och har den mest värdelösa grammatik man kan tänka sig. Stavfel, syftningsfel och svengelskt språk. Högstadienivå direkt liksom. Finns det ingen som kan korra?

måndag 28 mars 2011

gillar min byxa

Stickad tröja i caschmere och med armbågslappar fr Acne, under en budget-trikå fr H&M till byxor fr Monki och märkeslösa kängor.
Disgrå och smutsbeige....vårfärger så här långt i den Ångermanländska våren ;-)
I morgon kanske jag vaknar upp och känner mig härligt jovialisk och livsbejakande. Just nu måste jag nog lägga undan datorn och sova ganska omgående. Problemet med att blogga sent är ju att det inte blir så inspirerande, vare sig att göra el ta del av. Dock har det inte gått tidigare på ett bra tag för kidsens sovrutiner har kommit på skam. Alla dessa förkylningar och annat trams sätter käppar i hjulen för både mys och rutin. Kvällar och nätter känns snart som ett enda långt och lönlöst race att få alla att sova inklusive de vuxna. Vi stressar upp oss över att inte få sova i förväg så att ibland kan man inte somna trots att barnen gjort det. Ok nu börjar jag tangera gnäll så jag lägger av. Vi sover (håll en tumme;-) på saken så känns allt skönare i morgon.
Nighty!

söndag 27 mars 2011

vi drog till fjällen

Hemkomna efter en lång weekend i Åre, eller närmare bestämt Tege. Mysigt familjehäng i fjällstuga, god mat, mycket mycket snö, skidor, stjärtlappar, brädor och pulkor. Några krassliga barn, träningsvärk i några vuxna ben ;-) en stillsam after skii på lokal (mycket stillsam), en improviserad 30-årstårta, både gluten och laktosfri, dekorerad med godis fr Åre Chokladfabrik, och ganska många bastutimmar i en pytteliten bastu.
Kiddet och jag kastade oss runt i snön, försökte vara osynliga för Maken. OBS, det snöade så mycket att glajer el goggels var ett måste...inte för Kiddet men hon är ju en riktig hårding. Jag är bla snö-snygg i mammas gamla Tenson-jacka, har väl en 30 år på nacken men är fortfarande perfekt.
Inte så pjåkig för att vara en vi tager vad vi haver-tårta!
Två kusar i cool pulka fr 70talet. Undertecknad har själv legat mycket nöjd i den samma som en liten knodd.

onsdag 23 mars 2011

siden och mitt knasiga halsband

Känner mig en smula tom i skallen....eh vad hände idag liksom. Få se nu, upp vid 6, gick med Kiddet och Kiddo till dagis, handlade på vägen hem med Kiddo, åt frukost och hängde hemma med en ganska gnällig unge tills hon tvärsomnade, jag följde hennes goda exempel och tog mig en livräddande tupplur, Maken kom hem runt lunch, jag svidade om och gick för fort till jobbet (det är halt), mötade med chefen och jobbade raskt, hem för middag och kort-häng med mina fina föräldrar, lämnar kidsen i mormor och morfars trygga famn och tar med mig Maken till Kiddets dagis - vår tur att städa, river av städningen sedan racerbil till affären och dagens mathandling nr 2, hem, natta två trötta kids, lite Greys Anatomy i koma och nu slås jag av insikten att vi åker till Åre i morgonbitti och jag har inte packat. Nej men då så, packning. Jag är trött...alltså finns jag. Finemang!
Sidenjacka köpt i Paris, halsband fr Indiska, jeans fr Lindex och kilklackskängor fr Wera.

Citat från bok jag gillar

Kom föresten på ett citat från en av mina favoritböcker - Vem ska trösta Knyttet av Tove Jansson.

"Vem ska trösta Knyttet med att säga sanningen - om du bara springer bort så får du ingen vän."

Jag gillade inte Janssons böcker när jag var liten, alls faktiskt, men nu som vuxen älskar jag dem, speciellt Knyttet. Jag gillar svärtan och vänligheten i berättelserna och bilderna, fantastiska bilder.

tisdag 22 mars 2011

vårsvart, kan man vara det?

Ny långväst-grej i ull och silke fr Åhlens, tisha fr Weekday och byxor fr Monki. Kängor Wera.
Nu tittar jag på Bukowskis på 8an, som ett glossigare Antikrundan - me like. Snart är det god natt.

Carrie Bradshaws knut

Idag har jag en Carrie-knut på pallet, fast jag är en smula suddigare i konturerna ;-)

Day 22 – Favorite book you own

Favoritbok som jag äger själv....måste nog säga alla mina fotoböcker, de kan jag ha hela livet utan att tröttna. Jag läser/tittar i dem och använder dem som pynt här hemma. Böckerna är oftast förknippade med underbara minnen, en del är presenter från människor jag haft turen att vara nära men de flesta är minnen av konstnärer jag arbetat med. Här ett axplock.
På soffbordet ligger bland annat en stor Sieff bok, hans bilder kan man se på Moderna just nu. Diane Arbus är en stor favorit!
Newton är underbart 80tals glammig med sina nakna och påklädda amazonkvinnor. Den gröna Friedlander-boken har jag nämnt förut, svartvita bilder av blomstjälkar i vatten, otroligt vackra bilder. Förutom att vara en stålande fotograf är han också en riktig raring, hans fru också. Jo, helt riktigt, Sidibéboken är på båda bilderna, när jag fotade den ovan slog det mig att den ska ligga i högen nedan.
Min guldklimpshög! Jag har haft turen att få arbeta med nästan alla dessa fantastiska fotografer, autografer är fåniga men jag kan nte låta bli att gilla mina signerade böcker lite mer.
Mary Ellen Marks Twins, första fotografiska utställning jag arbetade med! Ramade, glasade och hängde. Kanske en av mina roligaste jobbupplevelser någonsin, känslan av att få arbeta med något jag verkligen älskade var oslagbar.
Mitt senaste tillskott till samlingen, från sista utställningen på gamla jobbet.

måndag 21 mars 2011

slut som artist

Tre möten och jobba utav bara helvete, ursäkta svenskan. Otroligt irriterad på att jag inte hann det jag ville, jag brukar hinna även om det är i sista stund men inte idag. Nåväl, även solen har fläckar....;-) Jag har gjort bot nu i kväll.
Ett av mötena var lite vip så det fick bli kavaj. Den är en riktig gammal blåsvart höjdare fr H&M, skjorta saints&Mortals, jeans fr Cheap Monday och märkeslösa kängor.
Jag går i säng med Kay Scarpetta nu. Bonk!

Day 21 – Favorite book from your childhood

Bästa boken från barndommen. Min barndom var lång och underbar så jag tar några exempel i kronologisk ordning.
Jag minns Alfons med stor glädje, älskade att låna böckerna på bokbussen (som min faster körde, vilket faktiskt är ett litteraturminne helt i sig själv) men får även en ljuvlig nostalgi-overload när Kiddet tittar på Alfons.
Ronja, kanske min första kvinnliga idol? Vem den första idolen var....hhm, jag tror att det ligger lika mellan Fantomen och Leonard Choen ;-)
Sedan kom läsförmågan igång och jag plöjde 5-böcker på löpande band. Så underbart att jag får gåshud när jag tänker på det.
Kitty såklart, denna skräplitteratur som banat väg för mitt stora läsintresse och som jag övade upp min läsförmåga med (jag läser väldigt fort). Kommer ihåg en fjällsemester när jag var typ 9? Då jag nästan dog av lycka när jag klättradeupp på loftet där jag skulle sova i stugan vi hyrt och hittade en hylla full med Kittyböcker, åkte inte mycket skidor det sportlovet.

söndag 20 mars 2011

söndag

Det är en skön känsla i kroppen när boet är fejat och fint på söndagkväll, bådar gott inför veckan som kommer på ngt sätt. Kanske ska jag slå på stort och hänga fram morgondagens kläder också....ja jävlar, living on the edge.
Vi har som sagt städat lite idag, tvättat lite, åkt pulka i solen, bjudit grannarna på "lära känna oss fika"...eller egentligen vill vi att våra kids ska leka men de är rasande trevliga så vi umgås gärna mellan våningarna nu. Upplyftande med människor som arbetar med och har gjort helt andra saker än en själv.
Söndagsslapp i min gamla barntröja fr Tuffer ;-), blus fr Acne, jeans Lindex och skor Wera.

Day 20 – Favorite romance book

Bästa romantiska bok....Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda och Kärlekens vindunderliga historia, som jag tjatat om förut, av Carl-Johan Vallgren...säkert fler som jag läste när jag var yngre. Grejen är att jag väldigt sällan läser något romantiskt....har inte tänkt på det förut men så är det faktiskt. Är det trist? Har ni något tips? Det får inte vara cheesy och ingen chic lit! (Fast jag ska läsa Eat, love Pray, för om min kompis Hans kan gilla den så kan jag. Jag tycker nämligen att han är ganska så mycket coolare än mig. Han säger att den inte är cheesy och är bra underhållning för stunden.)

Blomman då! Lite rooomaantic va ;-) Allvarligt, jag tror att de är de vackraste tuplaner jag någonsin köpt. Typ Fransk pion-tulpan. Laxrosa, limegrön och benvit.

fredag 18 mars 2011

me my self and I bara

Helt svart - helt omöjligt att fota så att detaljerna syns. Blusen i siden fr Minimarket, byxor fr Monki och klackar fr Whyred.
Guld bara guld.
Jag sprang ut på stan på lunchen för att se om det fanns några accessoarer att lägga vantarna på...det fanns det inte...men jag köpte två fina plagg fast jag inte skulle, kanske åker de på i morgon när vi åker norrut en sväng, ska upp till Makens mormor och Kiddos två namnes över dagen, bara mysa, äta, hänga och bada utomhus med toppeluva på...men oj vilken konstig (lång) mening det här blev då..punkt.

som ett litet knott

Men va f#n....


Kapitulation.

fin fredagsinspiration

Chiara som bloggar med theblondsalad.com har så in i bänkem snygga accessoarer - hela tiden. Det är mycket roligare att sitta framför jobb-datorn om händerna är snygga. Mina är det idag, naglarna är målade röda och det tinglar och rasslar om handlederna men, det finns ofta ett men, jag har använt samma grejer ett bra tag nu. Vill variera mig, alternativt ha mer av allt ;-)
Note to self; skaffa fler stora ringar och roliga armband....å lite örhängen när du ändå håller på. Ok!

Pic; the excellent theblondsalad.com