torsdag 30 juni 2011

a first

Sommarens första riktiga bad! Oh the joy! Vilken frihetskänsla det är att bara simma och simma utan att bli kall, bara glida.

Nu är kampen mot broms, mygg, knott och sve slut för idag och vi kryper till kojs. Ses i morgon.

onsdag 29 juni 2011

kvinnolunch på Villa Fridhem

Högsommar på bästa sätt idag! Sista jobbdagen, nu har jag SEMESTER! Innan den slog till hann jag både klippa mig och luncha med ett gäng härliga kvinnor, på Villa Fridhem vid havet. Haloumisallad i det gröna. Villa Fridhem är ett gammalt sommarnöje som sedan det byggdes som kärleksgåva till en älskad fru hunnit vara både det ena och det andra. För några år sedan gifte sig ett par bästisar här, bara en sån sak.
Nytoppad i ny topp....ibland kan man ju misstänka att Göteborg smittat av sig på mig....eller så är det Svärfaderns fel ;-) Både topp och shorts fr H&M, skor VOX och väska Palmgrens.
Det är 1800tal och tidigt 1900tal blandat, fint och lite skavt, romantiskt och väldigt mysigt.
Lättare luncher och fika finna att välja på.
På vissa ställen såg det ut som en målning av konstnären Hammershöi.
Orginaltapet fr 1800talet.
Minimalistiska och sparsmakade inredningdetaljer göre sig icke besvär ;-)
Bästisen YF var rasande snygg å härlig i sin blå långklänning och skinnväskan med lång rem.

tisdag 28 juni 2011

Paparazzi

På vägen hem lekte Maken paparazzi....kul att ha tid att fnissa lite extra då och då.


Klänning fr Velor, tröja fr Weekday, kavaj och skor fr Acne och väska fr Palmgrens


Grattis till stans coolaste Infernape

Infernape fyllde 7 idag!! Hurra hurra hurra!

Grattis fr Li-Lou, YellowMan and the 2-Girlzzz

ikväll - en finfin tisdagskväll på Sommarklubben

Så, vi promenerade en kortis till Sommarklubben för en bit mat och herrminje så bra det var i kväll. Jag startade med en bellini.
Solen lyste genom träden i parken....
....vi åt cheviche till förrätt, ååhh jävlar så gott (ursäkta språket men så gott var det), precis smakerna vi längtat efter sedan vi flyttade från Göteborg. Gott!
Lyx-burgare till varmrätt, med egenslungad ketchup...kolla tuben, de har en tubmaskin-grej i köket! Bara en sån sak. Under hamburgaren en klick av den allra mest underbara tryffelmajonäs, alltså seriöst - det kan ha varit min bästa hamburgare någonsin.
Bandet, det rara unga, spelade smäktande örhängen...
...jag hade mina gröna...haha...
...haha....

Verkligen bra jobbat Sommarklubben, en fullträff!

idag!

För att muntra upp stackars oss tänker Maken och jag gå på lokal å äta.....hehe;-) Sommarklubben here we come! Jag har hoppat ur kläderna på bilderna, städat köket och badrummet på väg mot garderoberna i sovrummet och har nu hoppat i en liten klänning och klackar. Jobbarkläderna kändes så in i bänken klockrena idag, älskar när det händer. symbios mellan intention och färdigt resultat. Tjoho!
Jag reafyndade nya brallor på Monki igår, ooh så nöjd jag är över dem. Blå, slappa men skräddade, ett snyggt häng, smal fotvidd och snygga fickor.
Till brallorna mitt gula linne fr Lindex, sandaler fr DinSko och halsband fr Farbror Alice.
Otroligt snyggt häng på fickorna...sånt som gör mig glad.

Ses sneare!

en igår igen

Maken och jag har bf, barn fritt, och vi har aldrig känt oss mer vilsna. Bhu så vi saknar våra tjejer. MEN mitt i saknet är det skönt att få undan så mycket måsten. igår efter en hel dags jobb för oss båda...då vi hann med att dejta för lunch;-), drog vi iväg till IKEA mm. En grill, nya sängar och ute-belysning, allt till sommarhuset. Sedan lite reashopping och middag innan vi körde upp till sommarhuset för att lasta av och sova över. Nu har vi precis anlänt till stan igen och jag ska rusa iväg till jobbet. Men som sagt, lite vilsen är jag och kroppen är helt trött av att sakna mina barn. Jag saknar Kiddet i knät och i armarna och Kiddo mot bröstkorgen......eeh, om ni fattar. Jag saknar dem rent fysiskt i kroppen. Uuhhf, inte tänka på det nu....iväg å jobba med sig människa!
Jag arbetade i ny, från förra veckan reafyndad klänning. Från märket Lagom som faktiskt är ett Härnösandsmärke till hälften. Mette Sandström från staden driver märket (fr Sthlm iof) med Daniel Adams Ray. Hur som, premiär för mig i Lagom and I like it. Perfekt sommar-vardagsfin-klänning. Köpt på Farbror Alices sommarrea! Kavajen är Acne, skorna VOX och väskan Palmgrens.

måndag 27 juni 2011

igår

Söndagsfin men vardags på bröllopsbrunch och sedan middag hos bästisarna. Shorts och tröja fr H&M, jacka Tenson och boots fr Wera. Väska Sankvist.

Hos bästisarna hittade jag ett snår fullt med helt underbara valmoblommor som jag naturligtvis inte kunde låta bli att fota. Valmo är ju vekligen en av de riktigt fina blommorna.

söndag 26 juni 2011

en dag att spara på i hjärtat

Det var så fint, bröllopet igår. Kärleken är stor och vacker. All vänskap! Sonen! Familjen! Oh the joy! Regnet öste ner, vilken tur, nu har brudparet precis hur mycket lycka som helst inför framtiden. Vägen till vigselplatsen vid havet var en liten nära döden-upplevelse för mig i mina 12cm klackar ;-)
Prada-klackarna har sannerligen varit med på många olika galej vid det här laget.
Fiolmusik bland sjöbodarna. Hur fint!
Vigseln var vid havet och festen på ett berg, här i norr spar vi inte på krutet. Vackert hur man än vrider och vänder sig. På bilden har jag klättrat än lite högre än berget också. Klänningen är fr MQ, väskan fr Miss Selfridges och skorna mina trotjänare fr Prada.
Scarf i en knutknöl fr Hermes.
Japp, vi hade utsikt.
Sedan kom det vackra brudparet, fina fina människor. Tack för att vi fick dela dagen med er!Maten var allt igenom fantastisk. Naturligtvis fr St Petri Logen. Carpaccio med västerbottenspastej, hjortfilét och en slags underbar chokladdessert.
Västerbottenspastej med lingongele. Oh the joy!
En av festens snyggaste stassar, fr Karen Millen, buren av en brud-bästis som här gör allt hon kan för att inte gråta mitt i sitt fina tal.
Chokladdessert m gräddägg....ååhh.
Underbar kväll som gav mig härliga minnen, en liten blåsa på stortån och fina nya bekantskaper. Tack vackra ni!

Grattis finaste M!

Grattis rara brorsbarn och gud-dotter!
3 år, vilken grej!
Vi hurrar från spridda håll och ber att få komma och gratta å busa en annan dag.

Kramar till dig från oss/ fam F!!!

god dag!

God morgon...eller god dag på er fina. Vi var på bröllop igår och hade det alldeles underbart fantastiskt. Mer om allt senare. Som söndagsgodis får ni vila ögonen på en otroligt vacker bild av Emma Watson, spets, tyll och statyer - mums.

Pic; thestylistsite.com

fredag 24 juni 2011

klänning i midsommartid

Gillar föga överraskande att klä ner finklänningen med en"o-fin" collegetröja.
Men den är ljuv och härlig att svepa runt i, klänningen fr Oasis. Den uppmärksamme kommer ihåg att jag sportade den på ett bröllop i maj förra året. Tämligen höggravid. När jag nu tog på mig den igen var den plötsligen 2 dm för lång....haha, ganska stor mage som lyfte upp den så mycket. Klipp klipp så var det löst.
Det var allt en riktigt redig och underbar midsommar. Tack alla fina för att vi får vara med!
Nu ligger vi i sovstugan igen, familjen snusar i olika takt och jag ska snart krypa ner. Det smattrar lite lätt på taket och ordet harmoni känns nära till hands.