onsdag 29 februari 2012

skottdagen och jag vände blad

Sista dagen på gamla jobbet idag, första dagen på resten av mitt liv som de säger. Lite trist, väldigt glad. Pepp!
I jakten på färg igår kom jag hem med en riktigt skojig tröja. Rosa-röd med målade guldprickar, kul! Den är ganska gles-stickad och kommer bli underbar nu i vår. Fr H&M, under en spetsblus fr Lindex, till jeans fr Acne. Min turkosa sjal gifter sig så underbart glatt till färgen på tröjan, visst!

tisdag 28 februari 2012

miu miu

Tröja med blommor fr H&Ms conscious collection, blus med söt rund krage fr MiuMiu, jeans fr Lindex, min nya jeansleverantör visar det sig. Detta är par nr 2. Lite gladare blåfärg och metalldetaljer i guld, sitter som smäcken.

DAGENS/KVÄLLENS

Lista via Anna.

DAGENS VILL HA: fortsatt sol
DAGENS KLÄDSEL: stickad tröja, en vit, jeans och boots
DAGENS SMINK: foundation, ögonskugga och beauty flash balm fr Clarins, rouge och mascara fr Clinique
DAGENS FRISYR: Utsläppt först, på jobbet en paniktofs
DAGENS HÄNDELSE: semla till morgonkaffet!
DAGENS LÅT: Aristocats-låten....vet ej varför
DAGENS PLANER: måla en freaking dörr
DAGENS SAKNAD: har inte kännt någon saknad idag
DAGENS DUMMASTE: inget att rapportera här heller
DAGENS SJUKA: jag hör rykten om en riktigt ilsken influensa, Svärfar, jag hoppas du är bättre nu
DAGENS DROG: alltid kaffe, många gånger om dagen
DAGENS ROLIGASTE: en liten kasse på H&M
DAGENS FAVORIT: en liten kasse på H&M
DAGENS KÖP: en liten kasse på H&M
DAGENS HUMÖR: glad
DAGENS ORD: kasse?

jag säger ju det....

....samma sak varje år. Jag känner mig så grå och dränerad att behovet av färg blir skriande. Här, för nästan exakt ett år sedan, eller här ;-)

varje år den här tiden.....

Men ååh, nu går jag ut och köper något med färg! Kläder, mat, godis, blommor.....jag måste ha något med färg! Gul kavaj till enkla jeans!
Pic;detalj ur bild av Tommy Tons style notes hos style.com

måndag 27 februari 2012

same old, same old

Samma gamla blus fr Zara, samma gamla kofta fr Monki, samma gamla örhängen fr Misst. Inget fel på det men ändå samma gamla.
Lite trött på ögat kanske ;-)

inspiration för min vår fr J.Crews höst

Denna grymt snygga look tänker jag inspireras av i vår, tänk tidig vår, snötomma gator, en ulltröja och en kavaj. Verkligen fint. Jag gjorde ju faktiskt en variant på denna redan i höstas. Denna stass kommer fr J Crews höst 2012-kollektion. Fint!




Toppluva på modevecka

Måndagsglädje i form av den alltid fantastiska Anna del Russo och två andra unga fröknar på Milanos modevecka, där det verkar som om toppluva med flor är det nya svarta. Tommy Ton serverar oss inspirationsbilder från gatan utanför visningarna varje dag, här.


Pics; Tommy Ton via style.com

lördag 25 februari 2012

nya glajer!

Lite färdig, hastat runt, (drog på mig nya glajorna fr Lindex, på inrådan av Columbine Smille) köpt saker och försökt hitta rätt tapet men inte lyckats, renoverat, börjat i fars tapetserarskola (oj det var ju svårt men kul), jobbat på, ätit moderns goda mat, hängt med fina vännen, dricker gott rött, kollat mello (men är vi kloka Sverige???) och börjar så smått att tänka på sängdax.
Rocken är secondhand, den blå stickade tröjan är Makens och fr Acne, jenasen också, bootsen Musling och scarfsen fr H&M.
Älsk på tapeten som Kiddet valt till sitt sovrum, tjejerna har små sovrum på var sida om det större lekrummet. Blir så fint så!

LÖRDAG

Hej hej hallå! Det är lördag, solen skiner, barnen har precis gett sig ut på äventyr med farfar och farmor och jag och Maken ska ut på byggmaterial-jakt.....jag ska tex hitta en tapet att tapetsera ett skåp i min framtida klädkammare med. Ses senare!

fredag 24 februari 2012

HELG!


Nej men nu tar jag mina kaniner och traskar hem. Det vankas mongolsk mat ...mongolsk...mongolisk...alltså vi ska äta mat från Mongoliet.

Prinsessan Estelle Silvia Ewa Mary

Varmt välkommen lilla sagounge!

Wikipedia säger så här om namnet; Estelle är ett franskt namn som motsvara det latinska Stella som betyder "stjärna". Namnet har också använts i engelskspråkiga länder sedan Charles Dickens använde namnet i en av sina böcker. En äldre variant är Estella.
Kronprinsessan Victorias och prins Daniels dotter har Estelle som tilltalsnamn. Det finns i släkten via Folke Bernadottes amerikanska fru som hette Estelle Manville och kom från NY.

Estelle Manville på sin bröllopsdag 1928, hon bar drottning Sophias brudslöja i genombruten spets och svensk brudkrona. För övrigt den första gången som en europeisk kunglighet gifte sig på amerikansk mark.....om wikipedia har koll på sin fakta. Japp, sånt här gillar jag, historienörd som jag är...och det jag gillar får ni läsa om.....om det nu är någon som fortfarande läser så här långt ner i inlägget...
Pic via Liberty Lady och Royal Musings

torsdag 23 februari 2012

kvällsaktvitet de luxé

Men å vad jag behövde få huvudet urblåst av något riktigt intensivt och härligt, få rensa bort vardagen ur skallen för en timma och bara ta in. Som alltid levererar Norrdans på hög nivå. Föreställningen som hade premiär idag, Great Expectations, var ett sammelsurium av uttryck, makalöst vackra, humoristiska och stundtals både lite skrämmande och brutala. Skönt att inte kunna värja sig men ändå inte behöva ge någon respons....bara ta in.
Som sig bör på premiär så bjöds det på snittar. Som sig bör hade jag svidat om, min kråsblus är mammas gamla (kanske den hon gifte sig i ;-), de svarta jeansen med hög midja är fr Pieces.

Foto Bengt Wanselius

I informationen om föreställningen skriver man; "Verket av Gustavo Ramirez Sansano presenterar verkligheten som ett kastat mynt, som under sin färd genom luften visar båda sina sidor. Den ena sidan representerar lycka, lätthet och livsglädje medan den andra sidan visar besvikelse, frustration och svårmod. Vi får se ett genomarbetat verk, skapat specifikt för Norrdans, där koreografens idéer visas i såväl rörelser som i scenografi, ljus och kostym."
Ensemblen ger en föreställning till i Härnösand innan de drar ut på turné. Nu på lördag, Härnösands Teater, 18:00. Ta chansen!

Pic; Bengt Wanselius via Norrdans

prydlig med krage

Grymt nöjd med min fina ulltröja som jag fick till skänks av svärmor igår, gillar speciellt att den är mörkt blå i botten (syns inte här iof men ändå). Den har en sådan skön 80-talskänsla, lite Cosby goes Lady Di....typ. Hur som, jag har en vit FilippaK-skjorta under, och jeans fr Lindex.

Bakom mig ser ni vår lill-stuga, där flyttar snart Kiddets bästis och hennes föräldrar in.

med konsten som fond

Idag är det verkligen vår i luften här i Härnösand....en chimär bara, I know, men inte mindre njutbart för det. Jag och kollegorna tog en vända på stan på lunchen, en sväng på Konsthallen (igen) och lite bokrea. Underbart att vilja välja den längre vägen bara för att få vara ute lite till. Nu är arbetsdagen slut för min del och jag ska vandra hemåt. Ikväll väntar en premiär och lite mingel!

Martina Bonnier goes blogg

En god nyhet till denna dag, kanske inte i paritet med en prinsessfödsel men för en mode-nörd som undertecknad ändå väldigt kul. Gillar att det helt enkelt kommer att vara en blogg som visar upp hennes kläder. En chefredaktörs stildagbok. Älskar även när man får se delar av interiörerna som dessa powerkvinnor omger sig med, som tex på bilden ovan. Skulle även önska att Cia på Elle gick samma väg och även att H&Ms huvudkontor hade någon slags kontorsblogg där medarbetarnas stilar visades upp....för där vet jag att det rippar runt en hel massa snyggt.

Pic; damernasvarld.se

för nördigt intresserade

Ohh tack Anna! Sherlock för den som vill!

23 februari till historien

Ett datum att skriva in i kalendern för en lång tid framöver! Flaggdag, köp en för tillfället specialdesignad bakelse,vifta med vimplar. En kronprinsessa är född och två personer ska få uppleva den stora omställningen i att gå från två till tresamhet och alla vi andra får följa med. Grattis kronprinsessparet! All lycka med lilla sessan.

onsdag 22 februari 2012

hellre en hemmagjord semla än trista kläder

Alltså.....det ver tur att jag fick semlor av svärmor idag (och sällskap och god middag såklart) för jag är så uttråkad på mina kläder......ååhhhhh känns det varje morgon. En skärpning är på sin plats alltså för jag har ju kläder, det är inspirationen som tryter.....och kanske ev tvätthögen som är liiite för stor ;-) Men svärmor rådde bot lite även på klädbiten, jag kom hem med en ulltröja från irland, inhandlad på plats på 80-talet, som jag nu får ta över Mörkblå med typ ekblad på.....jag tänker att det ska titta fram en krage i halsringningen....lite så där superprydligt som jag bara hatade när jag var typ 15.....lustigt det där. Vi får se hur det blir.
Smygfotad även idag, bakom en skynke tom ;-) Ute i dagsljus hade det iaf sett lite roligare ut för koftan fr Acne är mörkblå och riktigt fin men här syns den knappt, tröjan med hålbrodyr är fr H&M.

klickeklack

Alltså jag har ju ganska många par skor.....I know. Men grejen är att jag har ju bara skor för sopade gator och varmare väder. Således kommer här en tvådelad önskning - vår inom en snar framtid (inte troligt, it has only just begun här uppe) - nya snygga vinterskor....med klack alltså, med KLACK.

Pic; Tommy Ton via style.com

tisdag 21 februari 2012

nytt

Nu har jag tagit bort de krångliga orden man måste identifiera och fylla i för att kunna kommentera.....visste knappt att jag hade den funktionen för än ganska nyss. Som sagt, testar att inte ha det så får vi se hur det går med skräppost och annat trist.

äntligen i dagsljus

I morse slängde jag ut två lunch-sms och ett kom tillbaka med Ja tack. Oh the joy! Precis vad jag behövde, lite god mat på lokal tillsammans med en bästis. Hon smygfotade mig, bästisen. Alltså jag visste ju om det, smyget var för de andra gästerna i restaurangen.
Ser ni alla mina kaniner på blusen? Jag har känt mig kul hela dagen i den.

Eva Fontanelli

Sartorialisten har gjort en "style profile" på en av mina favorit snyggon Eva Fontanelli. Älskar hennes blandade och eklektiska stil, alltid otroligt snygg, smart, cool och med mycket humor. Läs å kolla här!
Båda dessa bilder har jag haft på bloggen förut, den beige-grå-blå ovan är helt i min linje den nedan liiite mer svåraplicerad men helt underbar. Fantabulous!

måndag 20 februari 2012

Hahahaha!

Om ni har lite koll på modebloggsvängen så är detta väldigt kul.
Har på mig en blus i många svarta, tunna sjok....det syns dåligt trots att jag leker fotostudio med våra bygglampor i renoveringskaoset, blusen är fr Monki, precis som koftan, jeansen är som valigt fr Lindex och stövlarna fr Whyred.
nä men hörni, go natt!

Marni at H&M in LA

I inlägget nedan nämnda byxa och klänning på fest i LA. Byxorna! Jag vill verkligen ha dem....dock inte matchat med lackjacka. Här ser ni hela glitterfolket mingla i Marni at H&M.
Pics Style.com

en lista

1. Vilken färg finns mest i din garderob? Svart tror jag, älska svart
2. Vilken typ av plagg köper du helst? Jag var alltid en topp-tjej, nu mer en periodare...just nu knappt nått
3. Vilken typ av plagg köper du (för) sällan? Underkläder och baskläder. Friluftskläder enligt Maken ;-)
4. Vilken typ av plagg har du svårast för att hitta i rätt storlek? Byxor och jackor/kappor
5. Vilken typ av plagg köper du onödigt mycket? inga
6. Vilka plagg ger du aldrig bort? Farmors dräktjacka, mina smycken, min bröllopsklänning...om det inte är till döttrarna iof
7. Vilket plagg har funnits längst i din garderob? En randig bomullströja av märket tuffer, fr åk 4 tror jag
8. Vilket plagg är nyast? En fin skjorta full med små kaniner fr h&m
9. Vilket plagg älskar du mest av alla? Farmors dräktjacka, mina Pradaskor,
alla smycken Maken gett mig, det mesta som han gett mig är favoriter faktiskt, trenchen, Hermésscarfsen, alla skor. Bra smak den där snubben.
10.Vilket plagg saknas just nu i din garderob? Snygga vinterskor, en skinnjacka och en klassisk randig tröja fr Commes des Garcons.....och den grönmönstrade klänningen och de ankelkorta byxorna fr Marni at H&M-kollektionen ;-)

Ur Femina nr 3, 2012 .......

.....sparar jag framförallt två stassar. Den första för att jag längtar efter varmare väder och andra skor och mina anklar längtar efter att synas...och för att i all enkelhet så är detta en mycket snygg stass som de flesta av oss skulle vara mycket snygga i.
Och den här bilden som en mental anteckning till mig själv att jag nfaktiskt behöver en kostym, den här donnan är j så snygg i sin att man smäller av lite.

lördag 18 februari 2012

borta

Min kameraladdare gömmer sig i en flyttlåda och jag får lita på mobilen.....fungerar inte superbra om det inte är "mitt på dagenljust"...nåja, plöjer vidare i morgon. Idag var det stormigt och hurvigt så då plockade jag fram min Rodebjer som är sydd i dubbelt tyg och därför extra skön dagar som denna. Lindexjeansen fick vara på under och mina varma Whyreds med gummisula. Perfa "mittpådagen-vernissagenivå".
NU - full uppmärksamhet på Sherlock!

konst på agendan

Vi har varit på vernissage på Konsthallen idag. Mycket bra!
Konstnären säger själv om sitt arbete; "Sedan 1999 har jag målat och gestaltat rum. Min gestaltning av rum handlar om hur de håller inne och stänger ute och hur de påverkar oss fysiskt och emotionellt."
Denna står på önskelistan! Ca 2.50m hög, inte helt lättplacerad alltså.....men riktigt riktigt fin.

J Crew fall 2012

Ute viner stormvindar och jag sitter å surfar på kläder som tarvar betydligt varmare väder.
J Crews höst 2012 närmare bestämt, fast jag tycker att det känns rätt vårigt faktiskt. Om vi tar å skaffar oss ett par ankelkorta mönstrade brallor i vår så kommer vi känna oss på banan flickor.
Va! Jädrigt snyggt som Flash brukar säga, ränderna längst ner på byxbenen - ett genidrag.
Skippa presidentsfrukappan och släng på en skinnjacka...eller trench.
Men åh, men åh, men åh!

fredag 17 februari 2012

Slut på arbetsveckan och slut i största allmänhet - men glad tro inget annat. Kiddo friskar på sig och i morgon står både skidåkning och vernissage på schemat.....alltså inte för Kiddo kanske iaf inte skidor.
Jag önskar att jag hade orken att skriva någon väldigt vitsigt och spirituellt nu men jag måste nog helt enkelt bara tacka för mig och krypa i säng. Tack.

Min kavaj (älsk på den!) är fr Acne, blus-tishan fr Zara, jeansen fr Lindex, den rosa broschen är i tyg och också också Acne plus lite blandat krimskrams i både ädla och oädla? metaller.

torsdag 16 februari 2012



Ibland har hon så fina kombos att det gör ont i skallen...på ett bra sätt ;-)

Just nu har jag flytt sjuk-hemmet och sitter på jobbet för att invänta skjuts. Ska iväg på lite kul-kultur. Konstutställning i London via websändning.....återkommer med rapport. da Vinci here I come!