lördag 30 augusti 2014

kjolen igen

Vi hade ett heldagsmöte i fredags, hela långa dagen vid ett sammanträdesbord. Då vill det ju till att man sitter i sköna kläder (och snygga, så klart) och min kjol KJOL! uppfyller båda kraven. Höstens kjol för 200 pix! Skynda fynda.
Skinnjacka fr Tiger, t-shirtlinne fr Monki, kjol fr Lindex-Holly&Whyte, skor fr Whyred

fredag 29 augusti 2014

igår kväll på lokal med ypperliga kvinnor

Igår mötte jag upp med några fina vänner på Matbaren-Härnösand för att äta, skåla och framför allt prata ihop. En sån otrolig vardagslyx det är att få sno åt sig några timmar själv med sina vänner när man oftast spenderar kvällarna i ett ganska kaosartad familjeliv.
Jag fick feeling och beställde superfina ostron till förrätt - oh the joy people! Sedan tog jag in en riktigt god bouillabaisse, riktigt god! Tomatig, vinig och inte alls gräddig men med en fantastisk aioli till. Slurp sa det bara. Sedan fortsatte jag på det klassiska spåret och klämde en creme brulé efteråt. Ah som jag älskar att äta ute.
 En av damerna tog in moules frites, med strålande resultat.
På alla sätt en underbart härlig kväll...för kort bara med dessa viktiga viktiga i mitt liv.

Bröllopsdag i ny leo-kjol, that I love!



torsdag 28 augusti 2014

Fira bröllopsdag lite i smyg



Vi firade vår bröllopsdag lite smått iår, lite i smyg nästan. Efter barnen somnat festade jag och Maken på div delikatesser, han hade dess utom på ett alldeles exemplariskt vis köpt en liten flaska champagne och en liten flaska rött. Precis så trevligt som vi orkade ha på en onsdag när vardagen kommit dundrande och knockat oss lite i farten
Avslutning de luxe, portvin och choklad i biblioteket.

tisdag 26 augusti 2014

75

Ja men idag var det fullt ös...svårt det här med att jobba 75%....gå hem innan dagen är slut känns både trixigt och stressigt. Gäller verkligen att ösa på medan man är på jobbet. Annars då, jo ganska många trötta barn, badade ett par, då är de lite gladare. Sedan ännu tröttare och arga ;-) Kände mig själv lite trött och arg så jag körde ett yogapass vilket hjälpte. (Kör det här och det här, tar ca 16 min ihop och är skitskönt...å ganska jobbigt när man har latat sig för mycket ;-). Nu efter en kopp kanel-te och en pralin (jojo) känns det bättre. Sov gott!
Jeansen fr Lindex, tröjan fr H&M, kavaj fr Acne och skor fr Vagabond

måndag 25 augusti 2014

första dagen

Ja som sagt, första dagen som yrkesarbetande på ganska länge. Trött i både huvud och fötter men glad och fortfarande ganska pirrig inför den här nya situationen. Ny logistik att ta hänsyn till, ungar som ska till olika håll, aktiviteter för stora och små plus att alla tydligen ska ha middag....varje dag...och ingen är hemma längre och lagar den. Välkommen vardag, du är en utmaning men det kommer att bli toppen. På jobbet har jag mest försökt komma ihåg hur man gör när man....eehhh jobbar, städat in mig i mitt nya! större! rum, njutit av att både dricka kaffe och gå på toaletten ifred...dock inte samtidigt och jag hann även med att klämma in en lunchdate på lokal med min käre Make. Jobba alltså, vilken grej! Det ser ut att bli en hektisk höst med många roliga inslag, ngn resa till huvudstaden och någon åt annat håll.
Det här med klacksko och vit blus känns ju också helt crazy och härligt. Skorna kommer fr Whyred, blusen är den gamla vanliga som jag har bak och fram, brallorna kommer fr Lindex Holy&Whyte, klockan är vintage och kavajen fr H&M Det är roligt med brallorna, den lilla lilla guldplätten strax nedanför linningen gör så mycket för byxan tycker jag....gör att den känns lite mer arbetad.

lördag 23 augusti 2014

en lördag

En dag för ärenden, en dag för barnens aktiviteter, en dag då jag körde ännu mer bil och verkligen kände mig som en fierce morsa bakom ratten (love it), en dag för kalas på badhuset, Kiddet simmar nu så hon fick busa rätt fritt med polarna medan jag och Kisen fick en mysig stund i den suveräna småbarnsplasken vi har turen att ha här i stan. Innan kalaset hade vi både hunnit med stora mathandlingen och en liten runda på stan för lunch, presenter och annat nödvändigt som behövdes fyllas på.
Jag har ju gett mig den på att köra bara ben medan det går och idag kände jag mig helt rätt i min roliga kjol som jag hittade på rea från Lindex, missmatchad med en randig tisha fr COS och över en skinnjacka fr Tiger

fredag 22 augusti 2014

sammanfattning i listform

dagens trevligaste; 
Morgonfika med två andra föräldralediga kvinnor....ingen pinsam tystnad här inte. Herre så vi kan prata, älskar prat med kvinnorna i mitt liv. 
dagens lycka; 
Att jag lämnade Kisen på dagis, all by his lonesome, och han hade en alldeles strålande dag där....jag får väl igen för gammal ost inatt men det tar jag gärna bara han inte gråter efter mig på dagis.
dagens kick; 
Samma som igår, att få hoppa in i bilen och köra runt och plocka upp barn och utföra div ärenden.
dagens avslut; 
Middag i stugan tvärs över gården, underbara hyresgäster som bjuder på fantastisk mat.
dagens oväntade; 
Att ett barn försvann iväg på äventyr över natten med farmor, att Kiddet stannade kvar tvärs över gården för att sova hos bästisen och det helt plötsligt bara var en liten Kis att lägga här hemma.
dagens kläder;
Mörkt blå, slapp trench fr H&M, ulltröja fr Monki, spetsblus fr Lindex, jeans likaså, brouges fr VOX, väska fr &Other Stories

tre fina

Klurar på vad jag ska belöna mig med för att jag tagit körkort....kom på det när Maken sa -här har du en egen nyckel till bilen...just det, en fin nyckelring är väl det minsta jag borde få skaffa mig. Den här kommer fr Mulberry och skulle ju matcha min plånbok så fint.
 Ljuset i cosstores.se höstkampanjbilder är magiskt, den här looken också.
Surfade runt inne hos Bukowskis Market och ögonen fastnade på den här godingen fr Valentino - föga förvånande min kopp exakt.

när det känns precis som man har tänkt sig

Igår kände jag att jag uppfyllde en målbild som jag satte upp fr mig någon gång i våras som motivation inför en för mig svår uppgift - att ta körkort. Jag tyckte att det kändes svårt både pga av att det rent kunskapsmässigt är mycket att lära sig men också psykologiskt för att det kändes läskigt (och ev kändes det också liiite tråkigt). Men jag ville ju verkligen klara att ta körkort och tog mig en ordentlig funderare på hur jag ville att det skulle kännas när jag lyckats. Jag såg framför mig hur jag kom åkandes till Kiddets skola (i målbilden fr jobbet men det är en petitess), lite så där lagomt jobbsnygg, typ lite sharp - klacksko ingick, lite så där viktigt stressad...lagomt stressad ;-) I målbilden kunde jag tydligt se mina fötter och ben som kliver ur bilen och klackar skyndsamt upp till skolan samtidigt som jag låser bilen som jag precis parkerat. Sedan samma situation fast omvänd och med barn, klicketiklack, spänna fast barn, köra hem, svänga upp på garagefarten nicka till grannen, bära in handling (som innehåller snittblommor ;-), få in ungarna och klacka vidare i tillvaron. En kvinna med her shit together helt enkelt. Igår var det så där, nästan exakt faktiskt och det kändes så jävla bra!
Skinnjacka fr Tiger, svart stickad tröja fr Monki och kjol fr H&M

torsdag 21 augusti 2014

psssst


Jag uppfyllde en målbild idag. Så glad för det. Berättar om den ljuvliga känslan i morgon, dagen och barnen har golvat mig. Nighty night!

onsdag 20 augusti 2014

påminner! Go bare!

Kom nu ihåg att inte dra på er strumpbyxor el långbyxor (el huvaligen vadlånga tights ;-) för tidigt. Nu är det den här ljuvliga tiden som jag skrev lite om tidigt i somras. Passa på att vara lite mer klädda men ha bara ben, looks fab och är ju så himla skönt. Jag behöver själv påminna mig...i måndags tog jag på mig långa jeans, strumpor och sneakers.....vadå, som om hösten kommer bara för att ungarna börjar skolan...el bara för att det inte är 30 grader varmt ute. Näe hörni, nu passar vi på. I morse fast skyarna var regntunga körde jag barbent, kofta och jacka. Go bare!
 Klänningen är en gammal historia fr Cheap Monday, en over sized t-shirtklänning är verkligen ett mkt användbart plagg, den här har jag haft smal, som gravid, som sovtröja och festklänning, på vinter och sommar, till bara! ben och med strumpbyxor el jeans under. Skön att resa i....el äta en lång middag på lokal i. Nu börjar den bli lite väl tvättad men till en inskolningsdag på dagis funkar den ännu. Jacka, min mors gamla fr Fjällräven. Skor fr Åhlens.
Gummiklocka fr O´clock, skinn och silverarmband fr Attling, dotterns neon armband och mina ständiga ringar just nu.

-

Vad händer här då? Massor egentligen men just i detta nu inte mycket. Vi har smugit igång vår vardag här hemma, Maken jobbar, Kiddet har börjat fritids, Kiddo är tillbaka på dagis och jag skolar in Kisen på smma dagis avd lite mindre. Just nu sover han dock utmattad av dagis-mania i sin vagn och jag kröp upp i vår howardfåtölj med kaffe, filt och er...sämre kan hen ha det. Vad händer för spännande sedan då undrar ni såklart nyfiket...jo ni, jag ska ha bilen själv för första gången sedan jag tog körkort....hämta barn, handla, åka raggarrundan...el kanske inte just raggarrundan men ändå. Sedan ska det fixas middag för ikväll är det reunion på g, våra hyresgäster/goda vänner är tillbaka från sin sommarexil i söder och äntligen är det som det ska på gården igen. Det ska vi fira med gemensam middag ikväll! Måste bara komma på ngt att koka ihop.

ur Femina nr 8 - gjorde mig pepp

Detta gick jag igång på så...fett...haha, så kan jag egentligen inte säga...så då skrev jag det istället. Fett! Åter till saken. Jag blir så peppad och glad när jag får läsa om coola, vanliga kvinnor med intressanta jobb som har en cool stil och har passerat 50. Som här, Helene Nord som är showroom-koordinator på Lindex. En "vanlig" jeanslook men det är så tydligt att hon är intresserad och vågar göra det lilla extra med sin stil. Casual cool när det är som bäst! Inspirerande!

tisdag 19 augusti 2014

Jean Paul Gaultier för Lindex - 8 okt

Har precis kollat igenom Lindex samarbete med Jean Paul Gaultier som släpps i höst (start 8 okt). Några riktigt fina grejer, ytterplaggen fångade mig. Som den här tex....ser helt ljuvlig ut, älskar detaljen med mudd-tyg runt halslinningen. Sedan tror jag att flera av de stickade plaggen är fina men det är svårt att se när de fotar plaggen utan människa i...tykcer också att det är svårt att se på bild om plagg med mkt vitt i är fina. Vitt kan ju verkligen vara en riktigt ful färg om det vill sig illa...se riktigt plastig och hemsk ut. Men, som sagt, det verkar lovande. Stör mig dock på att de väljer att sälja kollektionen i "utvalda butiker"....har älskat att deras samarbeten körs ut i alla butiker tidigare....som om jag skulle åka till en annan stad å köa....tanken kanske är god men verkligheten ser annorlunda ut!

Pic; lindex.com

måndag 18 augusti 2014

på vår veranda i stan

I morse öste regnet ner och jag tog på strumpor för första gången på en evighet, lite trist men helt ok efter en sån här sommar. (Sedan slutade det såklart regna och blev somrigt igen ;-) I helgen var det än somrigare iof, sommar, sol och middag i vännernas charmiga stuga vid havet. Det finns verkligen så himla många härliga ställen! Jag valde enklast möjliga middagsstass, ett urgammalt slappt vitt linne, chinos fr Lindex Holly&Whyte, sneakers fr Le Coq Sportif, Makens vintage-Omega, min safirring fr 70-talet och två silverringar fr min tonårsstid som jag gillar igen....oväntat ;-)

söndag 17 augusti 2014

att ta vad man har

I somras när jag städade bland kläder och annat skräp i vår hall i sommarhuset hittade jag min arbetsskjorta jag fick när jag jobbade med utställningar i Göteborg. En klassisk murarskjorta tror jag att det är, hur som. Helt plötsligt efter en sommar med typ inga kläder kändes den märkligt lockande, lite stel och oskrynklig....som en somrig kavaj. Den blev ett perfekt plagg att hänga över linnet och shortsen för att bli lite middagssnygg på kvällskvisten...öppen som en kofta el stängd med knytbanden som här. Fristads - vem hade trott det.

fredag 15 augusti 2014

säsong

Igår startade vi säsongen med middagar ihop med svärisarna, middag i köket, kaffe i växthuset - svårt att ha det trevligare en torsdag. För övrigt så var jag hemma med alla tre kidsen själv igår då Maken börjat jobba igen....jag är klar med att vara bullmamma för ett tag...det är tydligt. Vi alla kommer att må bra av att vardagen så sakteliga (i raketfart more likely) drar igång. Alla är less på alla ;-)
Chinos fr Lindex Holly&Whyte, tröja med grov struktur fr H&M, snakers fr Vagabond, väska Palmgrens och sjal H&M

tisdag 12 augusti 2014

komma hem

Vi packade ihop vårt sommarliv idag och drog hem till stan och nu är vi liksom någonstans i mellan allt känns det som. Inte riktigt uppackade, inte riktigt färdigtvättade och med ett kylskåp som inte riktigt är vardagsanpassat ännu. Nåja, det ger sig. Jag hatar att plocka ihop och lämna men älskar verkligen att komma hem.
Kavaj fr Acne, blus som eg bor i sommarhuset men slank med hem fr Zara, shorts fr H&M och skor fr Vagabond

måndag 11 augusti 2014

att se fram emot

I oktober släpps H&Ms senaste Conscious-kollektion, som helt fokuserar på denim den här gången. Det lilla jag sett ser väldigt fint ut...som den här quiltade lumberjackan....den ska jag nog allt försöka lägga vantarna på....tror att dne kan vara ett mkt bra konstorsplagg om rätt stylat....byxdressen under..not so much. Den får de riktiga modebloggarna visa upp tror jag....men man kan aldrig vara för säker :-)
Här, H&Ms egna ord om sina sustainability-satsningar.

Pic, H&M

söndag 10 augusti 2014

Livet lately


För oss tickar sommaren på ett tag till men vi börjar definitivt känna att det närmar sig slutet av vår ljuvliga evighetslånga ledighet. Bitterljuvt minst sagt. Det kommer att bli fint att börja jobba, bra för mig, men sällan längtar man slut på en ledighet. Speciellt en sån här där hela familjen fått vara tillsammans så länge. Pur lyx.
Landskapsblomma här omkring.
Äntligen napp på riktigt. Fisk i förrgår, förrätt ikväll.
Hänger runt och besöker bästisars charmiga sommarställen...
...på första parkett med strålande utsikt.
Där jag kommer ifrån.
Fina vänner har kommit och gått på besök, i förrgår blev det charkisar och rödtjut på bryggan till mellis ;-)
En liten fladderfia som blivit en badgalning (egen utsago) under denna varma sommar. När hon försiktigt tant-simmar ut från får badtrappa och börjar sparka med magerbena då kniper det i modershjärtat på allra bästa sätt. Vilken ynnest att få ha det så här fint med barnen.
Morgonljus.
Jag dricker inte snaps men samlar vackra udda glas till de som gör, ständigt växande samling.
Simmar i ett varmt hav under augistimåne....overkligt, vackert och trolskt.