fredag 30 januari 2015

to late

COS och finska skinnstövlar fr Myrornas. Mer om allt imorgon, zzzzZZZZ

torsdag 29 januari 2015

jihojihojihojihohurra

 Nu är jag omsvidad (inte nödvändigtvis till ngt festligare bara annat för att känna känslan och varmare om jag ska gå hem ikväll) för jag ska på lokal (HURRA!) och träffa trefliga kvinnor.
Idag har jag jobbat i min blus fr Åhlens och brallor fr Lindex, på fossingarna Vagabond.

tisdag 27 januari 2015

torsdag 22 januari 2015

bra pusselbit

Ibland köper man ett plagg och så känns det plötsligt som om en hel massa kläder blir helt nya i garderoben, älsk på den känslan. Dock, risken för överandvändning (el uttråkning av bloggbesökare ;-) är överhängande. Nu får den vila ett tag.
Idag har jag varit på en riktigt bra konferens, älsk på den känslan också. Underbart att få positiv info och exempel på bra projekt.
Kavaj fr H&M, blus fr Åhlens, byxor fr ONly och stövlar fr Whyred

I put a bird on my head

El inte riktigt, men den här fina får gärna bo på mitt finger. Fr Krickelins webshop For Good Luck.

tisdag 20 januari 2015

no fuss

 Men nu av med paltorna, på med annat och också ut i skidspåret!
Polo fr Åhlens, mkt användbart plagg, byxor fr Only, tischa i lin fr COS, stövlar fr Myrornas

Mys

Pojkbaciller, I know, men kolla vilka mysiga kläder han har! Fr Botega Ventea via Sartorialisten.

måndag 19 januari 2015

en dag.

Det enda som inte kändes mellanmjölk idag, min lilla lilla dödsskalle. OBS, min mellanmjölk kan vara ngn annans tequila (och vice versa). Det var en sådan dag bara, när det varken kändes el såg ut som planerat och allt liksom var uppenbart å blaskigt. Förutom lilla skallen då. Köpt en gång då de flesta tedde sig dumma. Haha, den gemensamma nämnaren för alla som inte uppfyllde kraven råkar vara jag..... Hur som, tenderar att välja den dagar då det skaver lite. En talisman kanske.



Klädd för en söndagsmiddag at my house

Vi bjöd på söndagsmiddag hemma hos oss igår, gästades av min kära rara fina mor och far...som kom för att lämna av två/tre barnvaktade barn. Kände mig husmoderlig och kockade ihop ett storkok med frikadeller i tomatsås, Frikadeller med ricotta och kapris i, plus lite citroncest. Inte så tråkigt - belive you me! Till efterrätt smakade vi i oss de sista bitarna av min mormors saffrans och apelsinkaka - alltså den är god så det gör ont.
Jag ville vara både mysklädd och midagsklädd så det blev så här. Min nya vinröda klänning fr COS över slitna korta jeans och klackar fr H&M, lite rouge och pärlor i öronen så var jag hemma.

jaha, precis vad jag inte behövde....

nu rear Hope också. Jä###r!


Pics - Hope

söndag 18 januari 2015

enkel party-stass

Som sagt, en kväll utan barn och med middag på lokal och sedan fest hemma hos vänner. Det är inte ofta men när det händer är det ju så himla trevligt. Vi käkade en ganska snabb middag på Matbaren-Härnösand och jag kände mig alldeles fnissig och glad av att få en date på på tu man hand med Maken. Ett gals bubbel ihop med en tartar med rökt majonäs, kapris och en äggulekräm - sweet lord!
Väldigt okomplicerad partyklädsel, ankelkorta svarta  byxor fr Only, tischa i lin fr COS och min nya stora kavaj fr H&M, klackar fr samma ställe och mina underbaringar fr Lily&Rose i öronen.

hade barnvakt och blingbling i öronen

Igår var en mycket härlig kväll. Barnvakt, mat på lokal, fest hos vänner och klackskor. Förutom mina ljuvliga örhängen fr Lily and Rose och min nya rosa kavaj var jag ganska nedtonad, hel stass kommer snart.

fredag 16 januari 2015

Dagens - en COS


Dålig bild av en ny fin klänningsgrej fr COS som jag firade fina fredag i, syns här. Hittade den på rean efter jul och den kom häromdagen. Precis hur skön som helst, jag verkar ha ett omättligt behöv av varma kläder just nu, har precis noll ork för att gå omkring och frysa.Hektisk fredagskväll här hemma, extra gullunge med hem från skolan och nu sussar det tre fina små damer på golvet i lekrummet...under bordet av någon anledning. Maken har även han ankommit hemmet, tacksam för det, den här familjeekvationen går ihop bättre med minst två vuxna inblandade...optimalt är iof tre el fyra men man ska inte vara knusslig. Imorgon är en annan dag, det ska åkas slalom, firas femåringar, lämnas bort barn för vaktning till höger och vänster, förhoppningsvis intas middag på lokal och sedan vankas det fest - det ni! Men nu - sömn. Nighty night!

FREDAG - oh the joy people



torsdag 15 januari 2015

!


Jo precis, jag gick ut på lunchen igår och köpte mig en annan nyans. En skir och ganska kalla rosa som matchar precis hur fint som helst med jeanssljortan och det blå halsbandet. Totti fr HM.
Kavajen är tunn, slapp, stor och lite insydd bak så att den får en rundad form - I love it! Kan bli sommarens bästa plagg. Kommer ni ihåg kavajen som carrie har i SATC 2....en brun...typ, stor, som liksom slänger omkring runt henne och som hon har på lite olika sätt...bla över sin outfit när hon ful-dejtar Aidan...minns ni? Så känns den här kavajen...haha, knäppt I know. Men jag längtar efter att få missmatcha den till en slapp sommarklänning el mer party-aktig outfit. Kanske på ett bröllop över en riktig blåsa....kan ngn gifta sig pelase ;-)

Kul-snygg

Rolig liten handske fr Zara, på Garance Dores hand. Hade varit kul sedan när det våras, inte nu i -17.

Andra nyanser idag!

Vinterpastell ftw. Utförligare ikväll.



onsdag 14 januari 2015

om om fanns ;-)

Detta kan vara en av de coolaste gala-outfits jag sett...ever. Emma Watson på förra årest Golden Globe-gala. Om jag fortfarande hade ett jobb där jag stod på ett podium och invigde konstutställningar varannan månad skulle jag lätt sporta ngt sånt - så in i bänken kaxigt och snyggt. Vi är bjudna på fest på lördag och detta inspirerar mig...men det blir nog liiite over the top.
En mer nedtonad variant fr Zara, snyggt det också, med en tunika som är strikt och slitsad högt på sidorna, älskar matchningen med jeans, skulle kunna vara en kontorsoutfit.

problem till för att lösas....så kan det väl inte vara ändå

Men vilken galen dag, tänk att problem känns så olösliga innan man löst dem och efteråt fattar man inte varför det tog en sådan tid att komma på lösningen. Så var det idag, var tvungen att pausa med lunchpromenad på stan....för att jaga nya nyanser ;-) Sedan gick dagen i ett flygande fläng och när krånglet var löst väntade Maken och vänner med indisk mat hemmavid och sedan fika med svärmor och svär-moster och makens rara mormor som hälsar på i stan. Fullt hus ikväll alltså, precis som vi gillar det.
Jag älskar som redan skrivet mina ryska sjalar och ihop med tex en randig tisha tycker jag att det blir ett bra uttryck. Sjalen är köpt på markand i St Petersburg, tishan på COS, jeansen på Lindex och stövlarna på Myrornas.

Två av mina bästa

Pärlor å mönster fr Ryssland.

Längtan efter andra nyanser

Samma sak varje år när ljuset börjar komma lite åter. Allt det mörka i garderoben känns noppigt och....vadå....gjort. So last season liksom. Än ska det vara vinter länge än här uppe och det gör mig inget men jag behöver rumstrera om lite i garderobenmin tror jag allt. Lite mer frostiga pasteller och ljus.
Pic 1-2 HM, 3 Lulu Frost hos Net a Porter





måndag 12 januari 2015

klänning - alltid något

Måndag och här i vårt hörn av världen öser snön ner, jag älskar det, när det är vinter ska det vara vinter. Dock....det är min första vinter som bilförare så det är en smula läskigt faktiskt. Men jag kämpar på, kör irriterande sakta och försiktigt. Försöker ta mig ur en inspirationslös period klädmässigt...eller egentligen inte inspirationslös men när det endera vräker ner yrsnö el snöblandat regn går det liksom inte att följa inspirationen....då vill man bara ha höghalsade varma lager ;-) Hur som, nya tag, kom igen nu och all det där. Då drar man en klänning ur garderoben, tar underställsbralla under tightsen, tight linne under klänningen och varmaste klackskorna ( de är varma även om de tävlar med "riktiga" vinterskor). Nu ska iaf jag sova...ska försöka sova bort ett halsont som ligger och pyr ihop med ett begynnande munsår.....mitt ilandsproblem, HATAR munsår.
Klänningen är en gammal favorit fr COS och skorna fr Whyred har värmt fossingarna många vintrar nu, pälsfodrade med rågummisula är en svårslagen kombo.

fredag 9 januari 2015

I fjällen.


Summering;
Fyra vuxna och tre kids i en nybyggd superfin lägenhet vid Skalets torg i Vemdalen. Nästan en mil längdskidor för mig!!!, otaliga åk i pulkabacken ihop med främst Kiddo, många språngmarscher ner för barnbacken med ovan nämnda Kiddo, två glas vin på lokal med Maken (utan barn!), bastu, snö, massor med prat, frågesport  för barn, sträckläsa urläskig och underbar Stalker, svära lite över att jag glömde handväska med plånbok, underställ och trosor hemma....alltså hallå!?, njuta av att ha så himla bra varma kläder nu, kittad av Maken under en lång tid ;-), en pälsmössa och helt ok med sömn. Bra helg! Tack.

onsdag 7 januari 2015

tisdag 6 januari 2015

måndag 5 januari 2015

2014


En årssammanfattning, knyckt från Underbara Clara med div ytliga tillägg.
Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? Tog  körkort - freaking amazing att det gick på bara tre veckor, jag som i princip aldrig kört bil innan. Åkte skidor i italienska Alperna, jag är en motvillig nedförsåkare som tycker att fart är obehagligt men i Alperna var det helt ok nästan hela tiden. Bäst för mig var ändå tiden vid sidan om skidorna. Pauserna på Chalet Etoile tex ;-)
Genomdrev du någon stor förändring? Att bli bilburen var nog den största förändringen. 
Jag hade några målbilder för att klara av att ta körkortet på tre veckor och i den här stassen nådde jag en av dem, skriver om det här.


Årets klädfavorit? När jag kollar igenom årets bilder så ser jag mina tunna trench fr H&M på många av bilderna, den har varit och kommer fortsätta vara en favo.





Blusen nedan, fr COS, har varit en riktig favorit också som jag använt flitigt.
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja flera, älsk på det. 
Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? Det återstår att se.
Dog någon som stod dig nära? Ja tyvärr, det är fortfarande ofattbart att han är borta. Ofattbart.
Vilka länder besökte du? Italien och Turkiet - två mkt bra resor.
Passade på att sporta min alldeles egna version av italiensk-skidortsstil, man får ju passa på ;-)

 I Turkiet var det lite mer kaftan och stora smycken, passade på där också.

Bästa köpet? Min intensivkurs till körkortet by far...den här tröjan var ett bra köp också, mkt välanvänd!
Fr Åhlens.


Gjorde någonting dig riktigt glad? Att jag tog körkort, alltid mina barn
Saknar du något under år 2014 som du vill ha år 2015? Friskare barn, please låt vab-hysterin vara över
Vad önskar du att du gjort mer?  Tränat, läst böcker, sovit, badat badkar med Maken träffat de bästa vännerna...eller våren var helt ok på många plan...hösten har tagit mer på krafterna. Jag kom igång och yogade bra under en period...och tränade lite med Paolo dock!
Vad önskar du att du gjort mindre? Stannat uppe
Favoritprogram på TV? Historieätarna, Friday Night Dinner, SVTs Nobel-satsning
Bästa boken du läste i år? Har inte läst mycket i år, tyvärr men Keplers Sandmannen fick mig att gå i spinn. JO! Just det! Jag läste ju Siri av Lena Einhorn....så. himla. bra. Punkt! Om Siri von Essens liv. Läs den!
Största musikaliska upptäckten? Anders Wendin (Moneybrother) på svenska, Weeping Willows julskiva, Markus Krunegårds senaste gick varm i sommarhuset
Vad var din största framgång på jobbet 2014? Att jag kom tillbaka....haha, med all min vab blev jag inte employee of the year tro jag. Men det var väldigt roligt att börja arbeta igen OCH så fick jag chansen att vara lite mer business än hemma också ;-)



Största framgång på det privata planet? Att vi håller ihop med våra tre barn och två jobb och allt som ska rymmas där emellan. 
Vardagsstilen då? Pretty much the same tror jag...har nog ganska mycket hittat hem stilmässigt (trots tillfälliga mer schizofrena inslag). 
Bekvämt, slappt, siktar mot cool, gärna ngn tvist, lager, vuxet, intressant.



Största misstaget? .....är nog det där med sömnen.
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Högre toppar och djupare dalar tror jag.
Vad spenderade du mest pengar på? Huset, alltid
Något du önskade dig och inte fick? Ja.
Vad gjorde du på din födelsedag 2014? Firade med storfamiljen på kvällen, av finaste vännerna med lunch på lokal dagen efter
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Kanske det, men om om fanns klådde katta björn.
Vad fick dig att må bra? Make, barn, familjen, vänner. Festerna vi ordnade, resan till Alperna, semestern till västkusten i somras och till Turkiet före det.
Vem saknade du? De som inte är här.
De bästa nya människorna du träffade? Flera nya roliga, gamla och nya i stan - älsk på nya bekantskaper!
Mest stolt över? Körkortet (vid sidan om barn och Make såklaaart)
Högsta önskan just nu? Friska barn 2015
Festkläder som känts bra iår?
Bröllop i Sthlm förra året, på Stallmästaregården. Käänner mig alltid fin i min numera välanvända plisserade klänning fr COS och Pradaskor.
Kändes kul att ha väst på julfesten...jag har en inspirationsbild av Helena Bergström från den första Änglagårdfilmen sparad i huvudet och den plockade jag fram såhär.
Både nyårsstassen ovan och julaftonens kläder nedan kändes i all enkelhet fina och väldigt mycket som jag.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Sova mer? Träna mer? Dricka bubbel med väl valda vänner mer!