onsdag 29 augusti 2012

Mallorcatips

En av er som hälsar på mig här i bloggen bad mig att komma med Mallis-tips för att de, precis som vi gjorde, har hyrt ett hus på ön med vänner.
Tre saker kom jag direkt på att jag ville tipsa om. Först ut konstnärsbyn i bergen, Deia och det fantastiska hotellet La Residencia som ligger där. Byn är full med små gallerier och små affärer. Mycket krimskrams, både högt och lågt. Vi kom därifrån med både små skatter till tjejerna och ett litet konstverk till oss. La Residencia är ett riktigt lyxigt men ändå charmigt hotell i Deia och en av restaurangerna i hotellet (de har två) var anledningen att vi sökte oss upp till byn. Ljuvligt är det bästa ordet för att beskriva vår stund där i skuggan av ett gigantiskt träd, bord med vita dukar och mat som uppfyllde alla krav för att vara en perfekt lunch. Isad gazpacho med mineralvatten, tomatsallad out of this world, nybakat bröd, perfekta oliver och spanska charkuterier.....ni fattar. Inga konstigheter men riktigt hög kvalité.
Tips två, stranden Cala Murta. En strand som är ett litet äventyr att ta sig till. Den hör inte till ngn by el ngt hotell, ligger i slutet av en vandringsstig genom ett stort naturområde. Stranden finns på kartan, parkerar gör man på typ toppen av ett berg och sedan vandrar man genom skogen hela vägen ner till kusten. Vi hade paraplyvagn till Kiddo, det var skumpigt men gick ändå. Stranden är en stenstrand, vattnet sagoturkost och vi behövde inte trängas med många alls. Hit måste man ha med sig matsäck för här finns inga servicefunktioner alls. Det finns heller ingen direkt möjlighet till skugga så är kidsen med kanske man behöver ett parasoll också.
Tredje tipset är staden Palma. Vi hann bara med en knapp halv dag där men jag föll direkt. Dit vill jag tillbaka. Jag vill strosa på många fler gator och gränder där, äta på fler restauranger och hänga på café. Mysigt, mysigt och på sina håll pampigt. Katedralen var mäktig men på tok för varm men jag är ju ett Jönssonligan-fan ;-) så den var ett måste.

2 kommentarer:

Librarybeth sa...

Åh, vilka fina restips! Man tackar!

liten sa...

Älska Mallorca!