torsdag 31 maj 2012

men oj så trött jag är, nu tar jag helg

En dag som krävde kavaj, vissa dagar gör det. Min kommer fr Whyred och är en garderobsräddare, långskjortan kommer fr Only och jeansen fr Lindex. Skor fr Vagabond.
Imorgon drar vi till Öland för att fira bröllop, det blir nog lite si och så med uppkoppling i stugbyn...fast man vet ju aldrig.

onsdag 30 maj 2012

hänga i mammas kjol

Jag har längtat efter att ha min grå långkjol fr H&M till vita sneakers och igår ihandlades sprillans nya sneakers, pinsamt vita ;-) Så idag fick jag ha kombon jag längtade efter. Kiddo sportade en mer färgglad stass.
 Blusen är också fr H&M och tröjan fr Monki.
För övrigt var dagens bästa en god lunch på Hilmas med en bästis. Förvånande är att vi aldrig hinner prata färdigt ;-)

Paula Hagerskans

Jag inhandlade en ny ring när jag var i Göteborg förra helgen, på Pusterviks designmarknad. Jag har letat länge eter en ny ring som är lite mer lekfull och mindre traditionell att kombinera med de jag redan har. Designern är den mycket begåvade Paula Hagerskans och hon skapar de allra mest underbara ting, ofta inspirerade av naturens egna former. Min ring är en gren med knoppar och den liksom lindar sig runt fingret och lägger sig över fingret bredvid....ska visa bild när jag får till en bra.
Kolla in hennes websida och shop vetja! Jag är seriös spekulant på hennes grenörhänge som liksom klättrar uppför örat. Oerhört snyggt!

tajt

 Igår, i min skinnjacka som jag fått låna på obestämd tid av en bästis i huvudstaden....kusinen på landet liksom ;-) Matchat med mina vida brallor fr Monki och grå skor fr Whyred. I min trädgård som prunkar mer och mer för varje dag.
 Sitter som en smäck, skinnjackan fr H&M

tisdag 29 maj 2012

en lördagskväll på lokal

I lördags, efter bubbelhäng på bästisens balkong piffade vi oss lite lagom och drog ner på stan för en sen middag på Puta Madre, stans bästa mexikanska häng.
Jag fick äntligen inviga sidenbrallorna fr Marni at H&M, till det hade jag en gammal och sällan använd blus fr FilippaK som är öppen i ryggen, så den pimpade jag med en spetstopp, väska i metall fr Jennie Wierdo och pumps fr H&M.
Göteborg var höljt i sagoskimrande skymningsljus och vi kunde låtsas att alla kvällar hädanefter skulle kännas precis som denna. På Puta Madre var det rött, gött och varmt, super-rar personal klädda i 20-tal och en ägare som minglade runt mellan borden i hatt. Hur fint som helst.

Tequila fanns att välja på, i parti och minut men vi hoppade den helt och hållet.....jag är inte dum på det sättet ;-)....fortfarande.
 Iscensatt måltid - best of the best.
Bubbel i bästa sortens glas. Fin kväll som vi avslutade på Magnus och Magnus innergård, trevligt häng snobbig bartender....fast han önskade oss en trevlig kväll mitt i snobberiet, haha.

måndag 28 maj 2012

att strosa

Lördagen i Göteborg var lika varm som underbar. Vi skyndade oss inte ett spår, sov tills vi vaknade, åt frukost länge och fnisset, alltid detta fantastiska fniss som vi bär med oss sedan barndomen. Vi styrde kosan mot Järntorget och designmarknaden på Pustervik,  riktigt bra utbud, väldigt till och med. Jag shoppade en bastard (nedan) och en silverring, båda så fina att de får egen plats i separata inlägg.
 Hej hej alla bastarderna.
Sedan strosade vi genom Haga, vi lunchade på Café Kringlan och tittade in i en och en annan antikaffär. De ligger tätt i Haga, vissa bättre än andra, tex Fåfängan Antik - det är ett slags himmelrike på jorden.
Slutligen landade vi på Artilleriet, den bästa inredningsbutiken by far, allt är fint och inspirerande. Efter inredning kaffepausade vi på bageriet intill och när energin gått upp lite tog vi oss sakta hemåt för vila, balkonghäng och lite bubbel.

Jag strosade i mina urgamla bermudas fr H&M, blus fr samma ställe och sandaler fr DinSko....plus att jag bar runt på min kavaj fr Acne hela dagen.....vilken tur ;-)

söndag 27 maj 2012

På morsdag!

Grattis kära mamma! KRAM!

lördag 26 maj 2012

status

 Vi har det toppen! Hoppas ni har det fint.

Torsdag - ett dygn inte precis som alla andra

Dagens första möte bjöd på überlyxig frukost, ekologisk och närodlad och väldigt god. I trapphuset kunde man ta sig mellan våningarna på roligare sätt än trapporna. Farligt kul i klackar...
 Dagens andra möte och trappuppgång bjöd på vacker design och vackert fönster.
 Sedan hamnade jag här.....
 .....och fick luncha med den här utsikten! Sedan åkte jag racerbil med en konstnär som hade bråttom och det hade jag också, hem å byta kläder och väska för att sätta mig på ett tåg mot Göteborg. Det beryktade sitttåget, via Ånge, 14 timmars resa genom natten.
Försommarnatten i Norrland var rasande vacker och helt plötsligt var det helt ok att spendera natten på tåg...framemot 03:30-tiden gick den känslan över lite...;-)
 Men så var jag framme i Göteborg och allt kändes så hemtamt och bekant och jag lunchade på Avenyn. Solen gassade, regnbågsflaggorna vajade och de trötta timmarna på tåget var mycket lätta att lägga bakom sig.
Det är bitterljuvt att komma hem till gamla jobbet, jag älskar bitterljuvt. Underbart att känna hur mycket man älskat en plats, ett jobb och människorna där, fin grej att ha med sig i livet. Utanför mitt gamla kontor blommade kastanjen igen och allt kändes så bekant men obönhörligen över.

fredag 25 maj 2012

på plats

Ett intensivt dygn.....eller två nästan. Jag kom efter en lång resa fram till Gbg vid lunch idag. Nu näckt men lycklig efter häng på gamla arbetsplatsen, lunch på stan, sedan tapas-middag med älskade tjejerna och nu te och prat de luxe.

När jag hoppat av tåget gled jag i min kjol fr Lindex och blus fr H&M plus mina gamla sneakers fr Le coq sprotif som bästisen låtit stå i skohyllan på jobbet. Fint!

onsdag 23 maj 2012

inspiration

Jag åker till Gbg i helgen, imorgonkväll faktiskt. Skulle packa nu ikväll och fick tillt i skallen, hur packar man för värme....har glömt...benen är bleka....fötterna ofilade.....ehh, rakhyvel ngn? Sofies blus och bh ovan, det vill jag strosa runt i behaglig värme i. Duktigt snyggt!

häromsistens

 Sa jag föresten hur underbart det var att återse sommarhuset? Det var det iaf, vi ville inte åka hem till stan igen. Så otroligt befriande att skrota runt i stövlar ett par timmar....till skillnad från målarbrallorna jag levt i x antal månader. Skrota, elda skräp, beskära buskar, äta med familjen - bra skrot!
En liten fördel med den kalla våren är iaf att vår blommorna blommar länge, oftast brukar det bara susa till så är allt utblommat.

tisdag 22 maj 2012

barfota i skorna



För att ha börjat så erbarmeligt dåligt med nyheten om Skyways konkurs - jag har/hade biljetter som skulle ta mig ner till Göteborg och årets bästisträff....nu har jag nya biljetter på tåg som kostade mig nya dyra pengar och som kommer ge mig en ökad restid på en sisådär 18 timmar - jahaja. Det kändes lite tungt där ett tag men sedan kände jag hur glad jag var över att ändå få åka till vännerna och när jag sedan fick reda på att jag förmodligen blir ersatt för flygbiljetterna via min bank så är det bara den ökade restiden som skaver lite....men hen är väl norrlänning och har åkt långt förr. - så blev ju dagen helt ok tillslut.
Min kavaj och chinos är fr H&M, tishan fr lager157, halsbandet är ett strippat fr Indiska som nu känns mer Kleopatra, i öronen Erica Weiner och på fötterna Whyed.

my cup of tea

Efter jobbet mötte jag upp resten av familjen och svärisarna för pizza innan Kiddets dansuppvisning. Å den fina lilla ungen, bland de minsta, stor ändå. Den där kärleken som liksom blir för stor för modershjärtat ibland, fin så jag får ont. Och lillasyster-yster då, som står i farfars knä i publikens mörker och härmar dansarnas rörelser med bravur, socker-tösabiten. Flickorna fina mina. Efter föreställningen bjöd vi på te i vårt nyinvigda bibliotek, trevligt så det förslår.

på listan

Länge länge har jag suktat efter de perfekta skinnstövlarna, The Blonde salads är bra rackarns nära. Lite ruffa, ska kännas nästan klumpiga och vara lite stora i skaftet.

Pic; Chiara

jordgubben min

Jag har knåpat ihop en jordgubbsdräkt till Kiddet, hon har dansavslutning ikväll. Jordgubbe! Hur fin kommer hon inte att vara....ok, jo, ja, jag kommer att böla....igen.

måndag 21 maj 2012

i salen

  Pudriga färger idag. Klänning och kort ulltröja fr Monki, skor fr Whyred.

Bibliotek

Det är inte helt klart, inrett klart alltså, det ska få ta länge...kanske ett sådnat rum som inte blir klart. Men fint är det, precis som vi planerade och det känns väldigt roligt. Kakelugnen gör sig verkligen med de maffiga yapeterna som inramning, tycker ni inte? Här kan man se tapeten i närbild.
 Vår howard-liggfåtölj ska faktiskt bytas ut mot två skavda skinnfåtöljer när vi hittar de perfekta, tills dess duger lång-howard mycket bra.
 Att leva ut stilleben-fantasierna på!
Mycket plats i hyllorna ännu.

söndag 20 maj 2012

ROUGE

Det var en riktigt toppenkväll igår, matstafett i vår stad och alla var på tårna. Vi serverade varmrätt, asiatisk biffsallad fast med lamfilét, Maken har experimenterat fram den ultimata dressingen som liksom gör hela rätten. När man ränt runt i stan och ätit sina tre rätter så sammanstrålar alla i gemensam storfest, 600 glada! Jag drack bubbel, kramade vänner och gamla bekanta och skakade hand och lärde känna nya.
Blomster och inredningsbutikerna har bra dagar innan matstafetten ska gå av stapeln, säkert färgbutiker och möbelförsäljare också ;-).....och frisörer.....och klädbutikerna. Som en lill-jul typ. Vi slet som djur för att få biblioteket klart tex...huset har faktiskt aldrig sett så bra ut som just igår.
 Det blev som sagt ganska enkel stass men i en iögonfallande kulör. En ny 69 kronors tisha fr H&M till mina röda Cheap Mondayjeans, krage fr COS och skinnpumps fr H&M. Kavajen är fr Whyred och den lilla väskan är fr Caia of Sweden.