måndag 28 juli 2014

livet lately


Vilken bilsemester vi har haft! 10 dagar i vårt väggskepp, umgänge med uteslutande finingar runt om i landet OCH värmen människor, den underbara värmen.
Vi började i Dalarna, vid vackra Siljans strand med fine bror min och hans familj. Semestern kunde inte startat bättre el roligare. En höjdarkväll var när bror tog fram en familje-klenod, vår barndoms ihopfällbara grill från orginalkartongen och kirrade middag.
Sedan vidare mot vår gamla hemstad Götelaborg, där dejtade vi olika underbara varje kväll, njöt av vännernas fantatstiska hus som vi fått låna och badade runt på olika stränder.
Sedan vidare mot nästa destination, en ljuvlig liten by nära Fiskebäckskil, några av de bästa dagarna ever tror jag allt. Krabbfiske, klassisk sjöbodsfest på klassisk mark, laguner med vit sand, strandfyndsjakter, porlande champagne mer än en gång, underbara människor som strålade samman och inte sett varandra på så länge, vackra hus, vackra själar, badande barn som överkonsumerade glass med sina föräldrars samtycke och god god mat.
Husen här alltså.
Ute på havet mer än en gång och jag ska inte ens försöka beskriva det....föruotm att vissa dagar var det den enda lösningen för att vi inte skulle bli galna av hettan.
Alla gillade vi båten, havet och farten.
En riktig njutarlunch var sannerligen på sin plats när man fördriver tid med dessa njutare. Vi åt vår på Brygghuset och det var en ljuvlig upplevelse rakt igenom (som grädde på moset sov de två minsta så snällt och beställt i sina vagnar under hela lunchen).
Jag sa ju det, husen här.
Alla strandfynden.
Som sagt, en rakt igenom fantastisk roadtrip.

Inga kommentarer: