måndag 28 januari 2013

Tips Puerto de Mogan

Nyss hemkommen från vårt korta helgäventyr fortsätter jag att minnas tillbaka, frossade just i julsemesterns bilder från Puerto Mogan och här kommer fem tips från mig. Fyra gäller mat ;-) och ett "att göra".
Först ut; TAPAS - eller många varianter av ost;
Restaurante Guantanamo, ligger i byn Tauro. Vi hade bokat bord, ett måste om ni är fler än 4 tror jag. Vi tog oss lätt dit med taxi, ca 10 min fr Puerto Mogan. Här firade vi Svärföräldrarnas bemärkelsedag på ett alldeles ypperligt vis. Ohemult mycket mat, vi beställde endast tapas-rätter, stoj, mycket folk och glad personal. Kyparen gav oss den bästa komplimangen en ängslig svensk turiskt kan få "ni är som en spansk la grande familia". Äsch, det säger du säkert till alla turister sa vi rodnande men tittade ändå menande och nöjt på varandra ;-)
KÖTT och sagolikt grillat bröd;
På den något undangömda restaurangen Zona Verde i Puerto Mogan fick vi resans två bästa middagar....jo vi gick tillbaka två gånger. Här är det svårt att få bord om man inte bokar i förväg. Vi hittade hit för att Svärfar hade scoutat restaurangen redan hemma i Sverige. Vi såg många hoppfulla komma bara för att bli ivägskickade med snopen min. Restaurangen ligger på en bakgård en bit ovanför Puerto Mogans stadskärna, längs den långa hotellesplanaden. På framsidan ser det ut att bara finnas skrot bakom huset men när man rundar knuten så visar det sig finnas en liten undangömd grönskande gård, omgiven av kulörta lampor, typ 10 bord av varierande storlek och en stor vedeldad grill där maten tillagas direkt.
Kocken in action vid elden! Inga menyer delas ut, vill man kolla priser innan beställning finns en griffeltavla inne i baren som finns i huset. Ca 6 olika kötträtter plus ngn fisk el skaldjur fanns att välja på. Alla rätter med samma tillbehör plus grillat bröd och röror som fick smaklökarna att hoppa runt av glädje. Köttet? - några av de bästa köttbitarna jag ätit, så in i bänken bra. Enligt mitt sällskap, de icke-gravida, var vinet också mycket bra, vid båda besöken. Vi beställde även in ett par uppsättningar av kvällens tre deserter, oh the joy! Zona Verde gav oss verkligen en helhetsupplevelse där både atmosfär och mat levererade på högsta nivå. Här finns otaliga recensioner av restaurangen, just nu ligger den på 4e plats av Gran Canarias restauranger.
 Nota på brun papperspåse.....allt bidrog till atmosfären...utan att kännas iscensatt. OCH om det var det - hatten av.
LYX å snajd;
Amadores Beach Club. Under en dagsutflykt som började med båt från Puerto Mogan till Puerto Rico hamnade vi den här lyxiga strandklubben för lunch. Det var Svärmor som släpade hit oss efter ett minnesvärt besök ett år tidigare. Det var precis vad vi behövde, rar personal, skugga, snygg miljö, kallt bubbel (för de som fick), god mat och stora ytor och soffor att bre ut sig på.
PUERTO MOGAN - när du vill vara lite rivierasnygg eller titta på andra som vill;
Om man är ute efter lite skön "fin-gå i hamnen känsla", lite "äkta" Puerto Mogan-feeling så är ett besök på Patio Canario i Puerto Mogans hamn att rekommendera. Jag åt klassiker, gazpacho, vitlöksbröd, tomatsallad å sånt, perfekt i all enkelhet. Några andra åt paellan, den imponerade inte så värst om jag mins rätt...fast kanske hade de ätit för många rätter innan ;-) Jag tyckte att det var ett perfekt ställe att vara lite rivierasnygg på ;-) Kanske är det ännu bättre att luncha på, då ser utsikten ut som ovan.

GÖRA - wild life;
Utan att ha några förväntningar alls så hade vi bestämt oss för ett besök på Palmitos Park på den dagen som var Svärföräldrarnas dag. Palmitos är en djurpark som har specialiserat sig på all sköns fåglar och ärligt talat så tänkte jag nog lite att "hur kul kan det bli". Hur kul och spännande som helst visade det sig. Parken ligger uppe i bergen ovanför Maspalomas och gav oss den ena överraskningen efter den andra.  De hade verkligen ansträngt sig så att man som besökare kunde komma nära djuren, det var faktiskt speciellt häftigt när det gällde fåglarna. Det är ju väldigt sällan som man får komma nära fåglar. Det var flera små parker uppbyggda inne i gigantiska burar där man gick tillsammans med fåglarna och andra där man kom nära på annat sätt...som med pelikanerna nedan.
Fåglar var i fokus men det fanns såklart allt möjligt, surikater, delfiner (märklig känsla att åka upp i bergen och hitta ett gigantiskt delfinarium), reptiler, minikängrus, apor mm. Alla djuren var så alerta och synliga och det kändes som om de showade lite för oss.....inte på ett uppvisningssätt utan mer att de var glada djur som hade det bra. Förutom att det var så intressanta djur så var parkens omgivningar verkligt fina och utsikten slående eftersom den ligger så högt upp i bergen. Åk till Palmitos med kidsen, stora som små....eller med andra vuxna om ni är sugna på lite wild life. Vi hade en toppendag där!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Vad härligt det ser ut och tack för tipsen. Jag och sambon reser till Puertos Rico om ca en vecka. Kanske att vi drar nytta av något av matställena. De verkar mycket bra!
Mvh Maria M