tisdag 17 september 2013

lyxen i mellanrummen

Stunder mellan alla måsten, alla tider att passa och aktiviteter att förhålla sig till, i den vanliga vardagen med två arbetande vuxna och alla barnen är de kanske inte så många - mellanrummen. De existerar väl heller inte i överflöd som föräldraledig trebarnsmor men nu och då ramlar de över mig. Lite stressande först....eehhh vadå....inte skynda mig till ngt eller mata/torka ngn, inte hämta eller lämna, inte packa eller laga ngt. Som nu, en alldeles stilla stund då jag hamnade framför Riksmötets öppnade på SVT, jag har en kopp kaffe, ett inredningsmagasin och ca 15 minuter tills jag ska gå iväg och hämta Kiddo på dagis. Underförstått här är att Kisen sover. Riksmötets öppnande - Viktoria är chic, Kungen höll ett bra tal, Mando Diao sjunger vemodigt sina Fröding-tolkningar och jag upptäcker att jag stannar i stunden.

5 kommentarer:

Librarybeth sa...

Alla sådana som "luckor" som jag kallar dem.. är så värdefulla. Jag fick en sådan upplevelse förra veckan mellan jobbet och på väg till f-möte. Hann jag sitta ned och äta mellis och tänka tyst för mig själv.

liten sa...

Då vet du!

YF sa...

Leve mellanrummen!

liten sa...

YF - de leve!

Jessica E sa...

Luckorna är nödvändiga och underbara! Bara att få släppa alla kontroll hela tiden och helt slappna av med hjärnan :-D

Jag som är en bokslukerska av rang, har efter förlossningen för tre månader sedan inte tagit i en bok (blir alltid så upphajpad direkt efter att ha fått bebis och kan inte koppla av riktigt för att sjunka in i en bok..)men nu kommer jag ut ur bebisbubblan och är sugen på att känna doften av bok :-)