onsdag 2 oktober 2013

bless this house

Höst, det betyder nytt pynt runt om i huset, andra färgskalor på kuddar, blommor och alla mina knick-knacks*. Bordet i biblioteket kan pyntas både i och på, älskar att jag har ett ställe att lägga fram mina kära böcker, böcker är ett sådant fint pynt...både i trave, hylla eller som här, utlagda. Just nu pyntar jag på bordet med ett gammalt schackbräde i metall och div annat lull. Fågeln köpte jag och Maken på Louvren när vi var i Paris på bröllopsresa, i min loppisfyndade mässingskruka står en liten cyklamen, min senaste blomfavorit. De ser ju ut som små orkidéer men kostar knappt något. Bredvid brädet ligger Estrid Ericsons karottunderlägg som jag köpte på Svenskt Tenn i lördags. En present till mig själv som jag önskat mig länge. Estrid designade den från början som en dekoration att hänga på ytterdörren, för att skydda huset mot ont. Jag blir faktiskt lite sugen på att hänga upp den...kanske inte på utsidan, men bredvid dörren i entrén. Fast kanske får jag köpa en till då för jag älskar att ha en på bordet också. Viken härlig känsla det är att unna sig något som man har suktat efter länge och till slut ger sig tillåtelse att köpa. En mycket mer bestående glädje än impulsköp ger....det kanske snarare är rus när jag tänker efter ;-)
 *Knick-knacks small worthless objects, especially household ornaments.
källa - Oxford Dictionaries

3 kommentarer:

Jenny sa...

Åh, vad fint! Gillar också cyklamen men som kidsen säger -Mamma, du måste ta ansvar! De är faktiskt levande.
Tycker cyklamen är toksvåra.

liten sa...

Jenny - trixet är väl att aldrig låta dem torka men heller inte vattna för mycket....men det är ju billigare än snittblommor och står längre även om de dör efter ett tag ;-)

Jessica E sa...

Håller helt med dig i tillfredställelsen att unna sig något man trånat länge efter!! Själv går jag och suger på en smålandskasse....Ska det var i tyget Manhattan eller de älskade Elefanterna....Hmm...