måndag 21 oktober 2013

DIY - lampa

För ett tag sedan drog jag igång några pysselprojekt, hösten kickar igång kreativiteten tycker jag (när man väl vant sig vardagschocken ;-). Ett av mina projekt var den här lampan. Jag har varit sugen på en lampa med maffig for men inte hittat någon passande (har letat på loppisar). Till slut köpte jag helt sonika en riktigt ful (men ganska maffig) furulampa hos min bästa loppis som jag typ bor granne med. Jag fick klura ett tag innan jag kom fram till hur den skulle se ut, att kulorna skulle bli kopparfärgade visste jag direkt men det tog ett tag innan jag landade i vitt. Men nu är den alltså klar och jag är så nöjd.
Gamla furulampor (el ljusstakar för den delen) kostar ju knappt något alls begangnat. Jag har spraymålat både det vita och det kopparfärgade. köpte sprayfärg på Panduro.
Det var lite pilligt att maska av kulorna, fick bättra på med vit färg på ett par ställen där kopparfärgen läckt in under tejpen. Efter att alla lager var där de skulle sprayade jag hela lampfoten med lack för att binda ihop färgerna och få en snygg finish. Skärmen köpte jag på Åhlens.
Riktigt fint blänk på kopparn tack vare lacken.

2 kommentarer:

Librarybeth sa...

Tänk att en sådan furulampa kan bli så fin!! Mycket läcker!!!

memilla sa...

Jättefint blev det. Kul att vara kreativ och så blir det väldigt mycket billigare :)