onsdag 27 november 2013

I'm the hostess

Så, typ 150 köttbullar senare. Jag förbereder ju för storkalas och idag knäckte jag vad vi ska ha som tilltugg till välkomstskålen. (Ja, jo - lite galen är jag men det gäller ju att ha roligt när man kan å då kanske det innebär att steka väldigt många köttbullar ;-) Chips sa någon, hmprf...jag fnyser åt chips....vi ska nibbla på tilltugg och hör sedan. (Jag fnyser inte alltid åt chips...sällan faktiskt, denna gång bara.) Förutom att steka köttbullar har jag handlat hyacinter med min rara mamma som hälsat på, stöttat min rare far som försökt laga ett mystiskt elfel på vår utomhusbelysning samt utfodrat, älskat och nattat mina tre ungar.
Mina difusa kläder är en mörkt blå tröja fr COS, klänning fr Monki, de marinblå strumpbyxorna är fr Lindex (tips, ullblandning och väldigt sköna och varma, fr deras Holly&Whyte linje), boots fr Musling

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Jag kommenterar sällan men tycker om att läsa din blogg!
Tänkte bara ge ett tips på ett enkelt men väldigt gott tilltugg, passar perfekt när man är många.

Den kallas för "bomben" :-)
1 pkt philadelphiaost
1 creme frache
rödlök
röd stenbitsrom.

-Du blandar philadelphiaosten med så mkt creme frache så det blir en lagom konsistens, ej för lös.
-Finhackar rödlök och blandar i, brukar vara lagom med en hel liten rödlök.
-Klä en skål i fin form med gladpack, häll i röran och platta till och ställ in i kylen några timmar (jag har gjord den även dagen innan).
-Ta ut skålen, lägg den upp och ner på ett fint fat så den rundade delen är uppåt. Klä den med stenbitsromen helt täckande, dekorera med något grönt och ät den på salta kex. Om ni är många så kan man göra 2-3 st och så går gästerna själva och tar kex och brer på röran. Jag lovar alla som har smakat den tycker att det är supergott och den ser fin ut.
Jag brukar även servera trattkantarellsoppa i små glas som gästerna får drick ur som tilltugg. Mkt gott!

Ha en supertrevlig kväll och dokumentera gärna dukning och vilken mat du serverar!

Hälsningar
Sara

liten sa...

Sara - Vilka bra tips! Tack så väldigt mycket! Vi blir typ 60 på årets kalas ;-) Ska verkligen lägga bomben på minnet. Tack igen!

Librarybeth sa...

Och jag i min tur tackar för tips om varma strumpor :D