söndag 16 december 2012

Julkalender - 16e december

 Så, igår slog jag knut på mig själv i pysslighet. Förutom knäck-kok och ett litet hyacintprojekt knåpade jag ihop blomsäckar till mina myrtenträd. Jag köpte mina stora myrtenträd hos min favoritflorist, Sagas Blomsterverkstad, här istan för ett par veckor sedan. Egentligen är jag sugen på stora uronor att ha dem i, typ i järn men den investeringen känns inte logisk så här i juletider. Tänker att rätt krukor dyker upp eftersom. Men för att inte träden skulle torka ut måste ju innerkrukorna stå i ngt. Först tänkte jag något i juteväv men det visade sig vara svårt att hitta...på en lunch ;-) Lösningen blev bomullshanddukar, hittade tre för 29! på Ica.
De står inte bredvid kakelungen i vanliga fall, det skulle bli för stora temperaturskiftningar tror jag. Myrten behöver stå lite svalt och får inte torka ut. Sagas gav mig rådet att ställa ner hela innerkrukan i en hink med vatten då och då, så att trädet får dricka sig otörstigt. 
Jag sydde bara ihop handdukarna  i kortsidorna, inte i botten. Den ena knöt jag ihop enkelt som en säck, med en av farmors gamla spetsar, den andra vek jag dubbel längst upp, puffade till och knöt med sidenband.
Jag kände mig så fasligt pysslig att jag nästan blev generad, Ernst skulle inte myst runt på bättre sätt.

3 kommentarer:

Librarybeth sa...

:D tycker du kan luta dig tillbaka! Ernst skulle vara så nöjd med dig!!!

Maria J sa...

Urpiffigt! Myrten är så vackert och jag gör tappra försök. De brukar dock inte vilja bo hos mig några längre stunder men jag hoppas du lyckas bättre.

Anna sa...

älskar myrten!
fint du gjort!