måndag 31 augusti 2009

Upplyst i regnet

Vissa dagar är inte så harmoniska, som den här dagen. Leverantörer som krånglar, tid som inte räcker till och ett riktigt läbbigt regn a la Gbg när jag skulle ta mig hem. Då är det tur att man får åka hem till sin lilla familj och kura skymning. Det har vi gjort, kvällen har känts riktigt riktigt härlig. Nu tänker jag chocka kroppen genom att krypa till kojs tidigt.

nighty night

Kofta - Acne, kavaj - H&M, jeans - Cheap Monday, skor - VOX, scarf - Åhlens

en lista om höstens garderobsbravader

Hos LindaK hittade jag en lista. Jag knyckte.

Din stil i en mening?
Klurar på det.

Stilförebild?
historien, modejobb i olika tidningar, folk på stan, kändisar, fina bloggerskor och kompisar

Vilket är ditt favoritmärke inför hösten?
Acne, Whyred, Minimarket

Vad inspireras du av?
Mode, konsten, livet

Vad tror du på inför hösten?
att min garderob skall prestera stordåd

Det bästa basplagget inför hösten?
mina nya kängor, som jag inte äger ännu.

Vilka skor tror du på i höst?
För mig, Madicken-kängor

Vilka färger tror du på i höst?
de mörkare, som vanligt

En ideal höstoutfit?
Madickenkängor (el de ultimata stövlarna), flickig, slapp mörk, blommig klänning, tweedig boxig kavaj, sjal med spets på + snygg skinväska på axeln.

Tre saker på höstens önskelista?
Kängor, fler byxor som är snygga att vika upp till ”vänta högvatten” nivå och en ny väska

Ditt senaste köp?
Klackar tills på fredag, svarta med metalldetaljer.

Do and don´ts?
Do – lite på instinkten

Dont – säg nej till nytt av gammal vana

söndag 30 augusti 2009

Söndagsmiddag

Söndagsmiddag a la hösten. Långkokt och rödvinstung köttfärssås med färsk pasta + hembakt bröd som gästerna bakat till oss. Efteråt äppelkaka. Vi hade en fin kväll.
Jag i urgammal nattsärk som tunika, till Cheap Mondays.

Jag Idag - kräftkalas

Mysig lördag. Lunch med goa vänner på da Matteos innergård, sedan lite shopping till uteplatsen och till sist en kräftskiva med lilla familjen. Hur fint som helst. Jag matchade kräftorna med Acnes röda kofta, till det chinos fr H&M, herrskor fr VOX och ammas gamla Tenson fr 70talet. Slappt och underbart skönt.

fredag 28 augusti 2009

Idag - Fredagsglädje

Det var en jämarns bra dag ska ni veta. Varför, ni får två exempel. En vän, en gammal och kär, har fått veta att hon inte bär på en väldigt farlig gen som det var 50% risk att hon hade. Fantastiskt! En annan gammal och kär vän väntar på en bebis, extra fantastiskt. Fattar ni, bra dag. Det är dessutom fredag och vi har efterhandsfirat lite. Lamminnerfilet, stekt karljohan, gröna bönor, örtsmör och rödvinssky. Plus lite gott rött till. Nu tittar vi, sist i världen, på Sideways. 
Jag har klackat runt i mina Acnes hela dagen men när jag skulle ta mig hem hade fötterna fått nog och regnet öste ner. Då fick det bli lite chaplin-singing in the rain stilen istället med herrskorna från VOX. Tröjan är Ida Sjöstedt frö Monki, brallorna och kavajen H&M.

Min klänning

En gång om året får man gotta sig i att man fått bära sina drömmars klänning. Vad gillar ni min brudbukett, inspirerad av Carrie i SATC hade jag den fäst runt handleden som ett armband.

torsdag 27 augusti 2009

Jag Idag - jobbar hårt

Lång dag. Idag har jag bland annat målat ett stort rum i färgen concrete, just precis, betong. Blir mycket bra. Jag har även filat på div texter, lunchat med två bästisar, hängt med ett extrem-grinigt Kid och uppvaktat min man på vår bröllopsdag. Japp, fyra år sedan vi sa ja, på en båt, på en älv till tonerna av Jan Johanssons Visa från Utanmyra. Otroligt. Idag var det tyvärr bara jag som var med på noterna, men han blev glad för uppvaktningen....;-) Rosor, kallingar och lyx-strumpor. Men vi kör en bättre firar-middag imorgon, fira är liksom alltid roligt på fredagar. Plus, då kanske man kan få både bubbel och rött. Muahahahah.
Jag körde med rutig skjorta fr Saints&Mortals, jeans fr Acne och pumps fr H&M idag. Heppelihepp och go natt.
 

Coola vuxna människor

Igår ordnade NK vad som verkat ha varit en alldeles magisk kväll, om man ska tro på rapporter och bilder. Två par tycker jag stack ut särskilt på röda mattan. Lee Cotter och Astrid Olsson (nedan) är genierna bakom Fifth Avenue Shoe Repair och riktigt snygga när de bevistar operan också. Coolt och vacker på samma gång, stiligt. Men mest gilade jag nog Ola och Nomi Rapace. Snygga ihop, kaxiga och coola. Jag tycker inte att det är så väldigt vanligt att svenska skådisar imponerar med sina kläder på röda mattan (och det måste de väl inte heller) och det är väldigt inspirerande när man får se de som gör det. Coola, vuxna människor. Yes!
Bilderna har jag lånat fr stureplan.se

onsdag 26 augusti 2009

Jag Idag - dubbelt

Hektisk och trixig dag som nära nog tog musten ur oss. Som tur var så var kvällen mycket bra. Vi höll i ett arty event som blev både välbesökt och lyckat. Nu sitter jag och myser i soffan med laptop i knät och Miss Marple på tv. 
Dagen krävde två ombyten. Först blommig tröja fr Miss Ragtime, jeans fr Cheap Monday och herriga skor fr VOX. Kvällens stass fick bli skjorta fr Filippa K, byxor fr H&M och skor fr Whyred.

utriven inspiration

En av de finaste inspirationsbilderna som jag sparat på i sommar är denna. Emma Watson på ngn filmpremiär, klädd i en underbar vintage-skapelse från Ossie Clark.  Gillar ni den? Verkligen vackert. Skulle gärna ha en fin långklänning på höstens nästa bröllop. Trixet är att den måste vara fin på rätt sätt, inte som en balklänning utan just en cool finklänning. Svårt. 

tisdag 25 augusti 2009

Jag Idag - bälte

Idag har vi packat konstverk och flyttat väggar, beställt transporter och valt kulörer. Trix och fix med andra ord. Det kommer att bli fint, väldigt fint. Jag har även bokat hotel för min nästa Sthlms-tripp. Ska testa Story Hotel, verkar vara rätt coolt. Vi får se. Jag ska hur som helst ha en grym helg. Först ska jag kolla in div utställningar och ha möten, sedan är jag bjuden på ett arty event, på fredagen ska jag till min stora lycka bli bjuden av underbara S-Fab på Killinggängets Dramatenpjäs, resetn av helgen ska jag också hänga med min underbara teaterdejt för hon firar 30 den helgen, med stort rosa kalas. Tre dagar och nätter bara för mig och mina girls. Ohh så fint det kommer att bli.

Jag testar en ny variant med min Acnekavaj idag, med bälte i midjan (fr Monki), blev ju riktigt fint. Till kavajen kör jag med t-shirt och gamla shorts fr H&M och sandaler fr DinSko.

Imrogon är en annan dag.

Min dag

På tv4.ses modedel har de ett nytt intervjuformat. Samma frågor till alla intervjuade, man bara fyller i luckorna. Lite kul tyckte jag och snodde formuläret. Så här har ni, en standard dag i livet. Inte precis som de stora bloggarna. Knyck gärna.

Åh vilken morgon, när jag vaknar tänker jag direkt tack och lov, Kiddet har sovit nästan hela natten! Innan jag far in i duschen brukar jag ångra att jag inte duschade innan sängdax istället, då hade jag sparat tid nu. Sedan är det in i garderoben och rota, just nu har jag märkt att jag ofta väljer ngt okomplicerat eftersom vi hänger om just nu som jag matchar med rufsig knut och mina glasögon med senilsnören på. På väg ut genom dörren får jag ett sms från en konstnär som skriver något nervöst. När jag kommer fram till kontoret hejar jag snabbt på kollegorna som är på plats innan mig och eftersom jag inte hann med någon frukost slänger jag i mig mjölk med müssli och frukt. Sedan åker datorn fram och den första sajten jag går in på är nästan alltid vår egen websida eftersom det är förinställt. Vips har förmiddagen flugit förbi och jag drar för en lunchdejt till vårt sushihak för hämtmat där jag träffar utställnings-kollegorna fr ”vägg i vägg”  som utbrister hur går det med hängningen? när vi ses. Efter vi ätit märker jag att det finns tid för en spontan shoppingrunda och beger mig till men nä, sedan besinnar jag mig och inser att det finns det inte alls, möjligvis en liten promenad till kiosken där jag köper senaste Vogue. När kvällen kommer byter jag om till svarta haremsbyxor (mitt alternativ till mysbralla), linne och sneakers och beger mig till sandlådan där jag leker med Kiddet och hennes polare ända till klockan är läggdax för henne då jag känner att det är dags för vuxentid med MakenNär jag till slut lägger huvudet på kudden ångrar jag att jag inte hunnit tvätta en maskin (hunnit och hunnit) och göra ngt roligt pyssel men är glad att jag har ätit middag med familjen och hunnit leka med mitt Kidd. På natten drömmer jag om föhoppningsvis inte jobbet innan klockan ringer och det är dags att kicka igång en ny dag.

måndag 24 augusti 2009

Jag Idag - bröllopsstassad


Ett underbart bröllop, väldigt personligt. Man kunde verkligen känna igen brudparet i allt som hände under dagen. Allt ifrån den vackra vigseln på stranden, ballongerna som steg till skyn när de kysstes för första gången som gifta och deras klädsel till den galna dansen som pågick till soluppgång. Huvudpersonerna var nog nästan sist av dansgolvet. Kärlek och glädje präglade dagen, som sig bör när det vankas bröllop. Thanks you guys. 
Jag hade dagen till ära inhandlat ny klänning (är någon förvånad?). En sammetsklänning i bränd gul nyans, fr H&M, på fötterna urgamla partyklackar som jag inte längre minns var de kommer ifrån, Elles gratisväska fick följa med, likaså min Whyred-kavaj och min mest använda secondhand-brosch. Maken sportade ;-) en blank historia fr Moods of Norway, lackskor fr Acne och matchande slips fr Kenzo. 


Grattis J&D

Grattis rara vänner! Ni var perfekta!
Tack för partyt.

Jag idag

Japp, en ny blogg. Av olika anledningar har jag omlokaliserat och jag hoppas verkligen att ni hängt med. 
Tillbaka i stan efter en lång exil i norr. Kom knappt ihåg hur man gjorde när man jobbade när jag klev in på kontoret. Nu minns jag. På tå ska man va ;-) Det drar ihop sig till nyöppning så vi har fullt upp. Kul.

Klänningen, ett kap fr Åhlens, till sandaler fr DinSko