fredag 7 oktober 2011

un premiere

Igår kväll svidade jag om, slängde på mig trenchen och gick på premiär, röda mattan å allt. Norrdans, sveriges bästa (och nordligaste danskompani) hade premiär på två nya föreställningar. En så jävla bra kväll att jag vet inte vad! Affischbilden fotad av härnösandsbaserade fotografen Maria-Therese Andersson. Hennes arbete och liv kan ni kolla in närmare här btw www.afiori.com.Trenchen fr Burberry är perfa för premiär, instant snygg.
Det var ur-premiär för stycket Feeding monsters. Jag satt som förstelnat under hela föreställningen, skräck och ondska var uttryck som virvlade runt i skallen, även "the spider walk" fr Exorsisten fladdrade förbi....men det lättade på slutet...eller iaf stod hon där stark, dock ensam men utan skuggor. Female hope, sa Norrdans konstnärliga ledare. Bra så, tänkte jag. Bort med ondska och in med kvinnligt hopp. Ett samarbete mellan koreografen Felix Landerer och Norrdans och med nyskriven musik av Christof Littman.
Under långa delar av Feeding monsters rörde sig de svartklädda som en enda synkroniserad massa, de två rödklädda såg hela tiden ut att försöka ta sig ur men sög in i det svarta om och om igen. Suggestivt, mörkt och vackert.Det andra stycket var också magiskt och trollbindande, våldsamt fast på ett helt annat sätt. Explosivt men ändå smärtsamt återhållet på något sätt. Per Jonssons genombrottsverk Schakt. Jonsson är/var geniförklarad koreograf som anses vara en av de mest betydande koreograferna inom modern dans och hans betydelse för svensk dans kan inte nog understrykas. Han var hyllad och väldigt produktiv, the guy to be and to be seen with, innan han endast 42 år tog sitt liv kvällen innan en stor premiär. Tragiskt är bara förnamnet.
Helsvart med prickiga strumpor i pumpsen. Klänning fr Weekday med kort boxig H&M-tisha över, pumpsen är också H&M
Efter föreställningen hade vi äran att få dela ensemblens mfl skål och sedan mingel med mat. Stort tack Norrdans för en kväll som fyllde på min livsenergi.

En kväll med bubbel är en bra kväll.

Pics; föreställningsbilder - Bengt Wanselius för Norrdans

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är hängiven din blogg, så härlig blandning av ditten och datten. Och dina dagens...jag inspireras! Kan behövas efter två graviditeter på raken (ja, alltså med kort mellanrum och allt passé när jag tittar i garderoben).

Är ursprungligen från härnösand, men har bott på annan ort sedan drygt 10 årtillbaka. Och vilken nostalgi och längtan till Teatern, foajen som man ser i bakgrunden. Borde inte bara den få nåt pris för estetik och arkitektur?

Tack, Hanna

Librarybeth sa...

Vilken kväll! Intressant med dansföreställningar och denna tycks ha varit något alldeles extra! Snyggsnygg outfit!!!

liten sa...

Hanna - ååh tack för fina ord....gladare för dem idag än någon annan dag fakltiskt. Thanks!! Teatern är fab!
Librarybeth - tack! Det var otroligt häftigt, Norrdans är världsklass.

mis(s)match sa...

Ser lovande ut. Jag älskar dans!

Maria-Thérèse ~ www.afiori.com sa...

Mon dieu! Du har bloggat om mig förut! * glad *