torsdag 23 februari 2012

kvällsaktvitet de luxé

Men å vad jag behövde få huvudet urblåst av något riktigt intensivt och härligt, få rensa bort vardagen ur skallen för en timma och bara ta in. Som alltid levererar Norrdans på hög nivå. Föreställningen som hade premiär idag, Great Expectations, var ett sammelsurium av uttryck, makalöst vackra, humoristiska och stundtals både lite skrämmande och brutala. Skönt att inte kunna värja sig men ändå inte behöva ge någon respons....bara ta in.
Som sig bör på premiär så bjöds det på snittar. Som sig bör hade jag svidat om, min kråsblus är mammas gamla (kanske den hon gifte sig i ;-), de svarta jeansen med hög midja är fr Pieces.

Foto Bengt Wanselius

I informationen om föreställningen skriver man; "Verket av Gustavo Ramirez Sansano presenterar verkligheten som ett kastat mynt, som under sin färd genom luften visar båda sina sidor. Den ena sidan representerar lycka, lätthet och livsglädje medan den andra sidan visar besvikelse, frustration och svårmod. Vi får se ett genomarbetat verk, skapat specifikt för Norrdans, där koreografens idéer visas i såväl rörelser som i scenografi, ljus och kostym."
Ensemblen ger en föreställning till i Härnösand innan de drar ut på turné. Nu på lördag, Härnösands Teater, 18:00. Ta chansen!

Pic; Bengt Wanselius via Norrdans

Inga kommentarer: