torsdag 8 maj 2014

Månadens fyra - maträtt, måste, mini, mönster

Bloggarna Lilla. U och Rackarungar har en månatlig utmaning som de kallar månadens fyra. På samma bokstav hittar de på fyra ord som den som vill kan förhålla sig till och blogga om. I maj hänger jag på för första gången. 
Maträtt; mitt bästa snabbmats-tips, Paolo Robertos egen färdigmat-serie, så himla god, den här tomatsåsen, Arrabbiata är en favorit. Både godare och roligare (och vuxnare) än korv och makaroner. Endera äter jag den med någon av de fyllda pastor som finns i serien (igår blev det karljohansvamp) el till vår vanliga pasta, ihop med en god sallad och en bra parmesan känns det på inga sätt som en trist tisdagsmiddag. Supergrej att bjuda på om man har gäster mitt i veckan. Mitt vardagstips till er friends!
Måste; ett måste i mitt liv är glädje, ohämmad, livsbejakande glädje. Det måste få vara asgarvs-kul ibland, fnissigt, flamsigt till och med. Bilden ovan är från en ohämmat kul kväll, jag kände greatness, asgarvade och var allmänt ganska hög på livet. Minns du Blixt?! (De där glajerna var bra btw! Gick sönder och hade gått ur produktion, f#n.) Men kvällen var glädje, ren och oförställd.
Mini; på mitt instagram @garderobenmin har jag en hashtag som heter #alltheprettyfreakingflowers, en liten självironisk drift med det faktum att jag inte kan låta bli att fota allsköns vackra växter som jag ser överallt. Som här, små små mini-grejer som växer i mossan vid min husknut. Syns knappt när man står upp men hur rara och fina som helst up close.
Mönster; Josef Franks klassiker Eldblomma har varit en favorit länge och nu har jag äntligen kommit på hur och vart jag ska använda den. Det blir i sommarhuset....ni ska få se! Jag har kommit fram till hur det stora all-rummet i vårt sommarhus ska får genomgå en liten stilförändring och ledordet är färg.

Så, det var mina fyra i maj!

4 kommentarer:

Jenny sa...

När? En Göteborgskväll med fyra fina blondiner? Eller en annan kväll?

Garderobenmin sa...

Jenny - nä! Efter MO-vernissagen, på den där baren som sitter ihop med Elite Aveny.

Jenny sa...

Aha! Locatellis-kvällen! Rasande trevligt. Efter-vernissagen med EB var inte heller så pjåkig :)

Nilla Tankebubblor sa...

Vilket bra inlägg! Jag håller med dig om mini. En och annat blomma har fotats med min kamera om man säger så ;-) Härligt mönster du har valt där! Ha det så bra. trevlig helg!