söndag 11 maj 2014

om att grubbla på sin bagatell

Så, Alexandra slutade blogga i helgen, trist...jag hatar verkligen när mina bloggare lägger av. Fast jag fattar. Det är krävande att ha en blogg, även om det är en liten bagatell till blogg som min, som mest handlar om de egna kläderna, huset el annan ögonfröjd. Jag har tänkt på det mycket den sista tiden...om det är dax att lägga ner. Mitt bloggande började ju som en undersökning av min egen stil efter jag blivit mamma, ett sätt att hålla reda på mig själv stilmässigt. Men på senaste tiden har jag kommit på mig själv med att tänka "om jag inte hade bloggen skulle jag ha den här outfiten flera dagar i rad" eller "om jag inte hade bloggen skulle jag se ut så här jämt"...lite knasigt att jag hittat en stil som jag alltid vill ha men inte kan för att det känns för tråkigt att blogga om...hhmm va?! DOCK! Det kanske är tur, förhindrar stilmässig stagnation och allmän tristhet. Hittills har jag, efter varje "att blogga el inte blogga"grubbleri kommit fram till att jag (förutom att det är kul) faktiskt vill fortsätta, ofta tänker jag att dipparna kommer av var jag är i livet just nu. Hemma med Kisen, härligt men kanske lite enformigt...och inget rafflande mode direkt ;-) Så, än så länge håller jag i...iaf tills jag får ha klackar till vardags igen. Sedan får vi se.
Idag har vi jobbat på vår gård, Maken snickrat (verandan är klar!) och jag har röjt runt bland rosenbuskar, nässlor och gamla klätterväxter. Innan middagen drog Maken och jag iväg och övade mig att köra bil igen...huga fortf men det gick ganska bra. Jag körde i "riktig" trafik idag, växlade till 4an, mötte bilar (blev omkörd) svängde både hit och dit ;-) NI som känner mig väl fattar vilket stag jag tagit va! Sedan blev det mkddag hos svärisarna som belöning och som gräädde på moset kaffe med dem hos våra bästisar. Det är ett fint liv och jag är tacksam.
Gammal jacka fr H&M, jeans och scarf också, grön tröja fr COS, kängor Tamaris, väska &Other Stories

11 kommentarer:

Maria M sa...

Fortsätt blogga! Gillar dina outfits. :)

Anna sa...

Glad att du fortsätter! Fröjd att läsa och många inspirerande outfits, även vardagliga hemmaoutfits! /också trebarnsmorsa AnnaP

Anonym sa...

Unnar dig egentligen att just göra det du skrev - "få" ha på dig det du vill flera dagar i rad :-) tror faktiskt att "stilen" utvecklas av det med! (O du är så söt när du är bonnig haha) men visst är det så att jag tänkt att om jag haft en blogg som du så hade jag ansträngt mig mer, mest på gott tror jag! Får vi läsare vara egoistiska vill vi ju att du ska fortsätta (annars får vi börja ringas vid mer ;-) annars får du använda den talang du har för att få läsare på annat sätt, känns som slöseri att lägga ner ;-)

Anonym sa...

Hälsar Bbbertie

Kära Syster sa...

Tur att du hänger kvar ett tag till! Du är så olik mig och det är superinspirerande! Plus att du skriver så mysigt om ditt liv utan att det blir pluttinuttigt:)

Tack!

/Anna

mis(s)match sa...

Känner precis likadant och har många gånger funderat på att sluta. Då tråkig min blogg har blivit och jag hinner inte göra mer av den heller. Visst utmanas just "dagens" till att fixa ihop en outfit. Och så kan det vara roligt att lägga upp en Dagens som man vet att andra kvinnor med bagatellbloggar kommer att titta på ;)
Men jag är nära att lägga av...

Librarybeth sa...

Och jag tycker också att det är trevligt att du väljer att fortsätta... instämmer, det är lite trist när bloggar man gillar att läsa stänger. Men man har full förståelse. Är bloggeriet på väg bort?
Jag hade en rejäl dipp när jag fick löpförbud. Då orkade jag inte att ta trappfoton. Tänkte strunta i det men så fick jag lite pepp och fortsatte.
Mina issues har varit att tänka på vad man skriver om, har lite med vad och var man jobbar kanske... vet inte. Jag är ingen modebloggerska, det är ju mer kläder+vanlig tjej i medelåldern+utan fancy stuff på ngt vis. Och visst gör trappanfotandet att jag skärper till mina klädval men jag skulle nog ändå försöka variera mig även om jag inte fotade. Det insåg jag när jag tog en fotopaus. Samtidigt blir det ett kartotek över vilka plagg man har/väljer att använda. Djissus - en uppsats i kommentarsfältet ;D

hallinbloggar sa...

Jag uppskattar också alla dina inlägg. Även de utan dagens, från ert vackra hem, sommarstuga och loppisfynd. Jag kör en dagens då och då nör det känns bra, annars hoppar jag över!

Malin sa...

SOM jag skulle sakna dig om du slutade! Och har ändå full förståelse, avslutad som jag är.
Du är min största (minsta? ;-) stilförebild. Och det tycker jag är så kul, jag som är 1,80. Mer mode på Insta i så fall. Eller om man kunde följa dig på Pinterest?
Hur blir det med skinnbrallorna - ska jag skicka dem?
Kram!

Garderobenmin sa...

Malin - ja men just!! Det hade helt glidit ur skallen! Jag har en svägerska som rör sig i city dagligen...ska vi arra ngn slags pick up-grej?

Garderobenmin sa...

Malin - OCH tack så väldigt mkt för den komplimangen! ;-D