tisdag 16 augusti 2011

Mallorca - had me at hello

Det var kärlek och vi ska ses igen, jag och Mallis.....jag kallar henne så ;-) Håll i hatten för här kommer snabbgenomgången. Vi var alltså 14 vuxna och 6 barn som huserade i detta fantastiska hus med egen pool i en vecka. Huset, ett gammalt ombyggdt gruvhus....dont ask me how, var en mallorcansk dröm där det låg bland olivlundar och mandelträd.
Naturligtvis åt drack och åt vi fantastiskt hela tiden. Mest hemmavid faktiskt, uteköket levererade mat på hög nivå varje kväll. Vinvalen blev oftast vita (mina val alltså), immigt kalla och med fördel fr Mallorca visade det sig.
En obligatorisk paella tillagad i vårt eget utekök...himmel.
Mycket poolhäng vid den egna poolen blev det såklart, här fotad från vår balkong med utsikt deluxe.
Jag lät lyxhippien inom mig blomma ut för fullt, flätor i håret och smycken på stranden....
...tunikor i mönster som är tveksamma överallt men inte på Mallorca (ja, det ska vara Ibiza å i troppan då ;-)....
....svepande klänningar och barfotafötter.....så underbart att få gå in i karaktär i utklädningslekarna....;-) Mer outfits kommer att följa.
Utsikter njöt vi av vart vi än vände blicken, här en från vägen mellan Deia och Soller.
Goda luncher på härliga restauranger, tex på lyxiga hotellet La Residencia i Deia. Mer om Deia senare.
Alla typer av paradisstränder här vi testat....tips följer senare.
Jag kisar och blir grillad på den finaste och mest svårtillgängliga stranden!
Omgivningarna runt huset var såklart sagolika....
...här i morgonljus sista morgonen i huset.
Efter vi vinkat bye bye till huset drog vi in till Palma för att kolla in katedralen och staden....fantastiskt båda men vi får nog be att komma åter när det inte är 33° i skuggan. Phju! Mer om Palma senare.
Vännerna vände hem en dag innan oss, vi styrde kosan mot ett hotell vi bokat lite i blindo för vår sista natt på ön. Det snurrade lite oroväckande i magen när vi körde ner i ett äkta hotellgetto från 70 talet....väl inne i lobbyn (som såg ut som ett avsnitt ur Dallas tidigt 80-tal, mörka träpaneler, tunga lampor i taken, inrökta tunga möbler och heltäckningsmattor) gav min fulhetsradar utslag så det sjöng om det. Nej, skulle de sista dygnet på vår fantastiska semester vara så här fult.....som ett sälskapsresan-skämt.
...nej visade det sig när vi kom upp till vårt stora, ljusa enkla rum och drog undan gardinerna och möttes av denna utsikt från golv till tak. Tack gode någon för havet. det blev underbara 36 timmar på hotellet med bara vår lilla familj. Vi hängde vid poolen och när vi fick nog av 70-tals feelingen tog vi hissen upp till utsikten och lugnet.
Jag menar, hallå!
Igår tog vi flyget hem, brunare, gladare och med blodad tand för att resa mer utomlands med kidsen. Månen lyste på mig, planet och molnen hela vägen hem till Sverige. Här hemma var luften precis så där underbar och sval som man vill när man återvänder från några dagar i 30° värme. Borta bra och allt det där.

Jag ska ge lite Mallorca-tips framledes, håll utkik.

5 kommentarer:

B sa...

Duktig du är att fota! Och sjukt roliga formuleringar, hahaha! Riktigt kul att ses, och härligt med värme och att provresa med barn o allt, men det är som du säger - inget slår att andas sval hemmaluft. Hörs snart!

Jenny sa...

Fantastiskt! Låter som en helt underbar resa. Och vackert! Ser fram emot mer rapport.

YF sa...

Wunderbar! Älskar verkligen fotot från flygplanet med månen, ser helt sagolikt ut.
Vill också iväg.... Väntar ivrigt på en mer utförlig rapport och att få ses snart, kram!

Sandra sa...

Men vad härligt det ser ut. Har du möjlighet att dela med dig om hur man kan hyra det där huset? Vi funderar på en resa med vänner nästa år och vill gärna hyra hus. Det där skulle verkligen vara ett bra alternativ!

Garderobenmin sa...

Sandra - ska absolut göra ett inlägg med hur och vart vi hyrt, slänger med tips om våra hyrningar i Frankrike och i Italien också. Jag har bara positiva upplevelser av att resa i gäng och hyra stora hus.