![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiW8Ddy38C3knkJs_qkUBkX-9zUmibo1SP1aC8dROdoH-2oU6V7orWTCsOiNnrk3P6ANwcQLgvWyi6z-mdtMqNP_-CV58iGCxpJIwsKZCM09F6YOP984NTZPJGObf8W0_wo7hI3JDZ5sGdU/s400/Surdegsbr%25C3%25B6d.jpg)
Jag måste visa hur fint min söndag både började och slutade. Började dagen (lite trötta efter julfesten) med ett fantastiskt surdegsbröd som en av våra gäster bakat till oss i present, har ni någonsin sett ett så vackert bröd!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEicJaZD4mbOqDogRHr9_NRtTkNVdvdY-f-oBe-qPVATv_yHHuB9YsJCDy6H2snjw627V6EWuArfR8IORyWLFwq8SW2Nc18clXjdyuaCpvwOP8ZX6Q8RjElW31ZX7ZirwtZ41P7jFRMLwkWr/s400/Jul%25C3%25B6l.jpg)
Efter ganska många turer den dagen strandade vi hos svärföräldrarna, där bjöds det på blöttlurn (lite osäker på stavningen ;-), alltså ångermanländsk dopp i grytan. Man lägger i tunnbröd i en köttbuljong, (som man = svärfar kokat själv). Sedan äter man det uppblötta tunnbrödet med smör, kokt kött och rotfrukter....men mest äter man bröd och smör. Låter galet men I tell you, ooh the joy!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar