måndag 14 november 2011

den bästa av dagar

Den bästa av dagar började (efter sovmorgon och hotelfrukost) på Göteborgs konstmuseum där det blev en rejäl konstrunda tillsammans med två bästisar. Det är riktigt riktigt bra där just nu!
Vi började i Hasselblad Center och 2011 års hasselbladpristagare Walid Raad som själv visade sin utställning för oss. Otroligt bra!
Sedan gick vi igenom museets utställning med Jan Lööv, ni vet han som bland annat gör Skrotnisse och hans vänner. Önskar att jag haft med mig barnen på den utställningen...och Svärfar som är ett stort fan av Lööf.

Sedan kollade vi in skulpturhallen på konstmuseet, den har verkligen fått sig en ordentlig uppryckning. Tex är Caisa von Ziepels gigantiska skulptur helt överväldigande att se live, dessutom rör den sig, hon snurrar sakta runt stången. Mycket mäktig och faktiskt lite skrämmande.

Slutligen blev det museets stora dragplåster för tillfället, en utställning som förenar Frida Khalos och Diego Riveras konst, för första gången någonsin i Sverige. Det är alltid mäktigt att få uppleva giganter inom konsthistorien....jag dras mer mot Riveras dekorativa målningar än Khalos ganska råa och mycket självutlämnande......det är esteten i mig som ständigt söker det sköna och räddharen i mig som inte vill se en otäck verklighet. Men jag tittar såklart och förundras över hennes mäktiga konstnärskap och dramatiska liv.
DiegoRivera, Calla Lily Vendor
På väg ner mot city passerade vi som vanligt fina Karin Boye.
Efter all konst var inspirationen på topp men energin på noll, lunch på SoHo stod på agendan....
.....med vin! Skål för vänskapen, kvinnorna och livet! Sedan strosade vi gata upp och gata ner, inga måsten, inga tider att passa, bara mys och umgänge. När stan sugit musten ur oss drog vi upp till mit hotell och vilade oss i form innan det var dax att piffa sig lite för kvällsskiftet.
Middag intogs på ganska nya Lagerhuset. Helt suverän mat! Testa!
Gott vin hade de också och jag invigde en ny liten trasa med spets, fr Monki.
Till entré, egengjorda tacoskal fyllda med ceviche gjord på torsk. Himmelskt.
Min coola vän, en av de allra bästa, som varit med mycket länge som jag gillar massor...hon har en ny tigertröja....bara en sån sak ;-)
Fina lamp-anordningar på Lagerhuset.
Desert! Mjölkchokladpudding med rostad majs ihop med gräddglass, kolasås och rostat kockos. The joy!
Den andra bästisen, lika bra, lika länge och helt underbar. Tack bästa ni för en av årets bästa dagar! KRAM

8 kommentarer:

YF sa...

I wish I was there.... Det allra bästa;- det är ni värda, hela bunten!! Kram!

Jenny sa...

Åh, vilken fantastisk helg. Sedan föll jag rakt ner i vardagen, med en duns! men fantastiskt att vara med finaste fina och få ny kraft och energi. Saknar dig här!!!! Kram

Anonym sa...

Vilken härlig dag! (och fin reklam för GKM - gilla på det såklart ; )) Måste prova Lagerhuset snarast. Och snygg tröja - har en likadan själv ; ). Kram fru O

liten sa...

YF - vi med, du också!! Kram.
Jenny - nej! Med en duns? Låter som skräp, hörs snart. Kram!
Fru O - Ja, prova! Hur bra som helst OCH prisvärt. Haha, great minds.....

Kära Syster sa...

Åh Skrotnisse! Sköna Gbg-tips!

/Anna

liten sa...

Kära Syster - Sköna Göteborg!

Librarybeth sa...

Vänner är värdefulla!!!

liten sa...

Librarybeth - Sant!