lördag 26 november 2011

Styleby #6

Grymma tidningen Styleby, upplägget i tidningen är precis som jag vill ha det. En massa intressanta människor i modebranschen men även folk från andra gebit fast då ändå med fokus på mode. Love it! Som kort-reportagen om scenkläder, eller intervjun med Evfa Attling i NY, jag tar även med mig infon om den nyöppnade web-shoppen wakakuu.com som drivs av en skön böna i Göteborg. Men speciellt gillar jag list-intrevjuerna.....det ser man ofta i internationella modemagasin och jag gillar formen. Därför knycker jag båda listorna fr nr 6 och mixar dem för att intervjua mig själv. Uppmanar till knyckning!

Stil; rörig eller kanske snarare splittrad
Favoritdesigner; Rodebjer, Acne, Monki, Richard Chai och Prada
Signatursmycken; Min saffir-ring och så klart förlovnings och vigselring
Skor; Klackar på jobb och fest, platta herrskor, sneakers el boots när jag är ledig med kidsen
Vardagsuniform; Ledig med kidsen så blir det oftast byxor, slapp, gärna ganska stor topp och som sagt platta skor
Väska; Just nu min mammas gamla Jofama fr 7o-talet, annars gillar jag min klassiska Palmgrens mycket på vår, sommar och tidig höst, min gubbiga Sandkvist använd också flitigt.
Bästa köpet; min saffir-ring (fast den köpte ju Maken), min kavaj fr Acne (andrahandsköpt av Eleonor på ytligheter.com) och mina partyskor fr Prada
Inspiration; Bloggare, vänner och magasin.....och modehistorien
Stylingtips; missmatcha, byt skor för att förändra en outfit, lite rouge kan göra hela skillnaden,
Modebesatthet; Smycken
Stapelvara; glasögon ;-)
Jeans; Cheap Monday passar min stuss fint, även Acnes sitter bra
Beautyfavoriter; alltid Clarins Beauty Flash Balm, en askungekräm som är det bästa jag testat, behöver även alltid en bra skrubb till hands, Clarins har en bra för kroppen som jag använder till ansiktet
Träning; för lite, för sällan.....men jag ses ofta dra en fullastad barnvagn i uppförsbacke...oftast försenad.....det bränner fint
Musik; Mest svenskt på svenska om jag väljer själv men jag lyssnar på och gillar det mesta som Maken väljer och han serverar alltid nytt.
Bok; Ers majestäts olycklige Kurt, Stieg Larsson-trilogin, Da Vinci-koden och Den som vandrar om natten är fyra favorit-titlar som alla är väldigt olika men som jag sträckläst då det begav sig.
Konstnär; Cooper&Gorfer, Carl Hammoud, Lovisa Ringborg, Gregory Crewdson.....mfl mm. Är också en riktig historienörd som älskar konst och fotohistoriens storheter....och de mindre kända
Mest använda plagg; min tidigare nämnda kavaj fr Acne, mina herrskor fr VOX
Stad; Paris, Stockholm valfri Italiensk stad och Härnösand för att bo
Butik; Colette i Paris (mest för att inspireras), Kii i Umeå, Emma&Malena och Artilleriet i Göteborg, Hemslöjden i Härnösand (Oslagbart konsthantverk, mycket fint urval, bruksföremål, smycken, barngrejer....you name it)

3 kommentarer:

mis(s)match sa...

redan knyckt!! Håller tyvärr inte helt med om Styleby. Otroligt snabbt färdigläst för min del och ganska så ensidig. Räcker för min del att följa Columbine's och Elin's bloggar. Föredrar utländska modetidningar istället.

liten sa...

Mis(s)match - jag som gillar ensidigheten ;-) Skönt att inte behöva ha något annat fokus alls.....men skulle såklart inte vilja ha alla mina magasin på det sättet. Mina favos är brittiska Vogue och Harpers.

mis(s)match sa...

För min del oxå brittiska Vogue och så brittiska MarieClaire!