tisdag 31 januari 2012

någon annans från igår



I brist på bilder av mina egna fantastiska;-) outfits lånar jag Columbines från igår. Hon är allt en stilsäker fröken och den här looken sparar jag för framtida kopering. Plus för kort ärm på den snyggt blå rocken, snygg matchning med blått och den svarta tröjan som sticker fram ur rockärmen, perfekt mössa och riktigt snygga jeans med helt rätt skor till.

Pic; här

måndag 30 januari 2012

jag tänker att

----------------Cia Jansson fr Elle----------------
Detta! är väldigt intressant och jag känner mig mycket lockad....å ena sidan....å andra sidan skulle det väl innebära slutet för min blogg. Inte för att någons värld annan än min skulle påverkas märkbart av det...men jag gillar ju att greja på med min plats i cyber. Kanske skulle det också vara kul att följa en blogg där bloggaren försöker att klara sig på 6 plagg genom hela månaden, ett tag, säg i just en månad....men sedan då ;-) Såklart vore det bättre för världen om jag (läs alla) inte shoppade så mycket....men det vore dåligt för ekonomin. Jag försöker ju alltid shoppa i min egen garderob och nu när jag bor i en stad med mindre utbud än tidigare så har min garderob blivit mycket mer betydelsefull.....det jag inte hittar på stan kanske finns i garderoben min. Knasigt vore det väl om jag gjorde mig av med de plagg som jag redan har för att klä mig i färre plagg....bättre då att inte köpa så mycket nytt utan återanvända. Men som sagt, jag lockas av tanken att ha en mer översiktklig klädsamling, att inte ha hinder som ögonen fastnar på i garderoben som jag aldrig använder. Nu när jag ändå lever i ett kaos kanske det är lika bra att rensa ordentligt. Ett tag tänkte jag ut säsongsvis vad jag behövde fylla på med i garderoben men när vi flyttade hit upp tappade jag den framförhållningen. Dags att börja igen kanske. Detta tema tangerar även mitt ständiga funderande på "en stil". Om jag hade en enhetlig stil, om jag höll mig till en stil, så vet jag ganska klart hur jag skulle se ut....vad jag skulle landa i....men det skulle ju också innebära att det inte längre var så kul att blogga....eller? Klur klur klur, jag har ju följt bloggare som har en ganska konsekvent stil som ändå lyckades variera sig inom den, typ Linn, Skande och Kling men de var ju strösslade med både fantastiska skor, väskor och andra accessoarer att variera sin ganska rena och enkla stil med. Fast kanske tycker jag att jag är spretigare än vad jag är...kanske är detta ett ganska babligt inlägg av en hyfsat trött men glad person..... Det kanske är det som är lösningen, att ha "sin stil" men att få den att kännas och verka intressant och varierad. Men funderingen som jag alltid landar i när det gäller den här frågan är; vad gör man när lusten till ett vackert plagg el en look golvar en....det estetiska, lustfyllda och ljuvliga med mode utgör ju en stor del av min person....precis som tex konsten el varför inte maten. Hur lever man med endast 6 palgg i gerderoben om man är en estetiskt intresserad person som behöver fylla sina depåer för att inte få estetisk anorexi....kanske om jag fick arbeta med kläder skulle det fungera för då får man liksom sitt lystmäte ändå men nu, nej det går nog inte. Kanske kryper "min stil" allt närmare.....jag tänker att sedan.....sedan när jag är en sisådär 50, då har jag landat, då har jag en kulturell, elegant, lite dyr men ändå kul stil....lite fransk Gudrun Sjöden fast med jeans, höga klackar och dyra smycken.

Haha, välkommen in i huvudet på mig!

Pic; fr SvD (En av mina mode-idoler, som också lyckas med konststycket att ha en enkel och enhetlig stil utan att bli trist.)

inne och ute på samma gång

Oj, den här helgen flög förbi i helt galet tempo. Vi har flyttat ut och flyttat in, plockat upp, packat ner och städat ut. Lägenheten ekar nu tom och huset är proppfullt med kartonger. Vi sover i biblioteket, har vardagsrum i salen, Kiddet sover i matsalen, köket är kök, gästrummet förråd och övervåningen en byggarbetsplats med minst 3 hantverkare varje dag. Haha, det är tjyven så härligt att leva ändå.

Bilden ovan är som ni säkert förstår inte från vårt hus men den ligger i min inspirationsmapp för vårt framtida bibliotek. Rummet på bilden finns i Louis Viuttons "maison de famille" fr slutet av 1800-talet i Paris, huset där allt startade för LV-märket. Bilden har jag lånat av The Blond Salad.

fredag 27 januari 2012

Photo a day - 22
My shoes
Mina skor
Ja eftersom alla mina skor, utom de ordentligt foträta och varma, ligger nedpackade i flyttlådor just nu så slänger jag upp ett par som tyvärr inta alls blev mina. Svarta skinnstövlar fr COS, kanske de mest perfekta stövlarna jag sett...på bild. Tyvärr försvann de, fortare än jag hade råd att köpa, fr webshoppen. The ones that got away. Skrutt!

gårdagens jobbstass

Igår på jobbet klackade jag runt i mörkblå byxor och knallröd tisha fr Monki, klackar fr Wera och skärp H&M.
Vintageklocka och ring, armband fr Erica Weiner och DKNY.
Photo a day - 21
Reflection
Reflektion
Det slår mig när jag packar och packar och packar att precis som när jag gör upp eld i sommarhusets kamin med gamla tidningar på somrarna så får jag återuppleva alla nyheter en gång till när jag slår in mitt bohag så försiktigt i gammalt tidningspapper. Vissa saker är trevliga att få se igen andra inte. Minns att i somras tyckte jag aldrig att jag kom undan nyheterna om katastrofen i Norge, långt in på hösten läste jag fortfarande rubrikerna om ondskan och alla offer......här hemma har vi mest Dagens Industri, då fastnar mina ögon på uttalanden om handel, konst och annat som ändå är lite trevligare.

onsdag 25 januari 2012

svart och tajt

Jag behöver fler svarta kläder, svarta kläder är en räddning när man är trött och har dåligt med både tid och inspiration på morgonen. Helsvart blir liksom alltid snyggt, alltid en lösning.
Svart stickad polo fr H&M, jenas fr Cheap Monday, stövlar fr Whyred, vintage-klocka fr Omega över tröjärmen.

Richard Chai Love - LOVE

Alltså jag gillar verkligen Richard Chai Love, här är två looks som jag sparar som inspiration, från vårkollektionen 2012. Briljant missmatchning av mönster.
Jag vill ha en lång tunn klänning över byxor i vår!

Grattis kära fina!

Ha den äran söta Svägerska! Hoppas att du får en lugn och kravlös födelsedag med några riktigt fina paket. Det kommer något av den sorten härifrån också, om ett litet tag ;-) Måste bara igenom kaoset först. Rara M, tack för att du finns, för att du är en ypperlig mor till de där ungarna som jag har den stora äran att vara både faster och gudmor åt och för att du är min bors fina fru, rara Du!

Tänkte lite på ordet svägerska....el snarare så att jag tänker på det varje gång jag skriver det, vilket jag gör lite då och då eftersom jag har två så utomordentligt fina svägerskor. På engelska heter det sister in law, syster genom lagen - finare tycker jag, lite mer vad det känns som, att få en syster, en extra kvinna i sin familj, en bonus som man inte räknat med. Älsk.

I´m alive.....

...and kicking....
njae, kanske inte "kicking" men iaf lite mer på g än de senaste dagarna. Lite blek om nosen och darrig i knäna, maten smakar fortfarande inte så gott men jag kan ju iaf äta.....således även jobba. På tiden. Senare damer!

måndag 23 januari 2012

nähä.....

....kroppen har sagt till på skarpen, således stannar jag hemma å kurerar mig även i morgon. F#n så opassande vecka att bli sjuk!

att klä sig för en eftermiddag med kvinns

Tanken "vad ska jag ha på mig" tänktes för en miljonte gång....efter en snabb titt bland inspirationsbilderna fastande blicken åter vid Richard Chais höstkollektion 2010....där finns fortfarande så mycket fint. En slags lager på lager-outfit borde ju passa utmärkt för en norrländsk blandning av afternoon tea och ett cocktailparty, bara för kvinns. Så fick det bli och inspirationsbilden ser ni här under.
Som sagt, Richard Chai Love, höst 2010.
Jag dressad i lång tunn ullkofta fr Åhlens, klänning med vid kort ärm fr H&M, vida byxor fr Monki och div broscher av blandat ursprung.

Håret fick bli en slags retrohistoria, kände mig riktigt fin, i öronen mina gröna agater fr misst.

afternoon tea and early night delight

Medan jag ligger hemma och kurerar mig så slänger jag upp lite bilder från kvällen innan jag blev sjuk. En av bästisarna bjöd på eftermiddagsparty, fantastiskt koncept, bara kvinnor, utsökta snittar, kallt bubbel, jordärtskockssoppa och ett konfektbord som avslutning.


Mango med sambal oelek gratinerad med parmesan - glädjen!
Av de här små fetaostpirogerna åt jag alldeles för många, alldeles frasiga och varma direkt ur ugnen var de onödigt goda.

söndag 22 januari 2012

Lite sjuk, kurerar mig och återkommer

Innan sjukan slog till hade jag så här trevligt. Tack......å hoppas att ingen annan är sjuk.

fredag 20 januari 2012

ett intresse på en annan nivå

Jag skrev i en kommentar hos LindaK igår att jag blev alldeles till mig när jag såg en bild av vår allas Carrie Bradshaw i SVTs På spåret igår. Jag tänkte instinktivt - aha, jag kan svaret, det är Philip Treacey som gjort hennes hatt.....nähä, det var inte det som Christian och Fredrik ville veta...nä men bite me då SATC-analfabeter! ;-)

skål å god natt

Japp, vi har smörjt kråset ;-), druckig bubbel och lyxat oss så att vi nu är en aning suddig i konturerna och endast sömnen finns kvar som eftertraktad delikatess. Osci, vi hade behövt dig som den mästare du är, för öppningen av ostronen. Tillslut fick vi till det men inte alls på samma snygga och gentlemanna-mässiga vis som du kan. Vi saknar er båda, ofta!

Kråset är ett orginal från tidigt 80-tal som min kära mor bar upp på ett alldeles strålande vis när det begav sig. Jag kallar den för min Dynastin-blus ;-)

godispåse

Maken fick i uppdrag att handla gott till middag ikväll, "jag köper ngt gott i delikatessdisken". När han kom hem så sa han, jag har köpt en hel godispåse till oss..... Ja jävlar, nu ska ungarna i säng och champagnen korkas upp, Pol Roger ligger i kylen och skriker att ha fryser.
Ostron - oh the JOY!
Photo a day - 20
Someone I love
Någon jag älskar

Min bror! Han är min stora lillebror och jag är hans lilla storasyster. Sirpan och Brollan! Vi bråkade nog rätt mycket när vi var små, bråken mins jag inte så mycket av men jag mins at jag ständigt försökte lura undan honom så att jag skulle få leka ifred med mina kompisar. Typ "där borta i diekt finns det massor av godis och traktorer....." och han sprang åt ett håll och vi åt ett annat.....men så plötsligt när jag var 15 och flyttade hemifrån så vände det och vi blev kompisar. Han är världens bästa och nu har han också en finfin familj precis som jag, våra barn är nästan jämngamla och det känns som verklig livs-lyx att vi får bo i samma landsända och umgås vardagligare än typ på julafton. Han är glad, händigare än nästan alla jag känner, kan bygga vad som helst av ingenting och jag kan inte önska mig en bättre brolla än honom. Om han är på bra humör kan världen inte låta bli att le. Älsk på honom!

fynd

Vi river och sliter i både tak, golv och väggar i vårt nya hus och då och då tittar det fram små roliga fynd. Som den här vackra gamla tapeten tex.......
....el tidningsurklipp, just den här tidningen är daterad 1907....uppenbarligen ett vårnummer.....hos Hellstrands kan man föresten fortfarande köpa sin tobak plus en hel massa annat....men telefonnumret 32 har de nog bytt ut ;-)
...mer tapet.....
...havregryn säger dom, man kanske skulle testa.

torsdag 19 januari 2012

spets

När jag tappar inspirationen och garderoben bara känns rörig så är oftast lösningen en vit blus med spetsdetaljer. Det passar till ganska flott kvällsevenemang om man matchar till stiliga svarta byxor och skarpa skor men den gör även en helt vanlig vardag klädd och fin. En el två vackra vita spetsblusar är ett av mina tips om man vill fylla garderoben med pålitliga byggstenar.
Min blus har många år på nacken och kommer fr Lindex, den korta tröjan i ull fr Monki, jeansen också fr Lindex och skorna fr Whyred.
Photo a day - 19
Sweet
Sött

Lyckan i att få vara ledig en torsdag och ta med sig sina båda tjejer på café. Total! Kiddo åt brownie med dubbelhandsfattning....så SÖT! Sweet.

onsdag 18 januari 2012

Photo a day - 18
Something I bought
Något jag köpt

Lite krimskrams blev det idag, jag sprang genom vårt Åhlens på lunchen och såg att de börjat med sin halva priset på reapriset-rea. Då kan man snacka kap, mest plockade jag på mig kläder till kidsen, tröjor, koftor och klänningar för 20-40 pix. Men jag köpte även en rosa glas-flamingo! som kiddet trånat efter varje gång hon sett den, den ska hon få i inflyttningspresent när hennes nya rum är klart. Blir toppenkul att ge henne den! Köpte även lita andra skrattretande billiga grejer, fina blomkrukor (som brukar vara irriterande dyra i vanliga fall), ljuslyktor, en pyntig flaska till min klädkammare.....kul grejs liksom.

not baking

Alltså, neeej, inga bullar i min ugn ;-) Men tack för gratulationerna! Nä, jag firar något annat!

tisdag 17 januari 2012

Photo a day - 17

Water

Vatten

För många år sedan, när jag var student i Umé så levde jag en period lycklig i kollektiv med några fina unga män från Pité.......roliga år...minst sagt. Hur som, en sak som de lärde mig, de där pojkarna från Pité, var att lyssna på Pités stolthet Euskefeurat. Helst skulle man sitta sent på natten, efter tex Scarinska, tillsammans framför köksstereon på en pall, hålla varandra om axlarna å smågrina lite till lokalpatriotismen och den röda kampandan som strömmade ur högtalarna........det var tider det. Dagens tema på photo a day är vatten och jag fångade en frusen kanal i vår stad på väg till Kiddets dans i em.....isen var kolsvart och flortunn........begreppet "nattgammal is" drog genom skallen och jag har försökt att fånga tanken som hörde till begreppet hela kvällen och så kom det. Tankar på nattgammal is....en av Euskefeurats vackraste visor, lyssna!

"för därute i natten har tankarna vandrat på sin irrande färd, vandrat på nattgammal is, tankar om arbetets värde och pris"
Va! Själen, den röda, ropar halleluja.

2 roliga/intressanta länkar

Inte alls mode, inte heller inredning eller något alls åt det hållet men den ena fnissig och den andra mycket intressant. Kolla här för ett litet personlighetstest som Nationalencyklopedien knåpat ihop och här för intelligenta funderingar kring utbildning och barn...mm.


mvh Harlekin
Ps Vem blev du? Ds

måndag 16 januari 2012

istället för champagne

Den här dagen är en väldigt glad dag, en dag då vi borde dricka bubbel och skåla i glada vänners lag....men det är också en måndagskväll, lite trött och redan fullbokad i ett kaotiskt hem......således får det verkliga firandet vänta. Istället för bubbel fick det bli läppstift, för nått kul ska man väl ha när man har världens grej att fira.....men som man inte kan basunera ut på internätet ännu ;-)
Photo a day - 16
Morning
Morgon

Inte morgonen idag....i fredags tror jag, fotad från mitt köksfönster. Inte pjåkigt alls. Jag kommer nog alltid att se på huset och läget vi bor i just nu (i tre veckor till) i ett slags rosenskimmer. Lycklig och fin tid, väldigt fri. Snart tar något annat vid och jag har alla förhoppningar om att det också blir underbart, fast på andra sätt.

Marina är alltid snyggast

Kollade igenom bilderna från ellegalan som gick av stapeln i helgen, fastnade inte för mycket men kan återigen konstatera att Marina Kereklidou är snyggast i svängen.

Pic; elle.se

söndag 15 januari 2012

Photo a day - 15
Happiness
Lycka

Den 27 augusti 2005, näst efter kidsen det bästa vi gjort!

med ett ord

Hittade en lista som verkar snart gått laget runt, såg den först hos Libby.

1. Var är din mobiltelefon? handväskan
2. Var är din andra hälft? byggritar
3. Ditt hår? oklippt
4. Din mamma? Byn
5. Din pappa? Byn
6. Det bästa du vet? familjen
7. Din dröm i natt? oregistrerad
8. Din dröm/ditt mål? lycka
9. Rummet du är i? arbetsrummet
10. Din hobby? estetism ;-)
11. Din skräck? onämnbar
12. Var vill du vara om sex år? around
13. Var var du igår kväll? svärföräldrarna
14. Vad är du inte? pigg
15. En sak du önskar dig? en?
16. Var du växte upp? Ångermanland
17. Det senaste du gjorde? nattade
18. Dina kläder? pyjamas
19. Din tv? av
20. Ditt/dina husdjur? nej!
21. Din dator? älsk
22. Ditt humör? toppen
23. Saknar någon? alltid
24. Din bil? stor
25. Något du inte har på dig? broddar
26. Favoritaffär? många
27. Din sommar? lång
28. Älskar någon? massor
29. Favoritfärg? svart
30. När skrattade du senast? middag
31. När grät du senast? passar

lördag 14 januari 2012

igår - ett soft kalas

Gårdagskvällen spenderades hemma i vårt smått kaotiska hem, men med väldigt god mat, vackert bord och de raraste av vänner. Vänner som valt vårt lilla stad framför Kroatiens värme å hav. Tack tack säger vi och njuter av er så länge vi får.
När jag skulle kvällspiffa så iddes jag inte ritkigt, det blev mitt bästa - slappt.....med en vintageblomma som glittrade runt halsen. Räckte fint.
En 30-årspresent från bästisarna i Göteborg.
Photo a day - 14
Something I´m reading
Något jag läser

Jag läser ständigt, varje dag och mest hela tiden om jag får. Tyvärr alldeles för lite böcker nu för tiden för orken finns inte riktigt men jag har en känsla av att tiden löser detta. Idag har jag förutom bloggar läst i senaste Femina och Damernas, Kiddos bok Äntligen kalas och Paganinikontraktet.....oh och just det, gårdagens DI Weekend.

fredag 13 januari 2012

Photo a day - 13

In my bag

Det har jag ju nästan nyss gjort...här. Ungefär samma nu.
Jag matchar snöyran utomhus i vintriga och bleka nyanser. Jag och tjejerna har trotsat blåsten och frivilligt gett oss ut på vår traditionsenliga fredagstur på stan. Korv, glass och en stor kopp kaffe till modern. Eventuella ärenden som nästan alltid avslutas med helgens blomsterinköp. Älsk på fredagar!
Än så länge idag har jag haft på mig en lånärmad tunn trikåtröja och en blus utan ärm fr H&M, över en ulltröja fr Monki. Hepp! Vad kvällen bjuder i klädväg ska jag klura på nu.