måndag 20 september 2010

ännu en helg

Med fokus på mat, så får det bli. Skön helg då vi både fått kura inne när regnet öst ner och suttit ute i skön höstsol och ätit gott.
Innan vi drog ut till stugan gjorde jag mitt premiärbesök i en av Härnösands riktiga guldkorn. Hör nu upp Härnösandsbor! I denna ljuvliga lilla butik ryms allsköns goda grejer, inte bara ost alltså. Jag lämnade Ost & Delikatessbutiken med en grönmögelost fr Ånge och en tryffelbrie (oh my lord så god) samt ekologiska praliner från Docksta i en gemytlig liten påse. Som sagt, Ni (jag vet vart ni bor ;-) som inte testat denna pärla ännu, gör det! Maken och jag blev så till oss över ostarna att vi åt dem till middag, inget annat. ja ok då, en halvflaska rött också ;-)

Vi kom till stugan på em, kände mig lite blek om nosen utan att riktigt veta varför. Nu ligger jag här med feber och snuva. Tristare än trist. Tack och lov för käre Svärfar som underhåller Kiddet några timmar medan Maken behöver vara annorstädes. Ett barn att ta hand om räcker till när man är sjuk. Dessutom måste jag bli frisk för jag har en rolig grej imorgon som jag vill orka gå på. Just så! Hur som det är nu det och detta var i fredags. Jag kände mig lite Eley Kishimoto i min fluffiga gamla parkas fr H&M och prickiga! strumpor i Wera kängorna. Fint, kul liksom.
På lördagen var Kiddet riktigt under isen med feber och en riktigt besvärlig hosta och vi fick ställa in umgänge med bästisar. Trist, men med tanke på hur dagen var, helt nödvändigt. Maken och jag njöt själva av lamytterfilét och jag svängde ihop chokladmousse med hjortron som tröst. Det är för övrigt en löjligt enkel och god mousse. 3 ingredienser! Choklad, grädde och ägg + valfri garnityr.
Igår orkade vi med lite umgänge....trodde vi. Vänner kopm på lunch, årets första surströmming. Ohh my lord så gott det är. Efter kaffe och chokladkaka i höstsolen kändes livet rätt gott. 6 timmar senare hade jag feberfrossa och stop i näsan ;-( Då hade vi även hunnit med en ypperligt trevlig val-middag med många gapskratt hos goda vänner. Ok, jag erkänner. Jag ör inte bra på att lyssna till min kropp när den säger till mig att vila. Men nu sover Kid2 och jag lägger mig på soffan. Live it, learn it.
Tack å hej, surströmming är min grej!

5 kommentarer:

Gunilla sa...

ÅH, surströmming - det vattnas i munnen på mig. Måste äta det en gång till i år! Krya på dig!

liten sa...

Gunilla - tack, jag jobbar på det.

Fru S sa...

Vilket elände! Krya på dig och alla de dina!

När det gäller osten: jag hör vad du säger, och jag tar det till mig!

KRAMAR!

Malin S sa...

Ja men visst är är vår lilla ostbutik en riktig pärla!! Försöker att handla hyfsat regelbundet, mumma! Mysigt att ses i söndags, hoppas det snart blir igen och att ni är piggare då. Kjam!!

liten sa...

FruS - Tack! Ost ;-)
MalinS - Riktigt bra! Kul! Lyx!