måndag 6 september 2010

en helg i fyra nyanser av långklänning

Vi lämnade stan redan vid lunch i fredags men innan dess hann jag luncha med Maken och goda vännen uppe från huvudstaden. Ett perfekt sätt att börja en perfekt helg, för det blev verkligen helt underbart. Jag svepte omkring i min svarta långklänning fr Ware House nästan hela helgen, skönaste plagget. I stan innan vi åkte matchade jag den med t-shirt fr Monki, kofta fr Day, jeansjacka fr Rocky, scarf fr H&M och kängor fr Wera.
Väl ute i stugan blev det så varmt att det räckte med klänning och tisha men körde med sneakers istället för kängor. Vi var ensamma i stugan på fredagskväll, förberedde oss för lördagen och bara myste. Det var tom så kyligt på kvällen att jag fick elda lite i öppna spisen, sommaren har ju varit så varm att den i princip stått oanvänd. Som sagt, vi mös.
På lördag kom alltså Mor&Far och Svärisarna ut till oss. Vi startade med lunch på bryggan i gassande sol, jag gjorde supergoda kantarell och karl-johans toasts och till det drack vi en väldigt god torr äppelcider, rekommenderas starkt. Cidre de Normandie.
Den kvällen matchade jag klänningen med en annan fr Monki, över en långkofta fr Åhlens.
Middagen blev en riktig succé. Gratinerad hummer till start, dubbelmarinerad oxfilé och getostlasagne till varm och chokladmousse med jordgubbar i vaniljfraiche som avslut. Hummern samsades med en iskall Moêt, till oxfilén drack vi oförskämt goda röda viner....som jag inte mins namnen på nu. Det var iaf ett italienskt, ett franskt och ett fr Kalifornien. Till moussen drack vi ett väldigt gott sauterne.
Hummern gratinerade jag med smör, dill, västerbottensost och citronskal. I bakgrunden syns lasagnen, lagad i portionsformar. Den var verkligen en ritkig höjdare, getostlasagnen.
Levande ljus och sauternes - gott liv.

Igår blev det en riktig utedag. Vi klättrade upp på ett berg, plockade svamp och hade det allmänt trevligt. Gren-aet och kantarellerna är Kiddets fynd. Själv hittade jag massor av gula svampar på mitt nya kantarellställe, jag har fått ett av bäste svärfar, ett kantarellställe alltså. Fatta vad lyxigt, hemligt som bara den....;-)
Sista versionen från min klänningshelg, med slappt linne fr Monki över och fina armbandet fr Attling på armen.

3 kommentarer:

Fru S sa...

Men ååå! :)

Vi hade turen att bli bjudna på middag. Och jag nästan tvingade mamma att göra chokladmoussen till efterrätt! Mmm, vad god den var!

Gunilla sa...

När jag var i London i somras hade "alla" långklänningar - det är verkligen helt rätt.

liten sa...

FruS - Visst var den!! Å så enkel! Å inget tillsatt socker! Perfekt!
Gunilla - är rätt...känns rätt!