tisdag 14 maj 2013

Ceviche de Pescado


Jag lovade på instagram att lägga ut vårt recept på ceviche. Vi var 5 personer som fick en ganska stor förrätt var men det blev ändå över, så detta bör räcka till minst 6 kanske 7 p. 

Ceviche de Pescado
300 g rå lax
250 g rå torsk
5 lime + ev 1 innan servering
1 chili
2 sharlottenlök, ganska små
1 kruka koriander
2 avocado
ca 10 cm skalad å urgröpt gurka
Svartpeppar och salt

Skär fisken i bitar, typ 1-2 cm stora, jag gillar när bitarna är lite tunnare fast avlånga
Pressa alla limefrukterna och häll över fiskbitarna, ställ i kylskåpet under plast fr att grava, vi lät vårt stå i ca 5 timmar
Ca 1h innan servering;
Skär chilin i tunna ringar
Hacka löken i fina ringar
Hacka 2/3 av koriandern grovt
Skär avocado i 1 cm kuber
Skiva den skalade och urgröpta gurkan och "gör kvartar" av skivorna
Häll bort lite av spadet fr fisken och blanda ner chili, lök, koriander, avocado och gurka- i fisk och limeblandningen
Smaka av med peppar och salt
Vid servering;
Lägg upp blandningen i skål el dyl, jag gillar glas på fot för ceviche...typ räkcocktail ;-)
Pressa, om det behövs, lite extra lime över blandningen i varje glas (vi behövde inte det denna gång), strö över lite extra koriander å kanske lite peppar. 
Vi serverar med en bit baugette, gott att doppa i spadet som blir kvar i glaset.

Enjoy!

Inga kommentarer: