torsdag 16 oktober 2014

Bakom kulisserna - sprallar det och grinas

Var; Hemma i vårt blå hus, i Härnösand, Höga Kusten
Hur; jag tycker att The Way We Play har en så himla finton i sina intervjuer plus att de tar ljuvliga bilder av fabulösa mammor å deras kids. Därför lånar jag formatet å kör på mig själv...typ. Som bilder får ni ett axplock av mina bästa "bakom kulisserna". KOlla in blicken på Kisen ovan!

Svåraste med att vara mamma;
Att veta om jag gör rätt, att acceptera/omfamna att det finns väldigt många sätt att göra rätt...och fel.
Bästa råd jag fått som mamma;
Tror att jag och Maken gett oss själva de här råden. Slappna av, inse att allt är faser, omfamna det. Vila i att när det är bra kommer det att bli sämre, när det är dåligt blir det bättre.


Hur balansera familj och karriär; Familj först, det dåliga samvetet är bättre att lägga på jobbet.
Varför flytta hem till Höga Kusten igen; Bättre och lättare liv. Mer familj för både oss och barnen. Att Härnösand känns perfekt för just oss.
Har haft bloggen sedan 2008, har den förändrat något för mig; Jag har nog tänkt mer på vad jag haft på mig....eehhh really?!! Jo men alltså jag har tvingat mig själv att skärpa till mig...i perioder är man ju inte på topp men då jag haft ork till det har bloggen sporrat mig. Hittat massor med rolig inspiration och härliga blogg-vänner. Fått en insikt i att vi är många där ute som älskar mode, stil, kläder...kalla det vad du vill, som arbetar med helt skilda saker men ändå vågar stå för ett intresse som vid första anblick rör endast ytan

Om jag hade mer tid; Alla har lika mycket tid sägs det ju ;-) Men om jag kunde lösgöra mer ego-tid då skulle jag sova länge med Maken oftare, mer träning, fler kvällar med kvinnorna....men som sagt, ego-tiden är på ranson nu ett par år. Helt ok det också.
Inspirerar mig; Vänner, magasin, litteratur, bloggar, resor
Favoritplats; Härnösand, Nordingrå, Paris, valda delar av Stockholm, Mallorca...om jag får hyra eget hus ;-), Toscana


Blir glad av; Resor, resturangbesök, umgänge, barnen, när jag kämpar på
Vad helst göra ledig lördag; Barn som sover iaf t 7, frukost med eld i kakelugnen, ngn slags utflykt hela fam, middag med vänner hos oss el bortbjudna, lagom sent så maken och jag orkar ta ett glas vin ihop själva innan sängdags.


Några av mina favorit-ting i livet; Vår konst, min vintage-safirring jag fick av Maken efter 5 gifta år och två barn, farmors gamla ulljacka med brodyr, mina partyskor fr Prada och Acne, vintage-pärlörhängen fr samma Make, mina två fåglar som alltid står någonstans i huset, den ena gjord av skrot fr en bästis, den andra köpt på Louvren på bröllopsresa, vår bröllopsbrodyr som rar svåger och svägerska broderade efter vårt bröllopsfoto.
Bästa inredningstips; Plocka undan, städa toaletten, bädda sängen. Färska snittblommor, böcker i inredningen, bra beslysning.
Vårt hus; En värdig gammal dam från sekelskiftet, ljusblå, storväxt. Bitvis renoverad. Behöver både fasad och tak, fick nyss en fin veranda. 

Min stil, typ; Allt handlar om vardag, oftast korta lite vida brallor men även snortight då i denim, måste vara skönt, gillar klackar och svepande kläder, mkt scarfs och örhängen, kappor och rockar. Bra material.
Till mig själv som 16-åring; Oroa dig inte så mycket, livet kommer - belive you me girl.... Skit i snubben som dyker upp i 18-års åldern - just no good. Sluta sola solarium - just no good. Ibland har dina föräldrar rätt - jo då.

Vad vill jag att mina barn får med sig i livet av mig; Glädje, förmågan att njuta, jobba för det man vill och vara snäll.
Vad är det bästa mina barn lärt mig; Än så länge ödmjukhet inför det stora livet, tacksamhet mot det lilla.
Tipsa om något; Semestra i Nordingrå - it will blow your mind ;-)
Vad drömmer jag om just nu; En enkel önskan om sovmorgon med Maken och hela dagen fri och tom bara för oss.

6 kommentarer:

Anna sa...

Underbart inlägg! Tack för att du bjuder på det! Och alla fina bilder, stor inspo! :-) /AnnaP

Anonym sa...

Fint skrivet! Och tänkvärt! Har läst din blogg i många år och tittade nyligen igenom alla dina outfits genom åren- shit vilken inspiration! Keep it up! / Linda A

Garderobenmin sa...

AnnaP - tack! Vad roligt att du gillar bloggen!

Garderobenmin sa...

LindaA - vad härligt att du tycker så! Tack!

Jessica E sa...

Tack för hög igenkänningsfaktor i att vara förälder och tack för att bjuder så frikostigt på din tillvaro!!! Jag älskar din blogg :-)!!!!

Jag ska ha detta inlägg i minnet när man står med tre truliga barn som ska iväg till skola och föris samtidigt som man själv ska fixa sig så man ser lite representativ trots svetten som rinner på ryggen! This too shall pass!!

Garderobenmin sa...

Jessica - det hjälper att veta att vi är många som sliter med det vi älskar. Tack snälla du för fina ord!