Igår åt vi en av våra standardrätter. Stekt kyckling med världens godaste quinoasallad. Jag använder alltid kycklinglårfilet, mycket godare än vanlig filet. Marinera i ingefära, vitlök, soja och olivolja plus en skvätt balsamico. Ibland hinner det inte alls ligga och dra, bara snabbdoppa sig men det blir god smak ändå. Till salladen blandar jag svart quinoa, röda linser (lägg dem bara i kallt vatten i ca en timme så är de krispiga och färdiga att ätas, fetaost som bryts och smulas ner i quinoan medan den fortfarande är ljummen och gurka. Viktigast näst efter fetan är vinigretten. Gör en stor stats dressing, quinoa suger upp mycket syra. Oftast blandar jag olja, äppelcidervinäger, fint hackad rödlök, mycket rödlök, persilja och fransk senap, plus lite salt och mycket svartpeppar. Ibland även riven vitlök. Häll hälften av dressingen över salladen i förväg och hälften precis när ni ska äta, då finns det syra kvar. Ibland har vi ngn kall cremefraicje-sås till också men inte igår. Smaklig!
Imorgon får ni dagens meny...stekt torsk med ägg och räkröra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar