tisdag 16 november 2010

tankar på en rock

Länge har den flimrat runt i mitt huvud, den där rocken. Jag har vetat precis hur den ska se ut, i huvudet. Idag försökte jag hitta en bild som matchade bilden i skallen. Jag tänker mig att den ska vara lite som en 80-tals rock, lite stor och slängig, inte tjock el stel, den ska som sagt slänga omkring när man hastar till nästa möte el springer i parken och sparkar löv.... Sa jag att mina huvudbilder mest kommer från 80tals filmer? Hittade en bild från en av mina bästa filmer från förr (nu med för den delen) som visar ganska väl hur jag tänker. Gänget i St Elmos Fire slängde alla (utom Judd Nelsons karaktär Alex som hastade runt i en stor duffel istället) runt i för stora rockar, fladdriga kostymbrallor med lagda veck och hög midja (tjejerna) el tights eller för den delen långkjol, gärna i kängor som såg lite charmigt stora ut. Lite "efter college försöker vara vuxen men det är så jävla kallt i NY på vintern -sättet". Här känner jag att jag tappar vissa läsare ;-) men ni som fattar, fattar, det känns skönt. Ni ser ju på bilden. Jag skulle använda den väldigt vardagligt, till just grova skor, långkjol el jeans, med en lång halsduk och stickad mössa. Det ska inte se damigt ut, den ska vara flott med inte tillbehören, det ska faktiskt se ut som om man köpt en rock på second hand.Har även uppmärksammat två donnor som tänkt lite som jag runt det där med rock, både Marcella och frk Fahrman har hittat fina alternativ. Det kan dock vara så att detta uppdrag är helt omöjligt för mig, att jag helt enkelt är för liten för att hitta en rock som är så där charmigt för stor, risken är att det blir ett tält. Trots det ska jag nog ta några rundor i stadens andrahands-affärer.

Bilder alltså fr http://kanal5.se/fridafahrman och http://marcella.metromode.se/

Tillägg; Meg Ryan (drottningen av flaxa runt) har också slängt runt i för stora rockar och kängor, det är jag övertygad om, hittar dock inga bra bilder.

4 kommentarer:

YF sa...

Åh.... St Elmos.... Nattsudd med en balja te.... Sa jag nostalgi? :)
Kram!

B sa...

80-tals Woody Allen är mina snyggaste! Typ Harry mötte Sally eller Annie Hall!

liten sa...

YF - Bästa mesta filmen!!!
B - å ja Annie Hall! Harry mötte Sally bilder har också dragit genom skallen....hittade dock inga bra på webben.

Marikka sa...

St Elmos Fire är en fantastiskt bra film.
Jag hittade en fin 80-tals-stor kappa hos Back förförra vintern. Den älskar jag och nu när det blir lite kallare kommer den åka fram igen. Fram tills dess använder jag min duffel ;)