tisdag 19 oktober 2010

säsongsavslutning

Japp, just det, i helgen stängde vi stugan för iår. Nu är det stan som gäller för hela slanten och även om det känns riktigt skönt så är det alltid lite vemodigt att stänga igen för vintern. Det var ett riktigt bärande, stuvande och fixande hela helgen. När jag krattade löv uppe vi huset hoppade en champagnekork upp ur räfset, jag vet inte vilken i raden det är, av korkar som poppats menar jag, men den bär säkert med sig fina minnen. Jag tog in den, till prylhyllan som jag fyller med högt och lågt.
Krispigt och soligt och alldeles alldeles underbart.
Kiddet och jag förrättade säsongens andra fågelbegravning och vips har vi en liten begravningsplats för fåglar som fallit offer för våra stora glasfönster.....eeh. Kiddet och jag funderade lite över fågeln som vi begravde och jag sa väl något i stil med att den har nog åkt till fågelhimlen. Jaa sa Kiddet allvarligt storögt, men när vi gick därifrån liksom mumlade hon för sig själv fast jag tror nog ändå att den ligger kvar i gropen. Fniss så underbara ungar är. Hur som helst här vilar Fågel och Pippin, bara så ni vet.
Den röda och svarta pricken är Kiddet och hennes Morfar som sitter på stenarna och filosoferar om livet, det är de bra på båda två. Rasande rara båda två, det är de också.
Ok, jag lovar, sista utsikten för iår ;-)
Tack å hej sommarhuset, vi kollar till dig någon gång i vinter.

3 kommentarer:

Birgitta sa...

Underara bilder! Ser gärna den igen med is och snä:)

Malin S sa...

Så himla fint att det gör ont, både platsen och människorna som finns där! Sov så gott i vinter stugan, vi kommer gärna igen när vårn knackar på. Längtar redan!

Garderobenmin sa...

Birgitta - Tack. Det ska vi nog kunna ordna ;-)
malinS - Gulle-rar. Kram