fredag 14 maj 2010

Kids in Vogue

En av de konstigaste kategorierna jag har bland mina inspirationsmappar är bilder som dessa, modefolk och deras mode-Kids. Jag kan inte hjälpa det, jag älskar dem utan att riktigt varför. Jag är en intensiv motståndare till skönhetstävlingar för barn, avskyr och då menar jag avskyr bilderna på tex Suri Cruise i högklackat, ungen är väl typ 4 bast, hallå!! Gillar inte nitiska morsor och farsor som avlar fram små idrottsunder men har glömt det där med glädje och lek, jag gillar inte när ungar är livrädda för smuts eller när barn styrs så hårt att de glömmer hur man leker själv. Men, jag gillar dessa bilder, kanske för att ungarna ser glada ut och för att jag tror (inbillar mig) att mammorna (och papporna) har samma lekfulla inställning till kläder och mode som jag själv, att det oftast är på skoj och till för att förgylla vardag och fest.

Innan jag fick Kiddet brukade jag säga att jag ville ha en liten tjej som var skitig om munnen, rufsig i håret, glad och sprallig med balettkjol, gummistövlar och hockeyhjälm. Hon är faktiskt nästan så, min unge. Hon gillar nagellack och geggamoja, lego, memory och att dansa sin egen konstruerade balettdans. Hon gillar att känna sig fin och gör det i både keps med dödskalle på och den senaste kjolklänningen. Bästa ungen, komplex och härlig. Någon gång tar jag med henne till Paris, vi ska titta på konst och sitta på café, kanske trippa i små ballerinas....eller så blir det duvjakt i gummistövlar på lämpligt torg.

4 kommentarer:

Att ha det gott sa...

Låter härligt

Garderobenmin sa...

AHDG - visst gör det!

Gunilla sa...

Jag har också en sådan "unge" men hon är numera en ung dam på 24 år. Helt hopplös men ändå helt underbar och mycket inspirerande. I förrgår tillbringade vi en hel kväll ihop med vin, musik och skönhetsbehandlingar bara hon och jag. :)
Strax ska jag ringa och väcka för hon ska följa med mig och hälsa på de gamla.
Jag tror också att du har helt rätt i din analys - det känns varmt och hoppfullt att se bilder på kändisar som samtidigt är männsikor som du och jag.

Garderobenmin sa...

Gunilla - Låter härligt! Jag hoppas på det samma om 20 år. Tack.