söndag 11 april 2010

en lyckans dag


Pjuh vilken fullspäckad dag. Vi startade vid 06:30 med födelsedagsfirande av ett morgonpiggt Kid. Paket och tårtfrukost, hur spännande som helst. Mellan 10 och lunch hängde vi på gården, Kiddet lekte med nya grejer och jag letade små försiktiga vårtecken bland bruna löv och vintertrötta gräsmattor. Sedan gick Maken och Kiddet på långprommis medan jag min vana trogen tog en välbehövd tupplur.
Efter vila och andra mysigheter stack vi till Universeum. Har ni varit där? Ett helt sagolikt kul ställe, för både kids och vuxna. Jag blir alltid helt förtrollad när jag är där. Alla dessa fantastiska miljöer som de byggt upp. Små ekosystem med otroliga fiskar och djur. (Kläder; Klänning fr Monki, under en annan klänning fr H&M, skor Wera)
Bara att få se ett lyckligt Kid försöka få klappa en stor orangeröd fågel är värt hela inträdet, eller när hon smyger i de mörka gångarna och spejar efter haj eller varför inte spänningen i hennes (och mina) ögon när vi tillsamman försöker klappa rockorna. Obetalbart!
Efter Universeum åkte vi till helgens andra bjudmiddag hos vänner. Där väntade vårens första grill med bubbel, ett glädjande besked, tårta och en vacker solnedgång. Bästa O hade styrt upp ett litet äventyr för Kiddet. Ett krabbspö i present och en hink med musslor. Så spännande för vår treåring att dra iväg över klipporna för att försöka fånga krabbor i skymningen. Tack O, underbart gjort.
Inte så trist vy va?
Kiddet hälsar och tackar för alla fina presenter och grattishälsningar. Standardkommentar vid synen av varje nytt paket var oh wow, ;-)

4 kommentarer:

Malin Z sa...

Verkar ha varit en fantastisk dag! Vill gärna tillbaka till Universeum, med barn denna gång!
Kramen,
/M

Garderobenmin sa...

MalinZ - det blir liksom dubbelt så kul då.

Jenny sa...

Vilken härlig dag! Hoppas att man får tillfälle till uppvaktning av den lilla fräsiga.

Garderobenmin sa...

Jenny - det får man kanske ;-)