tisdag 31 maj 2011

en sthlmstripp för ett tag sedan

Kära bloggen, för ett tag sedan tog jag nattbussen ner till Stockholm för att umgår med mina äldsta bästisar. Lite mer än ett dygn fick jag och det var kul så det gjorde ont. Vi hade inga speciella planer annat än att bara vara med varandra, inga måsten annat än god mat, mycket fika och vin till lunchen. Det betyder inte att vi inte ramlade på roliga grejer att göra.
Vi bodde i gamla stan, vilket kändes perfekt då vi hade så kort om tid tillsammans, där kan man ju liksom bara traska runt och snubbla över små butiker med krimskrams, caféer och så ligger ju livrustkammaren där och mot den styrde vi kosan. Hunden? Ja det var en rolig snobbig hund som spatserade ut från sin mattes affär och satte sig mitt i gatan med obstinat uppsyn och vägrade flytta sig trots mattes lockrop.

Som sagt så styrde vi kosan mot Livrustkammaren och utställningen Kunglig Vintage. Underbart med all den klänningsprakten....och de har ju ett roligt lekrum för barnen också...det var inga barn där just då dock.....men vi testade lite för skojs skull. Flash gör sig ypperligt som riddare.
Vi lekte både paxleken och "gissa vilken jag vill ha-leken". Hur kul?!!
Många fina eleganta. Värt ett besök även om jag gärna sett mer...och något som tillhört Silvia. Men jag antar att det är en utställning i sig och inget man "slösar" bort i grupp.

Sedan promenerade vi Strandvägen fram och tillbaka för att äta lunch på......
......Blå Porten. Det var en lisa för själen, mat, vin, sol och ett bord med bästa läge.
Till middagen piffade vi oss i grupp vilket alltid är festligt.....speciellt i ett källarrum utan badrum eller speciellt bra belysning och med bara en spegel.
Jag invigde en reaköpt skjorta fr Lindex, supertunn och härlig.
Jeansen är fr Cheap Monday och skorna som bekant fr Acne. den mörkt blå clutchen är secondhand och köpt på Beyond Retro.
Äntligen fick jag testa det här trixet. Fint som bara den!

Vi mötte upp med en hel drös bästisar från förr som numera kallar Stockholm för hemma, på restaurang Järnet. Jag fick en glädjekick och kunde inte sluta krama på folk som jag inte sett på länge. Alltså flera barn har fötts utan att vi träffats. En helt fantastisk kväll som slutade med bubbel på Pontus by the sea. Ååhh suck så härligt.

4 kommentarer:

Cilla sa...

Låter som en helt underbar helg! :)

YF sa...

Ärsh......Vad är väl en tripp till huvudstaden? Aldeles... aldeles....aldeles ...underbar! Måste boka in nya datum snart!

Anonym sa...

du har sexiga fötter

Garderobenmin sa...

anonym - ooh vilken härlig komplimang - tack ;-)